Οι «Τρομεροί Γονείς» για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Radar

Η Orchestra Baobab στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
25 Αυγούστου 2023
Το Θεσσαλικό Θέατρο στο Θέατρο Πέτρας και στο Κηποθέατρο Παπάγου
26 Αυγούστου 2023
Η Orchestra Baobab στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
25 Αυγούστου 2023
Το Θεσσαλικό Θέατρο στο Θέατρο Πέτρας και στο Κηποθέατρο Παπάγου
26 Αυγούστου 2023

Ο Πάνος Κούλης, η Ευδοκία Ασπρομάλλη, η Μαρία Μαυροματάκη, ο Χρήστος Ευθυμίου και η Αναστασία Παπαστάθη ερμηνεύουν στην παράσταση «Τρομεροί Γονείς» που παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Radar. (Φωτογραφίες/video: Χάρης Γερμανίδης).

Το έργο του Ζαν Κοκτώ «Τρομεροί Γονείς» θα παρουσιαστεί για τρίτη χρονιά στο θέατρο Radar μετά από τη μεγάλη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία που έχει ήδη γνωρίσει.  Η σκηνοθεσία, η μετάφραση και η δραματουργική επεξεργασία είναι της  Αναστασίας Παπαστάθη,  η οποία τοποθετεί τη δράση του έργου από το  Παρίσι του 1938 (χρονιά που γράφτηκε το έργο) στην Αθήνα του σήμερα. Ένα έργο για τις οικογενειακές σχέσεις, για τη δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία. Ο Ζαν Κοκτώ δεξιοτέχνης της μυθοπλασίας στήνει έναν  δυνατό μύθο και αφήνει τις συγκρούσεις να εξελιχθούν με ανατροπές, αποκαλύψεις, απρόοπτα και τις κωμικές καταστάσεις να διαδέχονται τις δραματικές αποφορτίζοντας το συγκρουσιακό τοπίο.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η μάνα αποξενωμένη από τον άντρα της, έχει εξαρτηθεί από τον γιο της. Η ανύπαντρη αδελφή της που ζει μαζί τους έχει αναλάβει να τους συντηρεί αφού κανείς δεν εργάζεται σε αυτό το σπίτι και εκείνη είναι η μόνη που μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία από την κληρονομιά που άφησε ο πλούσιος θείος στις δυο αδερφές. Όλα δείχνουν ισορροπημένα σε αυτή την οικογένεια. Η διαβητική μάνα χειραγωγεί μέσω της αρρώστιας της και της κυκλοθυμίας της, η θεία ελέγχει με την εξουσία του χρήματος και την εμμονή της για την τάξη και ο μπαμπάς καλύπτει την μοναξιά του με μικρές αποδράσεις σε εξωσυζυγικές σχέσεις.

 

Τι γίνεται όμως όταν ο γιος ερωτεύεται και θέλει να σπάσει τα δεσμά της οικογένειας; Πως θα το διαχειριστεί αυτό η μάνα που χάνει τον γιο της; Και ο κρυφός έρωτας της θείας για τον άντρα της αδερφής της θα εκδηλωθεί; Η παλιότερη γενιά αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με την νέα γενιά που διεκδικεί την δική της ταυτότητα.

 

Το έργο αφενός καταγράφει τις σχέσεις των μελών μιας οικογένειας, αφετέρου δίνει την δυνατότητα να ερευνηθούν πιο εξειδικευμένα θέματα όπως οι σχέσεις εξάρτησης που καλλιεργούνται μέσα στην οικογένεια, η ελεγκτική συμπεριφορά του γονέα, η ανάγκη αυτονόμησης του παιδιού, πως διαμορφώνονται οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια, πως αλληλεπιδρούν τα μέλη μεταξύ τους, αλλά και πως επηρεάζει η ποιότητα σχέσης των γονέων την διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Τρομεροί Γονείς»

Μετάφραση – Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Αναστασία Παπαστάθη
Σκηνικά – Κοστούμια: Κυριακή Πανούτσου
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Φορτούνας
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Τσολάκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αναστασία Παπαστάθη
Φωτογραφίες/video: Χάρης Γερμανίδης
Επικοινωνία : Αντώνης Κοκολάκης
Web administration: Χρήστος Λουκόπουλος
Art work: Creatures
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Μαυροματάκη, Αναστασία Παπαστάθη, Πάνος Κούλης, Ευδοκία Ασπρομάλλη

 

Η παράσταση «Τρομεροί Γονείς» πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Πού: Θέατρο Radar, Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93 – Νέος Κόσμος, Αθήνα Τ.Κ. 11744, απέναντι από τον σταθμό μετρό Αγιος Ιωάννης, τηλ. 210 9769294

 

Πότε: από τις 6 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

 

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (εκπτωτικό: φοιτητές / ΑμΕΑ / άνεργοι/ άνω των 65)

 

▶︎Τις Παρασκευές γενική είσοδος 12 ευρώ
▶︎ Προπώληση: 10 ευρώ έως 5/10/2023
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/theater-radar/tromeroi-goneis/

 

Η αίθουσα κλιματίζεται
Πληροφορίες -κρατήσεις: στο ταμείο του θεάτρου 210 9769294
FB page: Θέατρο-Radar
Instagram: @radartheater
Site: www.radartheater.gr
E-mail: info@radartheater.gr