Βραβείο για τη μνήμη της Ελευθερίας Σαπουντζή

«Οk Boomer» λένε ο Θοδωρής Αθερίδης και η Φαίδρα Δρούκα
18 Σεπτεμβρίου 2023
Η Μυρσίνη Καρματζόγλου σκηνοθετεί την «Oleanna»
18 Σεπτεμβρίου 2023
«Οk Boomer» λένε ο Θοδωρής Αθερίδης και η Φαίδρα Δρούκα
18 Σεπτεμβρίου 2023
Η Μυρσίνη Καρματζόγλου σκηνοθετεί την «Oleanna»
18 Σεπτεμβρίου 2023
Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, τιμώντας τη μνήμη της πρόωρα εκλιπούσας Ελευθερίας Σαπουντζή, βραβεύει μία ή ένα νέα/ο καλλιτέχνη του θεατρικού χώρου. Η φετινή βράβευση θα γίνει τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19.00, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, στην Κυψέλη – Κεφαλληνίας 16

 

Κατά τη φετινή εκδήλωση, καλωσορίζει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός και η σκηνοθέτις Ελένη Ευθυμίου παρουσιάζει αποσπάσματα από τη δουλειά της Ελευθερίας Σαπουντζή, ενώ η απονομή του βραβείου Ελευθερία Σαπουντζή θα γίνει όπως πάντα από την ηθοποιό και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, Μπέττυ Αρβανίτη.

 

Τα μέλη της επιτροπής  φέτος είναι  οι: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Δηώ Καγγελάρη, Ακύλλας Καραζήσης, Δημήτρης Καραντζάς, Άγγελος Τριανταφύλλου.

 

Πληροφορίες για την εκδήλωση

 

Πού: Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη
Πότε: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, στις 19.00,
Περισσότερες πληροφορίες:  sofiasapoutzi@gmail.com

 

Το σκεπτικό του Σωματείου Ελευθερία Σαπουντζή

Συγγενείς και φίλοι της Ελευθερίας Σαπουντζή, που μας άφησε απροσδόκητα το Σεπτέμβριο του 2000, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στο όνομά της ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο με αποκλειστικό σκοπό την ανά διετία απονομή χρηματικού βραβείου ύψους 3000 ευρώ σε μία νέα καλλιτέχνιδα (ηθοποιό, σκηνοθέτη ή μεταφράστρια), έως 30 ετών, της οποίας η πορεία και το ήθος να προοιωνίζουν μία περαιτέρω εξέλιξη που αξίζει να υποστηριχθεί.

 

Στο καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται 5μελής επιτροπή, αποτελούμενη από επιφανή μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας που αλλάζουν ανά διετία και της οποίας αποκλειστική αρμοδιότητα είναι η επιλογή της καλλιτέχνιδας στην οποία θα απονεμηθεί το βραβείο.

 

Την επιλογή  αυτή πρέπει να αναλαμβάνουν καλλιτέχνες που έχουν οι ίδιοι επιδείξει  την δική του συνέπεια και ήθος, και που παρακολουθούν με αγάπη  προσπάθειες των νέων.