Θάνος Λέκκας και Δημήτρης Καπουράνης σε «Μια άλλη Θήβα»

Διαγωνισμός για το εργαστήριο «Από τις λέξεις στη σκηνή»
29 Σεπτεμβρίου 2023
Αδιέξοδοι έρωτες στο έργο «Αγάπης Αγώνας Άγονος»
29 Σεπτεμβρίου 2023
Διαγωνισμός για το εργαστήριο «Από τις λέξεις στη σκηνή»
29 Σεπτεμβρίου 2023
Αδιέξοδοι έρωτες στο έργο «Αγάπης Αγώνας Άγονος»
29 Σεπτεμβρίου 2023

O Θάνος Λέκκας και ο Δημήτρης Καπουράνης ερμηνεύουν στην παράσταση «Μια άλλη Θήβα» που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας).

 

 

Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν «Μια άλλη Θήβα», επανέρχεται από τις 2 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Θάνος Λέκκας και Δημήτρης Καπουράνης.

Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, το ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Ενδιαφέρον έχει ότι ο Σέρχιο Μπλάνκο θέλει να παίζονται οι δύο αυτοί ρόλοι από έναν ηθοποιό.

 

 

Ο Γαλλο-ουρουγουανός Σέρχιο Μπλάνκο, από τις πιο δυνατές σύγχρονες φωνές του ισπανόφωνου θεάτρου, μας παραδίδει μια σύγχρονη σπουδή για την ανδρική ταυτότητα, την καταπίεση, τη βία και το έγκλημα, την τιμωρία και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα και τις ίδιες τις δημιουργικές διαδικασίες της τέχνης του θεάτρου, με αναφορές στο μύθο του Οιδίποδα αλλά και στο Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέδειξε το πολυεπίπεδο αυτό έργο, με μια σκηνοθεσία που επαινέθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και το κοινό για τον εξαιρετικό ρυθμό και την υποβλητική της ατμόσφαιρα. Η παράσταση συζητήθηκε ιδιαίτερα και λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, του Θάνου Λέκκα στο ρόλο του Συγγραφέα και του Δημήτρη Καπουράνη στον διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο, ενώ σημείωσε αλλεπάλληλα sold out και παρατάσεις μέχρι και το κλείσιμο της προηγούμενης σεζόν.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Μια άλλη Θήβα»

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Σχεδιασμός σκηνικού: Κώστας Πολίτης
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Σχεδιασμός φωτισμών – Βίντεο: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Παπαδόγιαννης
Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης

 

Πού: Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθληνα, τηλ. 210 9212900

Πότε: από 2 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ (γενική είσοδος), 15 ευρώ (μειωμένο: άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/mia-alli-thiba-1/