Η «Σήψη» στο Θέατρο Καλλιρόης από τα Μπάσταρδα του Σίσυφου

Η Αντιγόνη Μακρή σκηνοθετεί τη «Ζωή μου στην Τέχνη»
8 Οκτωβρίου 2023
«Λεοπόλδος ο Με τ’Άλας»: το νέο έργο του Ηλία Γραμματικογιάννη στο Θέατρο Παραμυθίας
9 Οκτωβρίου 2023
Η Αντιγόνη Μακρή σκηνοθετεί τη «Ζωή μου στην Τέχνη»
8 Οκτωβρίου 2023
«Λεοπόλδος ο Με τ’Άλας»: το νέο έργο του Ηλία Γραμματικογιάννη στο Θέατρο Παραμυθίας
9 Οκτωβρίου 2023

 

Ο Παύλος Ιορδανόπουλος σκηνοθετεί τους ηθοποιούς Αιμιλία Κεφαλά, Χρόνη Barbarian και Στέλιο Μοίρα στην παράσταση «Σήψη», η οποία ανεβαίνει από Τα Μπάσταρδα του Σίσυφου, στο Θέατρο Καλλιρόης από τις 28 Οκτωβρίου.

Σε ένα ίδρυμα τρεις τρόφιμοι έχουν επωμιστεί το ανέβασμα της ετήσιας παράστασης. Αποφασισμένοι να δημιουργήσουν κάτι ενδιαφέρον, αφηγούνται και αναπαριστούν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Βασισμένο στην «Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους» του Βασίλη Ραφαηλίδη (Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου) το έργο μας μεταφέρει από τα χρόνια του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη μέχρι την Ελλάδα του σήμερα. Στην αίθουσα εκδηλώσεων ενός ιδρύματος, οι τρόφιμοι, με όλο το πάθος για ζωή και ελευθερία ζωντανεύουν την ιστορία του λαού μας, σε μια παράσταση που, όπως και οι περίοδοι της ιστορίας μας, περνάει από χίλια μύρια κύματα. Ένα σύγχρονο Cabaret με τραγούδια, ανέκδοτα, δράμα και κωμωδία. Μια ανάσα που έρχεται από το περιθώριο, από τους τρόφιμους των ιδρυμάτων, τους απόκληρους της κοινωνίας. Μπορούν οι τραγικές ιστορίες του 1821, τα γεγονότα των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασίας, ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και η Πριγκίπισσα Σοφία, οι βασανιστές της Χούντας, ο Εθνικός Ύμνος και ο Καραγκιόζης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Άσιμος να συνυπάρξουν σε ένα έργο;

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Σήψη»

Σκηνοθεσία: Παύλος Ιορδανόπουλος
Επί σκηνής: Αιμιλία Κεφαλά, Χρόνης Barbarian, Στέλιος Μοίρας
Σχεδιασμοί φωτισμών: Δημήτρης Λογοθέτης
Επικοινωνία: Κατερίνα Κυπραίου

 

Πού: Θέατρο Καλλιρόης, Καλλιρόης 10, Αθήνα

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6943 677516, 6979 085710

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Πότε: από 28 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ