«Επιχείρηση Ωρωπός» στο Θέατρο Nous
30 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Γιώργος Νινιός για δεύτερη χρονιά με τον «Τσιτάχ»
30 Σεπτεμβρίου 2023
«Επιχείρηση Ωρωπός» στο Θέατρο Nous
30 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Γιώργος Νινιός για δεύτερη χρονιά με τον «Τσιτάχ»
30 Σεπτεμβρίου 2023

 

Η Παραμυθοχώρα επιστρέφει και φέτος στο Θέατρο 104 και υποδέχεται τη νέα θεατρική περίοδο με ένα πλούσιο πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις! Μετρώντας περισσότερο από 20 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας, η Παραμυθοχώρα παρουσιάζει κουκλοθεατρικές παραστάσεις υψηλής ποιότητας και υπόσχεται στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας στους μικρούς και μεγάλους φίλους της.

Με φαντασία, χιούμορ και αισιοδοξία, η Παραμυθοχώρα ξεκινάει την περίοδο 2023-2024 με αγαπημένες παραστάσεις που θα παρουσιάζονται καθημερινές για σχολεία και κάθε Κυριακή πρωί για το κοινό στο Θέατρο 104. Ο Καινούργιος φίλος από τη διάσημη σειρά ιστοριών Τικ και Τέλα μιλάει με χιούμορ και τρυφερότητα για την αξία της φιλίας, ενώ θα ακολουθήσουν ο Βατραχάκος αλλά και άλλες ιστορίες από τη διάσημη σειρά κατάλληλες για τους πολύ μικρούς μας φίλους.

Και για λίγο μεγαλύτερα παιδιά και για όλη την οικογένεια ξεκινάμε με την Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, μια μαγική, ευαίσθητη αλλά και αστεία ιστορία για τον πόλεμο και την ειρήνη με μουσικές και τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά ενώ από τον Δεκέμβριο θα ακολουθήσει και το Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο της Μαρίας Παπαγιάννη μια ιστορία για τον μαγικό κόσμο του θεάτρου με μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου.

 

 

Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος
μια κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά 2-6 ετών
με θέμα την αληθινή φιλία και την αξία του μοιράσματος
από 1 Οκτωβρίου στο Θέατρο 104
Για λίγες παραστάσεις!

Η Παραμυθοχώρα ανοίγει τη σεζόν 2023-2024 παρέα με τον Τίκ και την Τέλα…κι έναν καινούργιο φίλο από 1 Οκτωβρίου στο Θέατρο 104 για λίγες μόνο παραστάσεις! Μετά τον Βατραχάκο, η φετινή παράσταση της Παραμυθοχώρας ζωντανεύει τον τρυφερό και αστείο κόσμο της αγαπημένης καλοκαιρινής ιστορίας του Άξελ Σέφλερ.

Ο Τικ και η Τέλα ετοιμάζονται για μια μέρα γεμάτη παιχνίδι στην παραλία! Γεμίζουν τα κουβαδάκια τους, σκάβουν τρύπες στην άμμο, παίζουν με το νερό. Περνάνε τέλεια! Όταν όμως η Τέλα αποκοιμιέται, ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο. Η Τέλα νιώθει πολύ μόνη της, δεν της αρέσουν τα παιχνίδια του Τικ και του Ζακ…Όταν όμως πηγαίνουν όλοι για παγωτό, ένας γλάρος θα ανατρέψει τα πάντα!

Η Μαρία και η Σπυριδούλα Παραγεωργίου γεμίζουν με…άμμο, φύλλα, καπέλα και μαγιό τη μαγική βαλίτσα της Παραμυθοχώρας! Με χειροποίητες κούκλες, χρωματιστά σκηνικά, μουσική και πολύ φαντασία ο Καινούργιος φίλος ζωντανεύει με απλότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ σε μια παράσταση που εμπλέκει διαδραστικά τα παιδιά, γίνεται αφορμή για σκέψη και συζήτηση ενώ μαζί χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Ώρα έναρξης: 10.30
Τιμή εισιτηρίου: 9 ευρώ
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι
Διάρκεια: 50 λεπτά

Πληροφορίες-κρατήσεις στα τηλ. 210 9216346, 6936 655925 6936 655927  και Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος | Εισιτήρια online! | More.com

 

 

 

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο
του Αντώνη Παπαθεοδούλου
με μουσικές και τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά
στο Θέατρο 104 από 8 Οκτωβρίου
για θεατές από 3 έως 103 ετών!

 

…μια πόλη όπου το χιούμορ και η φαντασία νικούν
χωρίς καν να χρειαστεί να πολεμήσουν!

Ποιος θα τολμούσε να οδηγήσει σε δρόμους
που αλλάζουν συνέχεια πορεία;
Να κοιτάξει ένα άγαλμα που ξεκαρδίζεται στα γέλια;
Να στείλει επιστολή σε ένα ταχυδρομείο που γράφει
στα γράμματα ό,τι του κατέβει;
Να μπει σε ένα περίεργο μουσείο;
Ο πόλεμος προσπάθησε, αλλά…

Η Παραμυθοχώρα φέρνει κοντά σας και τη νέα θεατρική περίοδο μια μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση: Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο – βασισμένη στο πολυβραβευμένο παραμύθι του αγαπημένου στους μικρούς αναγνώστες Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει με την υπέροχη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά – δίνει σε μικρούς και μεγάλους μια τονωτική ένεση ελπίδας και ομορφιάς σε έναν κόσμο που η ειρήνη θριαμβεύει!

Η τρυφερή αλλά και αστεία παράσταση της Παραμυθοχώρας αγγίζει το θέμα του πολέμου με απλό και κατανοητό τρόπο μέσα από τη φαντασία και την αισιοδοξία. Με το βλέμμα στραμμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, τους πολέμους και τις συνέπειές τους στη ζωή των παιδιών, η Παραμυθοχώρα ζωντανεύει μια ιστορία όπου, ο εχθρός απογυμνώνεται από τα όπλα του. Από την ίδια του την επιθετικότητα.
Μία παράσταση με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα χρησιμοποιώντας μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και…πολύ μουσική και τραγούδι!

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Μουσική – Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς
Σχεδιασμός κούκλας – σκηνικών – σκηνοθεσία – ερμηνεία
Μαρία Παπαγεωργίου Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Σκηνοθέτης –Κουκλοποιός Σκηνογράφος – Κουκλοποιός
Χορογραφίες: Δήμητρα Κρητικίδη
Σχεδιασμός φωτισμού: Μιχάλης Κάρλος
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Παίζουν: Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Από 8 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:30
Καθημερινές για σχολεία
Για παιδιά από 3 ετών
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

 

Πληροφορίες-κρατήσεις στα τηλ. 210 9216346, 6936 655925 6936 655927 και Η Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο – Παραμυθοχώρα | Εισιτήρια online! | More.com

paramithohora.gr

facebook Ιnstagram youtube