Η Γιασεμί Κηλαηδόνη στην παράσταση «Μαράν Αθά»

Νέα βερσιόν για «Το νησί των θησαυρών» στη Μικρή Πόρτα
6 Σεπτεμβρίου 2023
Δεύτερος χρόνος για την παράσταση «Ο καθένας πεθαίνει μόνος του»
7 Σεπτεμβρίου 2023

 

Η παράσταση «Μαράν Αθά», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα) με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως πνευματικό γεγονός και σταθμός στα θεατρικά πράγματα. Παρουσιάζεται, με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Μοσχάτο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2023».

Πρόκειται για μια από τις μακροβιότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, η οποία παρουσιάστηκε για πέντε θεατρικές περιόδους (2009-2012 και 2017-2019) στο Θέατρο «Μεταξουργείο» με τεράστια επιτυχία. Επίσης, ταξίδεψε και έλαβε μέρος σε φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Σύρο, κ.ά).

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση «Μαράν Αθά»

«Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του, τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του, όταν σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών, μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση και του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή. Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης». Δήμος Αβδελιώδης

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Μαράν Αθά»

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα

Θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ηθοποιός: Γιασεμί Κηλαηδόνη
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Πασσαλή
Διάρκεια παράστασης: 140 λεπτά
Παραγωγή: Μεταξουργείο ΑΜΚΕ
Διοργάνωση παράστασης: Περιφέρεια Αττικής

Πού: Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Μοσχάτο

Πότε: Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20.00

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Ταύρεια-Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2023».
Είσοδος: Ελεύθερη