Οι Μπαντα- ρισμένοι λένε «E-pass ή επί τας!»

Η Κατερίνα Βρανά είναι η «Ντερμπεντέρισσα»
11 Ιουλίου 2023
Αρκαδία Ψάλτη: «H Καραβοκυρού κάνει τις δικές της πλεύσεις με σκούνα το λικέρ μαστίχα κι αέρα στα πανιά της τη ζάλη του κρασιού»
12 Ιουλίου 2023

 

Ακόμη πιο απολαυστικοί, καυστικοί, διασκεδαστικοί και «δροσεροί» επιστρέφουν οι Μπαντα- ρισμένοι (evolution), σχεδόν έξι χρόνια μετά από την τελευταία τους εμφάνιση. Αυτή τη φορά το κοινό θα τους απολαμβάνει από την Τρίτη 11 Ιουλίου στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου, στο Cafe Θέα/tro για να πάρει θέση στο απόλυτο δίλημμα της εποχής: E-pass ή επί τας!

Τα κείμενα του Χρήστου Παπαδημητρίου, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, σε συνδυασμό με τις διασκευές αγαπημένων τραγουδιών και τον εξωτερικό ανατρεπτικό χώρο, που φιλοξενεί την παράσταση, καθιστούν τη νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος μια απόλυτα καλοκαιρινή πρόταση διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Η πολύχρωμη βεντάλια τους, που θα απλώσει για να μας ανακουφίσει κάπως από την κάψα της επικαιρότητας και του θέρους, περιλαμβάνει σπαρταριστές αναπαραστάσεις εμπνευσμένες από τα κακώς κείμενα της χώρας τούτης.

 

 

Η παράσταση

Θα ξαναβρούν την κλεμμένη τους αδερφή οι Καρυάτιδες που ζωντανεύουν μια νύχτα στο μουσείο; Η πιστοποιημένη σύμβουλος σχέσεων Dr. Μένη Φλάντζα θα μπορέσει να σώσει έναν βαλτωμένο γάμο; Εντέλει, ύστερα απ’ τον όλεθρο των πάντων, θα επιβιώσει μόνο η κατσαρίδα; Κι αν ναι, θα μπορέσει να βρει πατρίδα; Αυτά και άλλα πολλά θα απαντηθούν επί σκηνής από τους παλιούς μας γνώριμους Μπαντα-ρισμένους. Με χαρακτηριστικά εφόδια στη φαρέτρα τους τους «σπιντάτους» διαλόγους και τα «πειραγμένα» τραγούδια θα καταθέσουν αυτό το καλοκαίρι τη δική τους στοχευμένη, σατιρική ανάγνωση της εποχής με κείμενα και σκηνοθεσία που υπογράφει ο συνήθης ύποπτος, Χρήστος Παπαδημητρίου.

 

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν οι Μπανταρισμένοι σαν μια φρέσκια ομάδα από τους κόλπους του ΚΘΒΕ: «Η ώρα της κρίσης»(2010), «P.I.G.S»(2011), «P.I.G.S reloaded»(2012), «P.I.G.S Revolution»(2013), «P.I.G.S resurrection»(2016), «…και με τη νίκη!»(2017). Μια διαδρομή ηλεκτρισμένη, αγαπησιάρικη, αθώα, γελαστερή, φορτισμένη και φορτωμένη με ακριβά δώρα! Το τρελό αυτό ταξίδι συνεχίζεται και έτσι ,το καλοκαίρι του ‘23 οι μπανταρισμένοι ρίχνονται στη μάχη της σκηνής ,βροντοφωνάζοντας :e-pass ή επί τας! Καύσιμη ύλη στα γκάζια μας τα κακώς κείμενα της εποχής .Πάνω στο πατάρι που αχνίζει με ιδρωμένα μικρόφωνα και φανελάκια θα σας προσφέρουν την εφήμερη σαγήνη της μετ-επιθεώρησης. Σας περιμένουμε στην καινούργια μας αυτή πτήση. Προσδεθείτε. Υγ: Ευχαριστώ τους αδελφοποιτούς πια συναδέλφους για όλες τις στιγμές 🙂 Χρήστος Παπαδημητρίου

 

Πληροφορίες για την παράσταση «E-pass ή επί τας!»- ΜΠΑΝΤΑ-ΡΙΣΜΕΝΟΙ (evolution)

Κείμενα- Σκηνοθεσία: Χρήστος Παπαδημητρίου
Σκηνικά- Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Χορογραφίες: Ευανθία Σωφρονίδου
Φωτισμοί: Γιάννης Τούμπας
Ενορχήστρωση: Στάθης Παχίδης
Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Παναγιώτης Μπάρλας
Φωνητική διδασκαλία: Έλσα Μουρατίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Σαρμή
Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη
Φωτογραφίες: Mike Rafail (That Long Black Cloud)

*Βοηθός σκηνοθέτη (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Δημήτρης Ζγουρέλης
*Βοηθός σκηνογράφου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης) Σταυρούλα- Ιωάννα Δολμέ

Διανομή
Παπαδοπαίδι, Μοικοκυρούδα Β’, Περαστική Α’, Αηδόνι, Καρυάτιδα Γ’, Ελισσαβέτα: Ηρώ Δημητριάδου
Παπαδοπαίδι, Τέτη Μπέη, Περαστική Β’, Αηδόνι, Μοντέλο 1, Καρυάτιδα Α’, Μαίρη: Χρύσα Ζαφειριάδου
Χρηστάκης Μπαρτζώλης, Παπαδοπαίδι, Βάγγος, Ρώσος χορευτής, Αηδόνι, Χορευτής, Θέκλα: Χρήστος Παπαδημητρίου
Παπαδοπαίδι, Νοικοκυρούδα Γ’, Νουριάν, Δημοσιογράφος, Ρώσος χορευτής, Κονφερμανσιέ, Διαδηλωτής, Μπάμπης: Βασίλης Παπαδόπουλος
Παπαδοπαίδι, Μένη Φλάντζα, Σβετλάνα, Άνγκελα, Καρυάτιδα Δ’: Εύη Σαρμή
Παπάς, Νοικοκυρούδα Α’, Ταρίκ, Ρώσος χορευτής, Αηδόνι, Χορευτής, Θωμάς, Θεός, Περαστικός Γ’: Χρίστος Στυλιανού
Παπαδοπαίδι, Εκφωνητής, Πάρης, Κίρκη: Θάνος Φερετζέλης
Παπαδοπαίδι, Νοικοκυρούδα Δ’, Περαστική Δ’, Μοντέλο 2, Μίνα, Καρυάτιδα Β’: Γλυκερία Ψαρρού

Μουσικοί επί σκηνής
Χρήστος Γκουγκουμάς (πλήκτρα)
Γιώργος Κολοβός (κιθάρα ηλεκτρική)
Πασχάλης Τερζής (κρουστά)
Γιάννης Τσεμπερλίδης (μπάσο ηλεκτρικό)

 

Πού: Tαράτσα του Βασιλικού Θεάτρου, Cafe Θέα/tro

Πότε: από 11 Ιουλίου 2023 και κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15. Έως Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ώρα προσέλευσης: Έως 20.45

Είσοδος: 10 ευρώ περιλαμβάνει κρασί ή μπύρα ή χυμό

Πληροφορίες: τηλ. 2315 200200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ

 

START THINKING GREEN

Στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος τα ψηφιακά προγράμματα των παραστάσεών του πωλούνται σε ψηφιακή μορφή σε προνομιακή τιμή.

Ειδικά το πρόγραμμα της παράστασης «E-pass ή επί τας!»- ΜΠΑΝΤΑ-ΡΙΣΜΕΝΟΙ (evolution) διατίθεται στην ψηφιακή του εκδοχή δωρεάν.