
«Ο Καρυοθραύστης» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
14 Οκτωβρίου 2023
«Μια θαυμάσια ημέρα» στο Studio Μαυρομιχάλη
14 Οκτωβρίου 2023
Η παράσταση του έργου «Το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ παρουσιάζεται από τις 15 Οκτωβρίου στο Θέατρο Eliart. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Φρατζεσκάκης, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κορίνα Αλεξανδρίδου, Στάθης Λαγκάδας, Γιώργος Φρατζεσκάκης, Στυλιανή Κλείδωνα και Γιάννης Κορρές. Το θέατρο Eliart με αφορμή τη ρήση του Όσκαρ Ουάιλντ πως τα παραμύθια του «δεν είναι ιστορίες για παιδιά αλλά για παιδικές ψυχές από οκτώ έως ογδόντα ετών», δραματοποιεί το υπέροχο παραμύθι του συγγραφέα «Το Αστερόπαιδο».
Μια νύχτα, του χειμώνα, την ώρα που πέφτει ένα αστέρι από τον ουρανό, ένας φτωχός ξυλοκόπος βρίσκει μέσα στο δάσος ένα παιδί. Το παίρνει και το μεγαλώνει σπίτι του μαζί με τη γυναίκα του. Το Αστερόπαιδο όπως το φωνάζουν, με τα χρόνια γίνεται ένα πολύ όμορφο μα πολύ δύστροπο και κακό παιδί. Κοροϊδεύει τους ανάπηρους, περιφρονεί τους φτωχούς, ώσπου φτάνει στο σημείο να αρνηθεί την ίδια του τη μάνα, που φτάνει με τη μορφή μιας ζητιάνας στην αυλή του σπιτιού του. Αυτή του η πράξη το κάνει να μην είναι πια όμορφο στα μάτια των άλλων και μπαίνει σε μια περιπέτεια να της ζητήσει συγγνώμη.
Ένα πολύ τρυφερό παραμύθι που μιλάει για την αγάπη, την καλοσύνη, τη συγχώρεση, την ενσυναίσθηση και για τη σημασία να είναι κανείς όμορφος στην ψυχή και όχι στο πρόσωπο. Γεμάτο συγκίνηση και γέλιο, ανεβασμένο για μικρούς και μεγάλους. Ένα παραμύθι διαβασμένο από εκατομμύρια αναγνώστες που αναζητούν ένα φωτεινό αστέρι στη ζωή τους.
Πληροφορίες για την παράσταση «Το Αστερόπαιδο»
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης
Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Χορογραφίες: Ναταλία Τσάλκοβα
Φωτισμοί: Θανάσης Ρουμελιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble
Παραγωγή: Θέατρο Eliart – Ιωάννης Ρουμελιώτης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κορίνα Αλεξανδρίδου, Στάθης Λαγκάδας, Γιώργος Φρατζεσκάκης, Στυλιανή Κλείδωνα, Γιάννης Κορρές
Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου
Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών: Σπύρος Μπιμπίλας, Νικολέτα Βλαβιανού, Ισμήνη Καλέση, Ζαχαρίας Ρόχας, Μαρία Μαρτίκα
Πού: Θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, τηλ. 210 3477677
Πότε: από 15 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Κυριακή στις 12.00. Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Τιμή εισιτηρίου για τα σχολεία: 7 ευρώ
Προσφορά προπώλησης: 8 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/tour/to-asteropaido και στο ταμείο του θεάτρου
Για κρατήσεις σχολείων ή γκρουπ επικοινωνήστε με το: 6944 135346, 210 3477677