Θεατρικό εργαστήρι από την PROVAT.O. ATHENS στον Μικρό Κεραμεικό

Οι «Παρακμάζουσες» στο θέατρο Δόρα Στράτου
7 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί τη Ναταλία Τσαλίκη και τον Αρη Λεμπεσόπουλο στα «Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα»
7 Σεπτεμβρίου 2023
Οι «Παρακμάζουσες» στο θέατρο Δόρα Στράτου
7 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί τη Ναταλία Τσαλίκη και τον Αρη Λεμπεσόπουλο στα «Μικρά Συζυγικά Εγκλήματα»
7 Σεπτεμβρίου 2023

 

Ο Βαγγέλης Λάσκαρης και η ProvaT.O. Athens (Prova Theatre Organization) ξεκινούν από 24 Σεπτεμβρίου την δημιουργία του θεατρικού εργαστηρίου του θεάτρου Μικρός Κεραμεικός. Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα με ή χωρίς προηγούμενη σκηνική εμπειρία που αγαπούν και θέλουν να γνωρίσουν την θεατρική τέχνη. Οι συμμετέχοντες τοποθετούνται στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας, δημιουργούν ένα σύνολο, μια ομάδα που ξεκινώντας από ένα θεατρικό έργο, έναν συγγραφέα ή ακόμα και μια ιδέα, θα ψάξει, θα διερενήσει, θα παίξει, θα αναλύσει και θα συνθέσει με σκοπό να οδηγηθεί στην παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης.

Στην ProvaT.O. κάνουμε θέατρο που ζητάει από τον ηθοποιό να μένει ενεργός. Κάνουμε θέατρο που δεν εντυπωσιάζει με την τεχνολογία και τα εφέ. Φτιάχνουμε και λέμε ιστορίες για το πώς ζουν σήμερα οι άνθρωποι και πώς διαμορφώνονται οι συμπεριφορές και οι σχέσεις τους. Κάνουμε Θέατρο που θέτει ερωτήματα στο θεατή χωρίς να του δίνει έτοιμες απαντήσεις. Το theatre studio της ProvaT.O. Athens φιλοδοξούμε να γίνει ένας ιδανικός χώρος δουλειάς, τριβής, έρευνας και εκπαίδευσης.

Υπεύθυνος εργαστηρίου Βαγγέλης Λάσκαρης*

Δηλώστε συμμετοχή και κάντε κράτηση της θέσης

στο τηλέφωνο 6986604174 ή μέσω email στο provatoathens@gmail.com ή συμπληρώστε την φόρμα https://provatoathens.com/theatre-studio

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

 

 

Πληροφορίες για το θεατρικό εργαστήρι

Πού: Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Γκάζι, Αθήνα (πλησίον στάσης Μετρό Κεραμεικός)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986 604174 και 6945 392832

Έναρξη: 24 Σεπτεμβρίου 2023. Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή 14.00 με 17.00

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ ανά μήνα (τρεις ώρες την εβδομάδα)

 

*Ο Βαγγέλης Λάσκαρης είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο ΘΟΚ, στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο θέατρο Vault και σε άλλες σκηνές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Σκηνοθετικές του δουλειές στο θέατρο είναι: “Jack and Jill, ένα ρομάντζο” της Jane Martin, “Nord-Ost, μέρες που ξεχάστηκαν” του Torsten Buchsteiner, “Mr. Kolpert” του David Gieselmann, “Τα τέσσερα τετραγωνικά” της Άρτεμις Μουστακλίδου, “Frozen” της Bryony Lavery, ¨Μια μέλισσα τον Αύγουστο”, του Θοδωρή Αθερίδη, “Μάρτυρας” του Marius von Mayenburg, “Πείνα” του Χαράλαμπου Γιάννου, “O συγγραφέας” του Tim Crouch, “Ηλίθιοι (Idioterne) Dogma 2020” του Lars von Trier, “The Prudes” του Anthony Neilson, “Η μάνα αυτουνού” της Κικής Μαυρίδου, “Το τρηδόνι” της Μαριάννας Λιανού.
Με το theatre studio της ProvaT.O. Athens έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις “Oves”, “Απόγευμα” της Μαρίσσας Φαρμάκη, “Αναμονή”της Κατερίνας Λουκίδου, “Αφρικανικός Γάιδαρος” του Παναγιώτη Γκούβερη , “Ιοκάστη” της Μαρίας Χριστοδούλου, “Δαγκάνα” του Βαγγέλη Δουκουτσέλη
Ως βοηθός σκηνοθέτης έχει δουλέψει στις θεατρικές παραστάσεις: “Marvin’s room” του Scott McPherson, “Μικρές ιστορίες φόνων” του Παναγιώτη Μπρατάκου και “Γυναικείες Ιστορίες” του Γιώργη Μασσαβέτα σε σκηνοθεσίες του Δημήτρη Καρατζιά.

Στο κινηματογράφο έχει σκηνοθετήσει με την Ίρις Κατσούλα τα ντοκιμαντέρ “Αιολικά Πάρκα. Φάκελος Ξάνθη. Η περίπτωση του Λειβαδίτη”, “Έχω θέση” και σαν ηθοποιός έχει πάρει μέρος στη ταινία μικρού μήκους “Οι μπαλαρίνες δεν τρώνε” των Γρηγοροπούλου Κατσούλα, στο ντοκιμαντέρ “ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.” του Άρη Χατζηστεφάνου και στην τηλεοπτική εκπομπή “Ελληνοφρένεια”

Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις θεατρικές παραστάσεις “Βαϊμάρη 2013” στο Studio υπό το μηδέν, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου, “Γαϊτανάκι” του Arthur Schnitzler στο θέατρο Beton 7, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού, “Μαζί σου για το τίποτα” του Άκη Δήμου στο θέατρο Small Argo Full of Art σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα.