«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στο Θέατρο Olvio

«Η λέξη πρόοδος…» από την ομάδα The Young Quill στο θέατρο Μπέλλος
13 Οκτωβρίου 2023
Η Άννα Παπαμάρκου σκηνοθετεί τον «Τρομάρα»
14 Οκτωβρίου 2023
«Η λέξη πρόοδος…» από την ομάδα The Young Quill στο θέατρο Μπέλλος
13 Οκτωβρίου 2023
Η Άννα Παπαμάρκου σκηνοθετεί τον «Τρομάρα»
14 Οκτωβρίου 2023

 

 

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων», η παράσταση φαινόμενο της ομάδας Κοπέρνικος (www.kopernikos.gr), συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Olvio, κάνοντας πρεμιέρα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη παράσταση που ανέβασε η ομάδα Κοπέρνικος, η οποία παίζεται αδιάλειπτα (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, επαρχία αλλά και στο εξωτερικό), σημειώνοντας τεράστια επιτυχία! Πάνω από 150.000 θεατές την έχουν παρακολουθήσει σε –συνολικά- 11 χρόνια παρουσίας της στα θέατρα, στα σχολεία και στους χώρους πολιτισμού της χώρας.

 

 

Περίληψη του έργου

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να ακολουθήσει τα όνειρά του, εγκαταλείποντας την Πόλη της Φασαρίας; Η περιπετειώδης περιπλάνησή του σε σκοτεινά κάστρα και δάση μαγεμένα με Ήχους, αλλά και η γνωριμία του με μια όμορφη πριγκίπισσα, φυλακισμένη από έναν τρομερό δράκο, όχι μόνο δεν θα τον σταματήσουν, αλλά θα τον κάνουν να καταλάβει ότι όλα είναι δυνατά αν έχει υπομονή, επιμονή, θάρρος και… το Μυστικό Κουτί των Ήχων!».

Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη  θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφη-μένους ήχους, με  τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να υπερπηδήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον δρόμο του, να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να κάνει αυτό που αγαπά! Με σκηνικά αντικείμενα που μετατρέπονται επί σκηνής, άλλοτε σε ήρωες, σε ζώα, σε οχήματα και άλλοτε σε πύργους με μυστικές εισόδους, η φαντασία των παιδιών αφήνεται ελεύθερη να πλάσει τους χαρακτήρες και τους χώρους, όπως το κάθε παιδί επιθυμεί, θυμίζοντας το καθημερινό τους ελεύθερο φαντασιακό παιχνίδι!

Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο, διεθνής διάκριση White Raven, Βραβείο ΙΒΒΥ κ.ά.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και -φυσικά- οι ήχοι! Τη σκηνοθεσία επιμελούνται οι επί χρόνια ηθοποιοί και συνεργάτες της ομάδας Κοπέρνικος, Αφροδίτη Κλεοβούλου και Θανάσης Μεγαλόπουλος.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων»

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Θανάσης Μεγάλοπουλος, Αφροδίτη Κλεοβούλου
Φωτισμοί – Σκηνικά – Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Επιμέλεια Μουσικής – Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου
Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Μουχταρίδη
Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Ερμηνεύουν: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος

 

Πού: Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ. 210 3414118, www.olviotheater.gr

Πότε: από 15 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Κυριακή στις 12.00

Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Ηλικίες: 3 έως 8 ετών

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 9 ευρώ (ομαδικό για > 20 άτομα)

Εισιτήρια: www.more.com Ι Ταμείο του Θεάτρου OLVIO

Περισσότερες πληροφορίες:
www.kopernikos.gr
www.facebook.com/omadakopernikos

Επικοινωνία:
6985964958
omadakopernikos@gmail.com, info@kopernikos.gr