Μάξιμος Μουμούρης και Νίκος Καμτσής στον «Πλατόνωφ»

«Μυστήριο 67 Αμολή» στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο
24 Αυγούστου 2023
Η Orchestra Baobab στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
25 Αυγούστου 2023
«Μυστήριο 67 Αμολή» στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο
24 Αυγούστου 2023
Η Orchestra Baobab στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος
25 Αυγούστου 2023

Ο Μάξιμος Μουμούρης και η Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου ερμηνεύουν στην παράσταση «Πλατόνωφ» που σκηνοθετεί ο Νίκος Καμτσής. (Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος).

 

Το πρώτο έργο του Ρώσου συγγραφέα Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ «Πλατόνωφ» –γράφτηκε το 1878 αλλά παίχτηκε για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του το 1923- είναι ένα κολοσσιαίο σε διάρκεια έργο, που αν παιχτεί ολόκληρο η διάρκειά του κρατάει πάνω από 8 ώρες. Μια καινούργια δραματουργική επεξεργασία, απολύτως βασισμένη στο πρωτότυπο θα δώσει την ευκαιρία για μια νέα ρηξικέλευθη παράσταση που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες, σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.

 

Κανένας δεν θα ανακάλυπτε σήμερα το «Πλατόνωφ» αν ο Τσέχωφ δεν ήταν …ο Τσέχωφ… Το έργο αποκτάει τεράστιο ενδιαφέρον, διότι είναι η μήτρα όλων των κατοπινών μεγάλων έργων του Τσέχωφ, καθώς περιέχει πρόσωπα και καταστάσεις που ο συγγραφέας διαπραγματεύτηκε στα διάσημα κατοπινά του έργα που έμειναν στην ιστορία. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το έργο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν στα σχέδια του σκηνοθέτη Νίκου Καμτσή εδώ και χρόνια. Φέτος λοιπόν θα πραγματοποιηθεί καθώς οι καλλιτεχνικές και αισθητικές συνθήκες ευνοούν το ανέβασμα του.

 

Στην σκηνή του Τόπος Αλλού θα στηθεί ο κήπος του αποθανόντος άδοξα στρατηγού Βοινίτσεφ – Σκηνικό Μίκα Πανάγου – Νίκος Καμτσής, κοστούμια Μίκα Πανάγου – και εκεί θα μαζευτούν μετά από ένα βαρύ Ρωσικό χειμώνα όλα τα πρόσωπα. Επίκεντρο ο γοητευτικός και προκλητικός επαρχιακός δάσκαλος Μιχαήλ Βασιλίεβιτς Πλατόνωφ, που θα τον αναλάβει ο Μάξιμος Μουμούρης. Γύρω του δόκιμοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, βασικοί συνεργάτες και από προηγούμενες συνεργασίες του Νίκου Καμτσή και του Τόπος Αλλού θα αναλάβουν τους άλλους ισάξιους ρόλους.

 

 

Σ’ αυτό το έργο και ειδικά στο κείμενο που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι. Οι επαρχιακοί αριστοκράτες όπως ο κτηματίας Πορφύρι Συμεώνοβιτς Γκλαγκόλιεβ (Δημήτρης Φραγκιόγλου) που ξετυλίγουν τα πάθη τους στο κτήμα του Βοινίτσεφ και της γυναίκας του Άννας Πέτροβνα (Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου), είναι όργανα μιας ορχήστρας, που αποδίδει συναρπαστικά το συμπάν του Αντον Τσέχωφ και τον απελπισμένο κόσμο της προεπαναστατικής Ρωσίας. Η διανομή έχει συμπληρωθεί και οι πρόβες θα αρχίσουν στις 26 Αυγούστου. Έτσι εκτός από τον Μάξιμο Μουμούρη, τον Δημήτρη Φραγκιογλου και την Τζωρτζίνα Παλαιοθοδωρου, που αναφέραμε θα είναι οι: Θοδωρής Ελευθεριάδης, Λαμπρινή Θάνου, Γιάννης Ζέρβας, Ιωάννα Μυλωνά, Μαριάνθη Φωτάκη, ενώ ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής θα παίξει τον ρόλο του γιατρού Νικολάι Τριλέσκι.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Πλατόνωφ»

Κείμενο: Αντον Παύλοβιτς Τσέχωφ
Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό: Μίκα Πανάγου – Νίκος Καμτσής
Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Πρωτότυπη: Μουσική Κώστας Χαριτάτος
Κίνηση: Κάλλια Θεοδοσιάδη
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Νταούλη
Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος
Social Media: Sunfollower Socials
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Θοδωρής Ελευθεριάδης, Λαμπρινή Θάνου, Γιάννης Ζέρβας, Ιωάννα Μυλωνά, Μαριάνθη Φωτάκη, Νίκος Καμτσής

Πού: Θέατρο Τόπου Αλλού, Κεφαλληνίας 17, 11361, Αθήνα, τηλ. 210 8656004 artistic@topos-allou.gr www.topos-allou.gr

Πότε: από 18 Νοεμβρίου 2023 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά