Η Ταμίλλα Κουλίεβα σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας»

«Ο Εχθρός Δίπλα Μου» από τον Ροντρίγκο Σορογκόγιεν
7 Αυγούστου 2023
«Τελενοβέλα» στο θέατρο Faust
8 Αυγούστου 2023
«Ο Εχθρός Δίπλα Μου» από τον Ροντρίγκο Σορογκόγιεν
7 Αυγούστου 2023
«Τελενοβέλα» στο θέατρο Faust
8 Αυγούστου 2023

Οι ηθοποιοί της παράστασης «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας» που σκηνοθετεί η Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

 

Η Ταμίλλα Κουλίεβα έρχεται τον χειμώνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σκηνοθετεί τη μαύρη κωμωδία του Dimitri Danilov «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας». Η παράσταση ανεβαίνει από τις 23 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σαμουήλ Ακίνολα, Πάνος Ζυγούρος, Αλίκη Κακολύρη και ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Η ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου και η «συνάντηση» του με το απροσδόκητο…
«Θα είμαστε στο σπίτι σας στη διάρκεια μίας ώρας». Ένας νεαρός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, λαμβάνει ξαφνικά ένα δέμα και η ζωή του μετατρέπεται σε μαύρη κωμωδία.

Το δέμα το φέρνουν τρεις courier και όχι ένας. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι courier δεν παραδίδουν αμέσως το δέμα. Παραμένουν στο σπίτι του Σεργκέι, συζητάνε άσχετα πράγματα και στο ερώτημα πότε επιτέλους θα φύγουν και  να τον αφήσουν στην ησυχία, η απάντηση είναι: « Αφού σας είπαμε, όταν σας πήραμε τηλέφωνο, ότι θα είμαστε στο σπίτι σας στην διάρκεια μιας ώρας. Και τώρα πρέπει να μείνουμε μαζί σας μια ώρα» Πως αντιμετωπίζει κάνεις αυτή την κατάσταση; Ποιοι είναι αυτοί οι courier και τι θέλουν; Τι είναι μέσα στο δέμα; Και γιατί ο Σεργκέι,  ένας λογικός υγιής νεαρός  προγραμματιστής, είναι «…και πολύ βλάκας ;»
Ο καθένας καλείται να βρει την δική του απάντηση.

 

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ο Σαμουήλ Ακίνολα και ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

 

 

Ο ίδιος ο συγγραφέας, Dimitri Danilov, στην ερώτηση ποιο είναι το θέμα το έργου «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας» έδωσε την εξής απάντηση: «Θα έλεγα πως το έργο αυτό είναι για το πως στην απλή, συνηθισμένη ζωή ενός ανθρώπου της “διπλανής πόρτας”, ανά πάσα στιγμή μπορεί να εισβάλει κάτι ανεξήγητο – και πως αναγκαστικά ο άνθρωπος αυτός καλείται να αντιμετωπίσει, να αντιδράσει σ’ αυτή την εισβολή».

 

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας

«Για μένα στο έργο αυτό, πίσω από τις κωμικές καταστάσεις, βρίσκεται ανεξάντλητο βάθος, που αποκαλύπτει τον πολύ επίκαιρο, σοβαρό και ανθρώπινο προβληματισμό. Πόσο ευάλωτος είναι ο άνθρωπος, απέναντι στους μηχανισμούς του συστήματος. Μέσα από τις καταστάσεις του έργου, στην κωμική αποτύπωσή τους, βλέπουμε την δική μας πραγματικότητα… και εκεί το γέλιο σταμάτα… Οι ήρωες του έργου είναι τόσο «αναγνωρίσιμοι», που ο καθένας μπορεί να δει τον εαυτό του μέσα από τους χαρακτήρες της παράστασης. Μαζί με την πολιτική σάτιρα, την απόρριψη του απολυταρχισμού, τις ακραίες φιλελεύθερες ιδέες, τον παραλογισμό της προτεινόμενης συνθήκης του έργου, υπάρχει ένας βασικός άξονας, ως προβληματισμός στο έργο –  η ύπαρξη του ατόμου και της ατομικής ευθύνης, απέναντι στον εγκλωβισμό του συστήματος και στην προσωπική αντίληψη για τον κόσμο». Ταμίλλα Κουλίεβα

 

Η Αλίκη Κακολύρη και ο Πάνος Ζυγούρος.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας»

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Ταμίλλα Κουλίεβα
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας, Περικλής Κονδυλάτος
Μουσική: Dof Twogee
Τραγούδια: ΛΕΞ
Σχεδιασμός φωτισμών: Έλενα Πετροπούλου
Κινησιολογία, χορογραφία: Κική Μπάκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιάσονας Βροχίδης
Επικοινωνία – προβολή για το ΙΜΚ: Μαίρη Καλδάρα
Make up artist: Χρύσα Ράικου

Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σαμουήλ Ακίνολα, Πάνος Ζυγούρος, Αλίκη Κακολύρη και ο Γρηγόρης Καραντινάκης

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη – Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (Ύψος Χαμοστέρνας) Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550

Πότε: από 23 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.mcf.gr, ticketservices.gr