Η Κατερίνα Μαραγκού με τη «Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο Θέατρο Αμαλία
22 Σεπτεμβρίου 2023
Ένας φυσικός και μια κομμώτρια συναντιούνται την «Παρασκευή και 13»
22 Σεπτεμβρίου 2023
Η Κατερίνα Μαραγκού με τη «Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο Θέατρο Αμαλία
22 Σεπτεμβρίου 2023
Ένας φυσικός και μια κομμώτρια συναντιούνται την «Παρασκευή και 13»
22 Σεπτεμβρίου 2023

 

Ο Θίασος Αντάμα παρουσιάζει την παράσταση «Αστεροειδής 2467Κ», η οποία ανεβαίνει από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός. Η παράσταση είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Βασιλίσα Μαλίγκινα» της Αλεξάνδρα Κολοντάι. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Καούκη, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Δανάη Αλυσανδράτου, Κατερίνα Καϊμά, Συμεών Κωστάκογλου, Άρης Μπαταγιάννης, Ειρήνη Λιγάτου και Βιβή Τάγαρη.

 

«Πόσα είναι άραγε τα αστέρια; Τι έχει ήδη γραφτεί πάνω τους και αντικατοπτρίζεται στο σήμερα; Ένα ανοιχτό εισιτήριο για την αλλαγή».

Μια παρέα φίλων διαβάζει την ιστορία ενός έρωτα που γεννήθηκε έναν αιώνα πριν, στα χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, μαθαίνοντας και σχολιάζοντας όλα όσα έμειναν ανεξίτηλα στην ιστορία. Ο Θίασος Αντάμα, μετά την πρόσφατη επιτυχία της παράστασης «Χορεύετε;», επιστρέφει με ένα νέο, ανατρεπτικό έργο που έρχεται να αγκαλιάσει σύγχρονα ερωτήματα για την εξέλιξη των ανθρώπινων σχέσεων και τη θέση της γυναίκας.

 

 

Τι έχει αλλάξει στις σχέσεις των δυο φύλων; Πώς έχει δομηθεί ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία με την πάροδο εκατό χρόνων; Και πώς η σπειροειδής εξέλιξη της κοινωνίας αντανακλάται στην ποιότητα των σχέσεων; Ένα καλοκαιρινό βράδυ, σε μια απομονωμένη παραλία γεμάτη σκουπίδια, μια παρέα διαβάζει αποσπάσματα από ένα βιβλίο που πολύ σύντομα τους οδηγεί σε συνδέσεις και προβληματισμούς για τις δικές τους ζωές. Τους γεννά την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν κάθε άτακτα πεταμένο αντικείμενο, να το βάλουν σε τάξη, να το κάνουν ξανά λειτουργικό και στα νέα δεδομένα να συνθέσουν από την αρχή τις συνθήκες γύρω τους και συνακόλουθα να αλλάξουν προοδευτικά τις δικές τους σχέσεις.

Να βρεθούν σε σχέσεις που τους εξελίσσουν και τους φέρνουν κοντά στο ανθρώπινο στοιχείο. Πότε και πώς θα γίνει αυτό; Η απάντηση στο κοινό. Ο Θίασος Αντάμα προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο, για να διερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε μαζί όσα κάποτε ήταν ανεπεξέργαστα και σήμερα παραμένουν αναπάντητα, αλλά δεν θα μείνουν για πάντα στατικά.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Αστεροειδής 2467Κ»

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Γεωργία Καούκη
Ερμηνεύουν: Δανάη Αλυσανδράτου, Κατερίνα Καϊμά, Συμεών Κωστάκογλου, Άρης Μπαταγιάννης, Ειρήνη Λιγάτου, Βιβή Τάγαρη
Βοηθός σκηνοθέτη / Οργάνωση παραγωγής: Ασπασία Μπατατόλη
Επιμέλεια κίνησης: Λαμπρινή Γκόλια
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ανδρονιάδης
Σκηνικά / Κοστούμια: Βίκυ Πάντζιου
Σχεδιασμός φώτων: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Βίντεο: Άκης Βαλεργάκης
Φωτογραφία: Κατερίνα Αρβανίτη
Graphic Design: Αριάδνη Μιχαηλάρη
Επικοινωνία: Αντώνης Κοκολάκης

Ευχαριστούμε τους Δημοσθένη Φίλιππα και Πέτρο Γαρδικλή.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού

 

Πού: Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 6982 121385, 210 3454831, 6982 373658, 6976 021249, (σταθμός μετρό «Κεραμεικός»)
E-mail: mikroskerameikos@gmail.com

Πότε: από 6 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 19.00

Εισιτήρια: 14 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό), 10 ευρώ (ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/asteroeidis-2467k/

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά