Η Κατερίνα Μαραγκού με τη «Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο Θέατρο Αμαλία

«Η ανάσα του κόσμου» στο Θέατρο Ρεματιάς
21 Σεπτεμβρίου 2023
Ο «Αστεροειδής 2467Κ» προσγειώνεται στον Μικρό Κεραμεικό
22 Σεπτεμβρίου 2023
«Η ανάσα του κόσμου» στο Θέατρο Ρεματιάς
21 Σεπτεμβρίου 2023
Ο «Αστεροειδής 2467Κ» προσγειώνεται στον Μικρό Κεραμεικό
22 Σεπτεμβρίου 2023

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μαργαρίτης και η ηθοποιός Κατερίνα Μαραγκού συνεργάζονται στην παράσταση «Δεσποινίς Μαργαρίτα».

 

 

Με το έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη.

Η παράσταση «Δεσποινίς Μαργαρίτα» ανέβηκε το 1975 στην Ελλάδα με την Έλλη Λαμπέτη. Σήμερα 47 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και ενώ μεσολάβησαν και άλλες παραστάσεις του ίδιου έργου στη χώρα μας, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται στην σκηνή του θεάτρου Αμαλία ερμηνεύοντας τον σημαντικό αυτό μονόλογο στη μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.

Στο τωρινό ανέβασμα του έργου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Μαργαρίτη, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται αντιμέτωπη με μια υποκριτική ακροβασία, ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.

 

 

Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το 1949 στη Βραζιλία. Επηρεάστηκε βαθιά από τα γεγονότα της εποχής και αναζήτησε με επιμονή την βαθύτερη ουσία της παιδείας, σε σχολές και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Τελικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για ακαδημαϊκή μόρφωση και άρχισε να γράφει. Το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο φίλος Ιονάθαν» γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στα 21 του, γράφει το θεατρικό «Δεσποινίς Μαργαρίτα» που τον κάνει ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Συνέχισε με παραμύθια και ακόμα πέντε θεατρικά.Τα έργα του αναγνωρίστηκαν σε όλον τον κόσμο και σε πολύ νεαρή ηλικία, κέρδισε το βραβείο «Μολιέρ».

Η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» έρχεται στο θέατρο Αμαλία για να ξεβολέψει τις παγιωμένες απόψεις μας, γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της εποχής μας.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Δεσποινίς Μαργαρίτα»

Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Σκηνοθεσία -Φωτισμοί: Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Carmencita Brojboiu

Με την Κατερίνα Μαραγκού

 

Πού: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 842 509

Πότε: από 24 Νοεμβρίου 2023

Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 21.00
Κυριακή 26 Νοέμβριου στις 20.00

Παρασκευή 1, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 21.00
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 13 ευρώ (μειωμένο: ανέργων – φοιτητών)