Από το Βουκουρέστι η περιοδεία του «ECHO III – For Memory’s Sake»

«Μακριά από παιδιά» για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
9 Σεπτεμβρίου 2023
Εργαστήρι για παιδιά στο θέατρο Metropolitan
11 Σεπτεμβρίου 2023
«Μακριά από παιδιά» για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
9 Σεπτεμβρίου 2023
Εργαστήρι για παιδιά στο θέατρο Metropolitan
11 Σεπτεμβρίου 2023

 

Μετά την επιτυχία των ξεχωριστών καλλιτεχνικών παραστάσεων στην Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2023, το «ECHO III – For Memory’s Sake» επιστρέφει με την περιοδεία του στα Βαλκάνια. Ηθοποιοί, μουσικοί, ψηφιακοί καλλιτέχνες και συγγραφείς, έχοντας ήδη διεισδύσει βαθιά στην καρδιά της βαλκανικής κληρονομιάς και της έννοιας των προξενιών, ενώνονται για να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά εξαιρετικό.

Με αφετηρία το Βουκουρέστι στις 20 Σεπτεμβρίου και κάνοντας στάσεις στο Vidin, τη Σόφια, τα Ιωάννινα, το Berat και το Lushnje, η περιοδεία του καραβανιού του «ECHO III – For Memory’s Sake» θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει παράλληλες παραστάσεις αφιερωμένες σε μια συλλογική πολυπολιτισμική εμπειρία βασισμένη σε μαρτυρίες, στην παράδοση, αλλά και στην καλλιτεχνική αντίληψη νέων ανθρώπων για την αγάπη, την οικογένεια και το καθήκον.

Στο επίκεντρο της περιοδείας θα βρεθεί η μαγευτική φουσκωτή εγκατάσταση «Pezize». Μπαίνοντας στο «Pezize», το ταξίδι ξεκινά και σας περιμένουν οι τέσσερις παραστατικές τέχνες – θέατρο, μουσική – ποίηση και εικαστικές τέχνες με στόχο να ρίξουν φως στους ρόλους των φύλων, στους κοινωνικούς κανόνες και στη διαρκή επιρροή των παραδόσεων και των προγόνων μας.

Το project πίσω από τo Caravan Tour: Το «ECHO III – For Memory’s Sake» υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Inter Alia. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στόχο έχει να φέρει κοντά καλλιτέχνες από τα Βαλκάνια που εργάζονται στους τομείς του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών τεχνών και της λογοτεχνίας προκειμένου να εξερευνήσουν την παράδοση και τον πολιτισμό μέσα από τα θέματα του γάμου, των προξενιών και των πυρηνικών οικογενειών στο βαλκανικό πλαίσιο.

 

 

Το πρόγραμμα:

Bucharest – 20 Σεπτεμβρίου
Vidin – 22 Σεπτεμβρίου
Sofia – 23 Σεπτεμβρίου
Ioannina – 25 Σεπτεμβρίου
Berat – 27 Σεπτεμβρίου
Lushnje – 28 Σεπτεμβρίου

Είσοδος: Δωρεάν