«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» στην παιδική σκηνή Μαριάννα Τόλη

Νατάσα Παπαμιχαήλ: «Η ζωή ομορφαίνει όταν τη μοιραζόμαστε»
11 Οκτωβρίου 2023
11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας
12 Οκτωβρίου 2023

 

Η παράσταση του έργου «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, ανεβαίνει από τις 15 Οκτωβρίου στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου -Μαριάννα Τόλη. Το αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Λουντέμη μεταφέρεται στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή Σίσσυς Αλατά και σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη.

 

 

Ο σκηνοθέτης Αναστάσης Δεληγιάννης, γνωστός από την καλλιτεχνική του πορεία, έχει αναλάβει, μαζί με ένα σύνολο δυναμικών συντελεστών, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή το διαχρονικό μήνυμα και την τρυφερή ματιά του αγαπημένου σε όλους Μενέλαου Λουντέμη. Η θεατρική διασκευή της Σίσσυς Αλατά παρέμεινε πιστή στα ουσιώδη νοήματα και το ύφος του συγγραφέα, χρησιμοποιώντας σε αρκετά σημεία αυτούσιο τον λόγο του.

Το έργο  παρουσιάζει ανάγλυφα τον πόθο ενός φτωχού παιδιού, του Μέλιου, να μάθει γράμματα καθώς και την προσπάθεια του να επιτύχει το στόχο του παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες. Τα θεμέλια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία της γνώμης, το δικαίωμα των παιδιών για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση, είναι μερικά από τα μηνύματα του έργου. Μία συναρπαστική ιστορία, με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα, που επιτρέπει στην ελπίδα να ανθίσει. Ένα ταξίδι προς τη γνώση ξεκινά!

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»

Διασκευή: Σίσσυ Αλατά
Σκηνοθεσία, κινησιολογία: Αναστάσης Δεληγιάννης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Μπαζάνης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες & Σχεδιασμός video: Μ21 FILMS
Motion Designer: Αριστοτέλης Κουρκουμπέτης,
Διανομή ρόλων (με αλφαβητική σειρά): Γιάννης Βογιατζάκης, Φένια Ζαχαρίου, Μάκης Κατσανέας, Βαγγέλης Μάγειρος, Έλενα Μιχαλάκη, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Τάσος Προβιάς

 

Πού: Νέο Θέατρο Βασιλάκου -Μαριάννα Τόλη, Προφ. Δανιήλ 3, Κεραμεικός, τηλ. 211 0132002

Πότε: από 15 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Κυριακή για όλη την οικογένεια στις 15.00. Για σχολεία, καθημερινές στις 10.00.

Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του θεάτρου, τηλεφωνικά στο  211 01 32 002- 005 (καθημερινές 10.00-18.00), more.com, ομαδικές κρατήσεις στο 6944 310395