Ο Βασίλης Λέκκας και ο Παντελής Θεοχαρίδης είναι «Μεταξύ συρμού και αποβάθρας» 

Διαγωνισμός για την παράσταση «Το τηλεφώνημα»
22 Οκτωβρίου 2023
Διαγωνισμός για την παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»
23 Οκτωβρίου 2023
Διαγωνισμός για την παράσταση «Το τηλεφώνημα»
22 Οκτωβρίου 2023
Διαγωνισμός για την παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»
23 Οκτωβρίου 2023

 

 

Μια ιδιαίτερη βραδιά γεμάτη καλή μουσική ετοιμάζουν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στον Σταύρος του Νότου plus ο συνθέτης Νίκος Πιτλόγλου και η στιχουργός Μαρία Λαλιώτη: την μουσική παράσταση «Μεταξύ συρμού και αποβάθρας» με τον Βασίλη Λέκκα και τον Παντελή Θεοχαρίδη. Συμμετέχουν η Αργυρώ Καπαρού και η Πολύμνια Κονδύλη.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης θα παρουσιαστούν τα τραγούδια του ομότιτλου άλμπουμ σε μουσική Νίκου Πιτλόγλου και στίχους Μαρίας Λαλιώτη.
Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο σε αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας που έχουν αφήσει εποχή (τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Κουγιουμτζή και πολλών άλλων). Την επταμελή ορχήστρα διευθύνει ο συνθέτης Νίκος Πιτλόγλου και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η στιχουργός Μαρία Λαλιώτη. Το άλμπουμ Μεταξύ Συρμού και Αποβάθρας αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα μιας γόνιμης συνεργασίας: Ο συνθέτης Νίκος Πιτλόγλου συναντά το λόγο της Μαρίας Λαλιώτη και το αποτέλεσμα είναι δεκατρία τραγούδια με πλούσια μουσικά ηχοχρώματα και αναφορές στην τζαζ, στην παραδοσιακή, στην έντεχνη και ροκ μπαλάντα.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Βασίλης Λέκκας και ο Παντελής Θεοχαρίδης και συμμετέχουν η Καλλιόπη Βέττα, η Αργυρώ Καπαρού και η Πολύμνια Κονδύλη. Οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στον συνθέτη και στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν ο σαξοφωνίστας της τζαζ Τάκης Πατερέλης, ο βιρτουόζος του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας, ο ακορντεονίστας Ηρακλής Βαβάτσικας και άλλοι κορυφαίοι μουσικοί.

«Μια καθιερωμένη διαδρομή στη ζωή της πόλης, στον μέσα και στον έξω κόσμο μου. Αλλά, αλήθεια, πόσο ρεαλισμό και πόσο λυρισμό έχει η ζωή στο δρόμο! Πώς να προσπεράσεις αδιάφορα μια καθημερινότητα που άλλοτε την ελέγχεις και άλλοτε όχι; Ευθείες, στροφές, αναβολές, ματαιώσεις, αναπάντεχα γεγονότα, μικρά και μεγάλα κενά. Κενά προσωπικά, συναισθηματικά, κοινωνικά, σταθερά ή μετέωρα, που η εποχή τα υμνεί, τα καλλιεργεί αλλά και τα φοβάται». Μαρία Λαλιώτη

«O λόγος που μελοποίησα τα στιχουργήματα – ποιήματα της Μαρίας Λαλιώτη είναι η συναισθηματική ευφυΐα που χαρακτηρίζει την γραφή της και η ικανότητα να σκηνοθετεί τα νοήματα με τέτοιον τρόπο που οι μουσικές εικόνες έρχονται αναπόφευκτα. Μεταξύ συρμού και αποβάθρας λοιπόν. Μεταξύ χαράς και λύπης, μέρας και νύχτας, αγωνίας και ελπίδας, εκεί στην κόψη των πραγμάτων βρίσκεται η δύναμη της ζωής». Νίκος Πιτλόγλου

 

 

Πληρoφορίες γiα την παράσταση «Μεταξύ συρμού και αποβάθρας»

 

Πού: Σταύρος του Νότου plus, Φραντζή 14, Νέος Κόσμος, Αθήνα, τηλ. 210 9226975

Πότε: Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, στις 22.30

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων:  viva/more.gr

Εισιτήρια:  από 12 ευρώ