Εργαστήρια για την τέχνη της Όπερας του Πεκίνου από την GuoGuang Opera

«Δέκα Με Τόνο» για τον Βαγγέλη Μουλαρά
14 Σεπτεμβρίου 2023
«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» από τις Αθηναϊκές Μαριονέτες 
14 Σεπτεμβρίου 2023
«Δέκα Με Τόνο» για τον Βαγγέλη Μουλαρά
14 Σεπτεμβρίου 2023
«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» από τις Αθηναϊκές Μαριονέτες 
14 Σεπτεμβρίου 2023

 

Από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου η GuoGuang Opera πραγματοποιεί εργαστήρια για την τέχνη της Όπερας του Πεκίνου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, αλλά και σε κοινό που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη γνώση πάνω στην τεχνική της Όπερας του Πεκίνου. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί και worskhop, ειδικό για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, εμπνευσμένο από τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας «The Monkey King».

Η GuoGuang από την ίδρυσή της (1995) έχει αφοσιωθεί στην κληρονομιά και την αισθητική απόδοση της παραδοσιακής κινέζικης όπερας. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών η GuoGuang δημιούργησε ένα μοναδικό και εξαιρετικό στιλ όπερας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με βάση την τέχνη και τον πολιτισμό της Όπερας του Πεκίνου, η οποία γεννήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Η GuoGuang το 2023, έχει προγραμματίσει μια σειρά διαλέξεων, επιδείξεων και εργαστηρίων σε πόλεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, σχετικά με την σύγχρονη αισθητική των κλασσικών χαρακτήρων Jingju της Όπερας του Πεκίνου.

 

 

Πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, 18.30- 21.00

Παρουσίαση της σύγχρονης αισθητικής των γυναικείων χαρακτήρων Jingu, «Dan Roles»

Επίδειξη της τεχνικής των συγκεκριμένων χαρακτήρων, κινησιολογία, τεχνική του make-up και showcase.

Στην Όπερα του Πεκίνου, το “旦” (dàn) αναφέρεται σε έναν γυναικείο ρόλο που συνήθως απεικονίζει νεαρές γυναίκες ή γυναίκες μέσης ηλικίας. Το “身段程式化” (shēnduàn chéngshìhuà) αναφέρεται στις προγραμματισμένες κινήσεις ή χορογραφίες που χρησιμοποιούνται από τους ηθοποιούς του dan για να εκφράσουν την προσωπικότητα, τα συναισθήματα και τις πράξεις του χαρακτήρα.

Το εργαστήριο περιέχει βασικά στοιχεία για τις τεχνικές και καλλιτεχνικές πτυχές των ρόλων «Dan» στην Όπερα του Πεκίνου.

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

 

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, 17.00- 19.30

Παρουσίαση της σύγχρονης αισθητικής των αντρικών χαρακτήρων Jingu, «Sheng Roles»

Επίδειξη της τεχνικής των συγκεκριμένων χαρακτήρων, κινησιολογία , τεχνική του make-up και showcase.

Στην Όπερα του Πεκίνου, το “生” (shēng) αναφέρεται σε έναν ανδρικό ρόλο που συνήθως απεικονίζει νεαρούς άνδρες ή ηλικιωμένους χαρακτήρες. Το “身段程式化” (shēnduàn chéngshìhuà) αναφέρεται στις προγραμματισμένες κινήσεις ή χορογραφίες που χρησιμοποιούνται από τους ηθοποιούς «Sheng» για να εκφράσουν την προσωπικότητα του χαρακτήρα, τη δράση και τη συγκίνηση.
Το εργαστήριο περιέχει βασικά στοιχεία για τις τεχνικές και καλλιτεχνικές πτυχές των ρόλων «Sheng», στην Όπερα του Πεκίνου.

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

 

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, 20.00- 22.00

Face painting (για ενήλικες)

Η τέχνη του μακιγιάζ προσώπου στην Όπερα Guo Guang διαθέτει στοιχεία τελετουργίας και έχει ωριμάσει κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών της ανατολικής πολιτιστικής εξέλιξης. Εκτός από τα σταθερά μοτίβα μακιγιάζ προσώπου, υπάρχουν επίσης τελετουργικές κινήσεις που έχουν διατηρηθεί πλήρως. Το «Jumping Judgement» που παρουσιάζεται στη σκηνή της Όπερας Guo Guang είναι ένα άυλο πολιτιστικό αγαθό που έχει μεταδοθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στον πολιτισμό της Ανατολής. Αυτό το εργαστήριο θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα μοτίβα μακιγιάζ προσώπου και να κατανοήσουν τα υπέροχα στάδια της τελετής «Jumping Judgement».

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Πακέτο συμμετοχής και για τα 3 εργαστήρια -Master classes : 170 €

 

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, 11.30- 14.00

Workshop για παιδιά 6 -11 ετών, τα οποία θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, βασισμένη στους βασικούς χαρακτήρες του «Monkey King»

GuoGuang «Ταξίδι στη Δύση» και εργαστήριο μάσκας.
Το Ταξίδι στη Δύση είναι ένα διάσημο κλασικό μυθιστόρημα της Ανατολής και ο βασιλιάς μαϊμού. Η Guoguang Opera Company θα παρουσιάσει το απόσπασμα «Borrowing the Fan» από το «Ταξίδι στη Δύση» μαζί με ένα μοναδικό workshop προσαρμοσμένο για παιδιά, ενώ θα προσφέρει επίσης ένα εργαστήριο μάσκας, επιτρέποντας στα παιδιά να βιώσουν τον φανταστικό κόσμο του Ταξιδιού στη Δύση μαζί στη σκηνή.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ (1 συνοδός δωρεάν με κάθε παιδί).
Οικογένειες με 2 παιδιά και πάνω: 15 ευρώ ανά παιδί

 

 

Πληροφορίες για τα εργαστήρια της GuoGuang Opera

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550

-Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης από την Guo Guang Opera.
-Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για το μακιγιάζ προσώπου, είναι φυτικά, μη-τοξικά και συνοδεύονται από πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται με τα εισιτήρια συμμετοχής, 30 λεπτά πριν την έναρξη των εργαστηρίων για τα διαδικαστικά εγγραφής.

*ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ *

Εισιτήρια συμμετοχής ηλεκτρονικά και σε φυσικά σημεία: ticketservices.gr και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,
Πειραιώς 206, Ταύρος