Εργαστήρι για παιδιά στο θέατρο Metropolitan
11 Σεπτεμβρίου 2023
Κώστας Κουτσολέλος, Δώρα Στυλιανέση και ο «Γιατρός Ινεότης»
11 Σεπτεμβρίου 2023

 

O Μικρός Κεραμεικός οργανώνει από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 1η Οκτωβρίου μουσικές βραδιές παρουσιάζοντας και το μουσικό στίγμα του νέου αυτού χώρου πολιτισμού στην καρδιά του Κεραμεικού. Τζαζ, easy listening, μουσική για κινηματογράφο, τραγουδοποιοί αλλά και  πειραγμένη  κλασική είναι το μενού αυτών των συναυλιών.

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου το jazz trio των Pied à Terre παρουσιάζει μια ιδιαίτερη βραδιά με τίτλο «’Ηρθες Αργά», με δύο εξαιρετικές φωνές την Stefania Morosini και τον Lieber Panos, όπου η Δανάη συναντά την Nina Simone και τον Frank Sinatra σε ένα ημερολόγιο του ελληνικού και διεθνούς ερωτικού τραγουδιού των 30’s και 40’s.

 

 

Τα τραγούδια περί έρωτος είναι μικρά μονόπρακτα, οι στίχοι των οποίων επιτρέπουν στον ήρωα να ζήσει τις φαντασίες και τις φαντασιώσεις του: Από μονόπλευρα αισθήματα χαράς, μέχρι αισθήματα εκδίκησης, μεμψιμοιρίας και αυτολύπησης. Όλα παίζονται, χωρίς αμφιβολία. Μία ανθολογία αυτών, υπό τον τίτλο «’Ηρθες Αργά» θα ερμηνεύσουν για μας οι Pied à Terre (Haris Botsis, πιάνο και Theodoros Christo, τύμπανα) με τους Lieber Panos (Πάνο Ε. Γερακάκη) και Στεφανία Μοροζίνη στο τραγούδι. Μαζί τους ο Manos Loutas στο μπάσο. Η μουσική αυτή παράσταση περιλαμβάνει Jazz Standards των δεκαετιών 1930-1950 σε συνδυασμό με κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου της εποχής, μεταξύ άλλων των Αττίκ και Χρήστου Χαιρόπουλου.

 

 

Πληροφορίες για τη μουσική βραδιά «’Ηρθες Αργά»

 

Πού: «Μικρός Κεραμεικός», Ευμολπιδών 13, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 6982 121385,  mikroskerameikos@gmail.com

Πότε: Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21.30

Εισιτήρια και πληροφορίες: https://www.ticketservices.gr/event/pieda-terre-mikros-kerameikos/?lang=el

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης