Γιώργος Κωνσταντίνου και Αποστόλης Τότσικας στο βραβευμένο «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» 

«Δε φάιναλ θολούθιον» στο θέατρο Πόρτα
27 Σεπτεμβρίου 2023
«Η κοριτσιέρα των Βούρλων» στο θέατρο Αυλαία στο Πασαλιμάνι
28 Σεπτεμβρίου 2023
«Δε φάιναλ θολούθιον» στο θέατρο Πόρτα
27 Σεπτεμβρίου 2023
«Η κοριτσιέρα των Βούρλων» στο θέατρο Αυλαία στο Πασαλιμάνι
28 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αποστόλης Τότσικας συναντιούνται στην παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» που σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης. (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς).

 

Η Θεατρική διαδρομή παρουσιάζει για την χειμερινή περίοδο 2023-2024 το πολυβραβευμένο αριστούργημα του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» που ανεβαίνει στο ανακαινισμένο Θέατρο Αργώ με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο ρόλο του κυρίου Γκρην. Δίπλα του άξιος συμπρωταγωνιστής  ο Αποστόλης Τότσικας αναλαμβάνει το ρόλο του Ρος Γκάρντινερ. Τη σκηνοθεσία και τη μουσική σύνθεση της παράστασης έχει αναλάβει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος μεταφράζει το έργο σε συνεργασία με τον συγγραφέα, μεταφέροντας το στις ανάγκες του σήμερα.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, ο κύριος Γκρην ο οποίος έχει αποτραβηχτεί μετά το θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού κοινωνικού λειτουργού. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους.

Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες ο ηλικιωμένος Γκρην και ο νεαρός Ρος που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν – με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο – συγγενείς.

Ένας θεατρικό έργο – ύμνος στη διαφορετικότητα που έχει παιχτεί σε περισσότερες από 50 χώρες, αποσπώντας πολλαπλά θεατρικά βραβεία. Μια σύγχρονη ιστορία που προτείνει την ανθρώπινη τρυφερότητα ως βασικό όπλο αντίστασης στις θηριωδίες του παρελθόντος αλλά και τις αγκυλώσεις του παρόντος.
Δυο μοναξιές που συναντιούνται για να βγουν  μαζί έξω από το καβούκι, προς το φως.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»

Κείμενο: Τζεφ Μπάρον
Μετάφραση: Τζεφ Μπάρον και Κώστας Γάκης
Σκηνοθεσία – Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης
Σκηνογραφία: Αντώνη Χαλκιάς
Ενδυματολογία: Μάριος Ράμμος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου
Γραφιστική Επιμέλεια: Truly.gr
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς
Μάρκετινγκ και Διαφήμιση: Γιάννης Βαλτινός
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνιος Κοκολάκης
Εταιρεία Παραγωγής: Θεατρική Διαδρομή

Ερμηνεύουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Αποστόλης Τότσικας

 

Πού: Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15 Αθήνα, τηλ. 210 5201684

Πότε: από 25 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη στις 21.00, Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: Εδώ

Διάρκεια: 90 λεπτά