«Το Δεντρόπαιδο» στην Παιδική-Εφηβική σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη

Αθηνά Μπερδέκα: «Καμμιά φορά το “μειονέκτημα” που προσάπτει η κοινωνία σε έναν άνθρωπο μπορεί να είναι τελικά το συγκριτικό πλεονέκτημα ενός παιδιού που θα σώσει τον κόσμο»
26 Ιουλίου 2023
Μουσικές βραδιές του Μικρού Κεραμεικού με τζαζ και easy listening μουσική
27 Ιουλίου 2023
Αθηνά Μπερδέκα: «Καμμιά φορά το “μειονέκτημα” που προσάπτει η κοινωνία σε έναν άνθρωπο μπορεί να είναι τελικά το συγκριτικό πλεονέκτημα ενός παιδιού που θα σώσει τον κόσμο»
26 Ιουλίου 2023
Μουσικές βραδιές του Μικρού Κεραμεικού με τζαζ και easy listening μουσική
27 Ιουλίου 2023

 

 

Με ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για παιδιά και νέους υποδέχεται τη θεατρική περίοδο 2023-2024 η Παιδική-Εφηβική σκηνή του ιστορικού θεάτρου Τζένη Καρέζη. Η παράσταση του έργου «Το Δεντρόπαιδο» της Μισέλ Ριμλ ανεβαίνει από τον Οκτώβριο σε σκηνοθεσία Τζένης Κόλλια και Μιχάλη Σιώνα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ηλέκτρα Καζάκου, Αργύρης Λάμπρου, Θανάσης Λανάρης, Αναστασία Μοναστηρίδου, Καλύδημη Μούρτζη και Χρήστος Παπαδόπουλος.

 

«Το Δεντρόπαιδο» της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, την αξία της φιλίας, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, την πίστη στις αξίες και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων.

Όταν ο Έιβερι, ένα δεκάχρονο αγόρι, ανακαλύπτει την πρόθεση του πατέρα του να κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή, αποφασίζει ως ένδειξη διαμαρτυρίας να ζήσει πάνω στο δέντρο μέχρι ο πατέρας του να αλλάξει γνώμη. Πείθει την καλύτερή του φίλη Σαμ να τον συντροφεύσει στον αγώνα του, κι έτσι τα δυο παιδιά χτίζουν ένα οχυρό στο δέντρο και ξεκινούν την διαμαρτυρία τους. Ο Έιβερι αρνείται όλα τα υλικά αγαθά που βλάπτουν το περιβάλλον και εφευρίσκει τον φανταστικό υπέρ-ήρωα «Enviroman», προσπαθώντας να αποδείξει σε όλους τα κακά της κατασπατάλησης των φυσικών πόρων, του υπερκαταναλωτισμού και της αδιαφορίας για το περιβάλλον. Άραγε στο τέλος, η επιμονή του και η καθαρότητα της πρόθεσής του, θα πείσουν τον πατέρα του να μην κόψει το δέντρο;

Η Μισέλ Ριμλ γράφει για την θεατρική παράσταση που θα παρουσιάζεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη από τον ερχόμενο Οκτώβριο: «Στο επίκεντρο αυτού του έργου βρίσκεται το ερώτημα: Μπορεί ένα δεκάχρονο παιδί να κάνει τη διαφορά; Στο έργο, ο Έιβερι μαθαίνει πως το να παίρνει θέση και να αγωνίζεται για την προστασία του πλανήτη, ξεκινά πραγματικά από τη δική του αυλή. Βλέποντας το έργο να ταξιδεύει στην Ελλάδα, μου υπενθύμισε ότι ο πλανήτης μας είναι πραγματικά η αυλή που όλοι μοιραζόμαστε».

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Το Δεντρόπαιδο»

Συγγραφέας: Μισέλ Ριμλ
Μετάφραση: Μιχάλης Σιώνας
Σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια, Μιχάλης Σιώνας
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακλέλαν
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble
Συμπαραγωγή: Θέατρο Τζένη Καρέζη – ARTinfo

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ηλέκτρα Καζάκου, Αργύρης Λάμπρου, Θανάσης Λανάρης, Αναστασία Μοναστηρίδου, Καλύδημη Μούρτζη, Χρήστος Παπαδόπουλος

 

Πού: Θέατρο «Τζένη Καρέζη»: Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα, τηλ. 210 3636144, 210 3644921

Πότε: αρχές Οκτωβρίου 2023

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία, Σάββατα στις 14.00, Κυριακές στις 12.00

Οργάνωση προώθησης – Ομαδικές/σχολικές επισκέψεις: 210 3803197, 211 1180889, 6948 727275

Email: texnes.paidi@gmail.com (επικοινωνία: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-14.00)

Τηλέφωνο ταμείου θεάτρου για μεμονωμένα εισιτήρια: 210 3636144 – ARTinfo: 210 9213310 καθημερινά: 11.00-15.00

Website: www.theatrotzenikarezi.gr – www.artinfo.gr