«Ο ερωτικός Κραουνάκης» στο Ηρώδειο
27 Σεπτεμβρίου 2023
«Δε φάιναλ θολούθιον» στο θέατρο Πόρτα
27 Σεπτεμβρίου 2023
«Ο ερωτικός Κραουνάκης» στο Ηρώδειο
27 Σεπτεμβρίου 2023
«Δε φάιναλ θολούθιον» στο θέατρο Πόρτα
27 Σεπτεμβρίου 2023

Η Σοφία Βογιατζάκη, η Βίκυ Σταυροπούλου και η Τζόυς Ευείδη ερμηνεύουν στην παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι». (Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης).

 

«Μπαμπάδες με ρούμι», η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με τα αλλεπάλληλα sold out και το χιούμορ που σκοτώνει, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αλίκη, από τις 4 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Σοφία Βογιατζάκη και η Τζόυς Ευείδη.

Μα τί είναι οι «Μπαμπάδες» επιτέλους; Είναι μία αιχμηρή σάτιρα, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1996 και διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.

 

 

Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από τότε. Μία νέα χιλιετία ξημέρωσε και μία νέα πραγματικότητα εγκαταστάθηκε ανάμεσά μας. Ανατροπές, ματαιώσεις σχεδίων, αμέτρητα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαναπροσδιορισμοί ζωής και πολλή αταξία. Η αλλαγή ταξικής ταυτότητας που πολύς κόσμος επιδίωξε άρχισε να επιφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Σπίτια «έκλεισαν», αλυσίδες μαγαζιών έπνιξαν τους ιδιοκτήτες τους. Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος «κρίση συνείδησης». Εμεινε σκέτη η «κρίση».

 

Η ιστορία των 5 ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της παράστασης είναι στην εποχή μας μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πλέον πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τί μπορεί να κρύβουν «στην κουζίνα τους».

Και τι κάνουν αυτά τα ανόητα καθάρματα στο θέατρο Αλίκη;
Σερβίρουν κάτι υπέροχους «Μπαμπάδες με ρούμι» με λιγουλάκι δηλητήριο και …όποιον πάρει ο χάρος. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης.
«Μπαμπάδες με ρούμι» 2023. Ποιος θα ξεμείνει ζωντανός να πάρει την περιουσία; Μένει να αποδειχθεί.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι»

Συγγραφείς: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός Σκηνογράφος: Ελίνα Δράκου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα
Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Σοφία Βογιατζάκη και η Τζόυς Ευείδη.
Επικοινωνία: Ελίνα Λαζαρίδου
Τμήμα Επικοινωνίας: Ειρήνη Τσίκα 211 1026227

 

Πού: Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, τηλ. 210 3210021

Πότε: από 4 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο βράδυ στις 21.00, Σάββατο απόγευμα στις 18.00, Κυριακή στις 19.00

Τιμές Εισιτηρίων:
VIP1: 40 ευρώ
VIP2: 30 ευρώ
Α’ Ζώνη: 25 ευρώ (Σάββατο απογ: 22 ευρώ)

Β΄Ζώνη: 20 ευρώ
Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό: 18 ευρώ (θέσεις Β’ Ζώνης)
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 16 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

Aγορά εισιτηρίων: more.com by viva, στο τηλεφωνικό κέντρο των Αθηναϊκών Θεάτρων 211 1000 365 και στο ταμείο του θεάτρου Αλίκη 210 3210021.