Η Ήρα Κατσούδα για δεύτερη χρονιά με το «Minimal»
29 Αυγούστου 2023
«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας» από τους The Bad Poetry Social Club
30 Αυγούστου 2023
Η Ήρα Κατσούδα για δεύτερη χρονιά με το «Minimal»
29 Αυγούστου 2023
«Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας» από τους The Bad Poetry Social Club
30 Αυγούστου 2023

 

To Social Ballroom Festival, το καθιερωμένο χορευτικό φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφει και φέτος στην Αγορά στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο τριήμερο με dancehall, tango και boogie woogie ρυθμούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα χορού, εντυπωσιακά χορευτικά σόου, συναυλίες και dj sets και προσκαλεί όλους τους λάτρεις του χορού, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, σε μια τριήμερη γιορτή.

Στο πρώτο μέρος της κάθε βραδιάς, που ξεκινά στις 19.30, δάσκαλοι και χορευτές αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός διαφορετικού χορού κάθε μέρα, ενώ στις 21.00 ξεκινούν μοναδικά χορευτικά πάρτι. Το Social Ballroom Festival πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου | Dancehall
19.30-21.00 Μάθημα χορού με τη Sara Ganem
21.00-23.00 Πάρτι

Η χορεύτρια και δασκάλα dancehall Sara Ganem μυεί το κοινό στο στυλ και τα βήματα ενός ξεχωριστού, γεμάτου ενέργεια «χορού του δρόμου» που έχει τις ρίζες του στη μακρινή Τζαμάικα. Μαζί της, η ομάδα της Unity Vybz. Μετά το μάθημα, η βραδιά συνεχίζεται με πάρτι.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου | Tango
19.30-21.00 Μάθημα χορού με τους Tangopolis
21.00-23.00 Πάρτι με Ζωντανή μουσική: Κώστας Βλαχόπουλος (μελωδική φυσαρμόνικα) και Herman Mayr (κιθάρα, πιάνο, φωνή)

H καλλιτεχνική ομάδα Tangopolis (Διονύσης Θεοδωρόπουλος και Χλόη Θεοδωροπούλου) φέρνει αργεντίνικο άρωμα χορού στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ.
Έμπειροι χορευτές καθοδηγούν το κοινό στον πιο ερωτικό χορό μέσα από φιγούρες απαράμιλλης γοητείας υπό τις μουσικές του DJ Γιάννη Λαδόπουλου. Ακολουθεί «milonga» (χορός για όλους) με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου | Boogie Woogie
19.30-21.00 Μάθημα χορού με τους Rollin’ Foxes
21.00-23.00 Πάρτι με τους HiROLLERS

Την Κυριακή 10/9 το βράδυ οι ρυθμοί αλλάζουν και σειρά έχει το boogie woogie, ένα είδος χορού rock ‘n’ roll. Το μάθημα αναλαμβάνουν οι Rollin’ Foxes (οι Μάνος Κουβάκης και Ρόδη Καγγελάρη), πρωτοπόροι στη διάδοση και τη διδασκαλία του boogie woogie στην Ελλάδα. Η βραδιά κορυφώνεται με τους HiROLLERS, το μουσικό σχήμα του κοντραμπασίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Χρήστου Ζώη, που υπόσχονται να παρασύρουν όλους τους συμμετέχοντες σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ snfcc.org/SocialBallroom2023 καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

 

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €641 εκατομμύρια ($773 εκατομμύρια).

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
• To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:
o Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά: 06.00-00.00 / Παρ-Κυρ: 06.00-02.00
o Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00
o Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00
• Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
• Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
• Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
• Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
• Στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ λειτουργεί το βραβευμένο -με δύο MICHELIN Αστέρια στον Οδηγό της Αθήνας για το 2022 και ένα MICHELIN Green Αστέρι για τη Βιώσιμη Γαστρονομία- εστιατόριο DELTA.
• Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
• Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.