Στο θέατρο Μπέλλος το «Swallow» από την ομάδα Dot Ensemble

Τρίτη χρονιά για το Φεστιβάλ Πειραιάς Artport
4 Σεπτεμβρίου 2023
«Νέες Αναγνώσεις του Ευριπίδη» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
4 Σεπτεμβρίου 2023
Τρίτη χρονιά για το Φεστιβάλ Πειραιάς Artport
4 Σεπτεμβρίου 2023
«Νέες Αναγνώσεις του Ευριπίδη» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
4 Σεπτεμβρίου 2023

 

Έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση του έργου «Swallow» της Stef Smith, έρχεται στην Αθήνα, στο θέατρο Μπέλλος και παρουσιάζεται από τις 22 Σεπτεμβρίου για τέσσερις παραστάσεις. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρης Θώμος και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μυρσίνη Καρματζόγλου, Γεωργία Ποντσουκτσή και Ραφαέλα Τσομπανούδη.

 

 

Η Άννα έχει μήνες να βγει από το διαμέρισμά της. Η Ρεμπέκα ωθεί τον εαυτό της στην καταστροφή μετά τον πρόσφατο χωρισμό με το σύντροφό της. Και η Σαμάνθα, που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα σώμα διαφορετικού φύλου, παλεύει να βρει μια νέα ταυτότητα και να γίνει ο Σαμ.
Το «Swallow» της Stef Smith, εξερευνά επί σκηνής την απόλυτη ανθρώπινη μοναξιά και την αναζήτηση για σύνδεση και επαφή ως αντίδοτο στο προσωπικό τραύμα.

Τρεις άνθρωποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους και να αποδεχθούν τον εαυτό τους. Μέσα από την εσωτερική τους αναμόχλευση και στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν, οι δρόμοι τους συναντιούνται και περιπλέκονται, οδηγώντας μας σε μια συγκινητική εξερεύνηση της ανθρώπινης σύνδεσης και της ανάγκης για ίαση.

Η θεατρική ομάδα DOT Ensemble ξετυλίγει και πάλι το νήμα των ιστοριών της Άννας, της Ρεμπέκα και του Σαμ(άνθα) για τέσσερις παραστάσεις στην Αθήνα, δίνοντας την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να απολαύσει μία ρηξικέλευθη προσέγγιση του εγκλεισμού σε ένα σπίτι, σε μία κακοποιητική σχέση και σε ένα «λάθος» σώμα.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το Swallow γράφτηκε το 2015 και παίχτηκε στο Fringe Festival του Εδιμβούργου όπου και απέσπασε το 1o βραβείο. Συνέχισε σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και συνέχισε να λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές. Από τότε παίχτηκε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε πανελλήνια πρεμιέρα στην «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης – 2023» από την DOT Ensemble.

 

 

Η ομάδα DOT Ensemble

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2018 από ανήσυχους νέους καλλιτέχνες – φοιτητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες – με κοινό σημείο την αγάπη τους για τις παραστατικές τέχνες και την ανάγκη για θεατρική εξερεύνηση και καινοτομία. Αποτελεί μια μη κερδοσκοπική κολεκτίβα ανήσυχων δημιουργών που σκοπεύει να εξοικειώσει το κοινό με νέα σύγχρονα έργα και παραστατικές προσεγγίσεις από όλο τον κόσμο, ενώ, παράλληλα, στοχεύει στην πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία και την διάδοσή της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Swallow»

Μετάφραση: Χάρης Θώμος
Επιμέλεια μετάφρασης: Αδριανός Φριλίγγος
Σκηνοθεσία: Χάρης Θώμος
Β. Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κρίκος
Επιμέλεια κίνησης: Μέλπω Βασιλικού
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μαρία Καβαλιώτη
Φωτισμοί: Αθηνά Μπανάβα
Μουσική – Sound Design: Μάριος Αποστολακούλης
Trailer: Νίκος Παπαθανασίου
Ψηφιακό κολάζ: Γιώργος Μαντζάρης, Χάρης Θώμος
Μακέτα: Χάρης Θώμος
Φωτογραφίες concept: Γιώργος Μαντζάρης
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Κόγιας
Οργάνωση παραγωγής: DOT Ensemble ΑΜΚΕ

Επί σκηνής:
Μυρσίνη Καρματζόγλου (Σαμ)
Γεωργία Ποντσουκτσή (Ρεμπέκα)
Ραφαέλα Τσομπανούδη (Άννα)

 

Πού: Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα 105 58, τηλ. 210 322 9889

Πότε: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 και Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, στις 19.30.

Εισιτήρια: 14 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό), 11 ευρώ (ατέλειες: Δραματικές / Καλλιτεχνικές σχολές, άνεργοι – ΑμεΑ) 11 ευρώ (ομαδικό – σύλλογοι, 8+ άτομα)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

 

Facebook: https://www.facebook.com/DOTEnsemble

Web: https://www.dot-ensemble.gr