«Το φιλί της γυναίκας αράχνης» για δεύτερη χρονιά

Ο Φάνης Σακελλαρίου, η Δάφνη Πατσουράκου και η Μάρω Πέτλη μιλούν για τα «Creata»
24 Ιουλίου 2023
Θέατρο, μουσική, κινηματογράφος στο Kournos Music Festival στη Λήμνο
25 Ιουλίου 2023

Ο Παντελής Καναράκης και ο Παναγιώτης Κατσίκης στην παράσταση «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη.

 

Στις 9 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη, η παράσταση του έργου «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» του Manuel Puig. Μια παράσταση που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τους Παντελή Καναράκη και Παναγιώτη Κατσίκη.

Στην φυλακισμένη Αργεντινή, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, το αυτοαποκαλούμενο καθεστώς της Εθνικής Διαδικασίας Αναδιοργάνωσης της στρατιωτικής δικτατορίας του Χόρχε Βιδέλα, καταφεύγει όλο και περισσότερο σε βασανιστήρια, απειλές και εκβιασμούς για να σωφρονίσει και να τιμωρήσει αντιφρονούντες. Επί στρατιωτικής δικτατορίας του εξαφανίστηκαν με παράνομα μέσα χιλιάδες διαφωνούντες, με αποκορύφωμα την εξαφάνιση περίπου 500 παιδιών μαρξιστών αγωνιστών.

Σε ένα μικρό κελί της φυλακής Βίλλα Ντεβότο του Μουένος Άιρες, δύο συγκρατούμενοι προσπαθούν να χωρέσουν μέσα σε μια ασύμβατη γι’ αυτούς συγκατοίκηση. Ο Μολίνα που διώκεται για τις σεξουαλικές του επιλογές και ο Βάλεντιν, πολιτικός κρατούμενος που διώκεται για τις αριστερές του ιδέες. Σε κόσμους διαφορετικούς, με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, όνειρα ζωής και σεξουαλικές προτιμήσεις, οι δυό ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στο παρελθόν, σε μια σκληρή πραγματικότητα και σ’ ένα αβέβαιο μέλλον.

 


 

Πληροφορίες για την παράσταση «Το φιλί της γυναίκας αράχνης»

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή – σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά – κοστούμια: Παύλος Ιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμών: Κοραής Δαμάτης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Ερμηνεύουν:
Μολίνα: Παντελής Καναράκης
Βάλεντιν: Παναγιώτης Κατσίκης

 

Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, στάση μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210 3428650

Πότε: από 9 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Δευτέρα στις 21.15

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Κατάλληλο άνω των 16 ετών