Η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει στο Αμφι-Θέατρο με το «The Doctor»

Dancing (fancy) λέει η Μαρία Κολιοπούλου στο Bios
16 Σεπτεμβρίου 2023
Ένα «Λευκό Τριαντάφυλλο» στο Θέατρο Χώρος
17 Σεπτεμβρίου 2023
Dancing (fancy) λέει η Μαρία Κολιοπούλου στο Bios
16 Σεπτεμβρίου 2023
Ένα «Λευκό Τριαντάφυλλο» στο Θέατρο Χώρος
17 Σεπτεμβρίου 2023

 

Ένα ιδιοφυές νοητικό πείραμα για την αποτυχία της πολιτικής ταυτοτήτων (identity politics)

Το καθηλωτικό έργο «The Doctor» μάς συστήνει τον φετινό χειμώνα η Κατερίνα Ευαγγελάτου, από τις 8 Δεκεμβρίου στο Αμφι-Θέατρο, σε μια παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού «Λυκόφως».

Το έργο του Robert Icke που ύμνησαν οι Times, ο Guardian, ο Telegraph και οι Financial Times και έσπασε τα ταμεία στο West End του Λονδίνου, αποτελεί ένα πανέξυπνο, σύγχρονο θεατρικό θρίλερ το οποίο εστιάζει στον διάλογο επάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, με τρόπο που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών: την ηθική της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας, των κοινωνικών προνομίων, της θρησκείας, της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητας.

Το έργο αποτελεί ένα παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο, αφού μετά από το Λονδίνο (θέατρο Almeida και West End), ανέβηκε μέσα σε τρία χρόνια στα σημαντικότερα θεατρικά κέντρα του κόσμου, από την Νέα Υόρκη και το Armory έως το ιστορικό Burgtheater της Βιέννης και από το Adelaide Festival στην Αυστραλία έως το International Theater Amsterdam (ITA).

 

Η ιστορία

Μετά από μία αυτοσχέδια απόπειρα έκτρωσης στο σπίτι, ένα 14χρονο κορίτσι μεταφέρεται ετοιμοθάνατο στο Ινστιτούτο Elizabeth. Όταν φτάνει εκεί, είναι πια πολύ αργά για να την σώσουν. Αλλά όταν η Ρουθ Γουλφ, η Διευθύντρια και επικεφαλής γιατρός του Ινστιτούτου, αρνείται να αφήσει έναν ιερέα να επισκεφτεί το κορίτσι για την τελευταία μετάληψη, επειδή θα της προκαλούσε «έναν ανήσυχο θάνατο», ένα σκάνδαλο ξεσπά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετατρέπει μια ιατρική απόφαση σε ανθρωποφάγα δίνη. Σύντομα τα σόσιαλ μήντια λένε ότι η Γουλφ επιτέθηκε στον ιερέα και σκότωσε το κορίτσι.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «The Doctor»

Κείμενο: Robert Icke
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Πρωταγωνιστούν η Στεφανία Γουλιώτη και ο Νίκος Χατζόπουλος.
Τον θίασο συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Αλίκη Ανδριωμένου, Μαριάννα Δημητρίου, Σταύρος Καλλιγάς, Aurora Marion, Αμαλία Νίνου, Κίττυ Παϊταζόγλου, Λευτέρης Πολυχρόνης, Ζωή Ρηγοπούλου, Νίκη Σερέτη.

 

Πού: Αμφι-Θέατρο, Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 και Ανδριανού, Πλάκα, Αθήνα, τηλ.6985 864104

Πότε: από 8 Δεκεμβρίου 2023