Γιώργος Σταθόπουλος και Λάκης Λαζόπουλος με τα «Μάτια χωριστά κλειστά» στη γκαλερί Kapopoulos

Το Outreach Project επιστρέφει για τρίτη χρονιά
10 Ιουλίου 2023
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: προβολές σε σαράντα πλατείες
10 Ιουλίου 2023
Το Outreach Project επιστρέφει για τρίτη χρονιά
10 Ιουλίου 2023
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: προβολές σε σαράντα πλατείες
10 Ιουλίου 2023

 

Μια ενδιαφέρουσα εικαστική συνάντηση ανάμεσα στο ζωγράφο Γιώργο Σταθόπουλο και τον Λάκη Λαζόπουλο, που έχει υπηρετήσει το θέατρο και έχει μπει δυναμικά και στο χώρο της τέχνης, εγκαινιάζεται στις 14 Ιουλίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάρο με τίτλο «Μάτια χωριστά κλειστά». Οι δύο καλλιτέχνες θα δώσουν το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης. Στο πλαίσιο της εικαστικής αυτής συνύπαρξης, οι δύο εικαστικοί συνομιλούν μέσα από διαφορετικές εικαστικές γλώσσες, εκφράζοντας με το έργο τους, καθένας με τον τρόπο του, αυτά που τους απασχολούν.

 

Έργο του Γιώργου Σταθόπουλου.

 

Μιλώντας για την έκθεση στην Πάρο, ο Γιώργος Σταθόπουλος σημειώνει: «Το γεγονός ότι παρουσιάζω τα έργα μου στο νησί του αρχαίου λυρικού, ερωτικού και με σατιρικά στοιχεία ποιητή Αρχίλοχου, με χαροποιεί καθώς τα θέματα μας έχουν συνάφεια. Στα έργα μου ενυπάρχουν εικόνες της καθημερινότητας της πόλης, βυζαντινά, λαϊκά, κλασικά, ελληνικά μοτίβα και αρχιτεκτονικά στοιχεία, στα οποία συχνά προστίθεται το ανθρώπινο στοιχείο. Με απασχολεί η αρμονία του έργου, καθώς πιστεύω ότι η ζωγραφική είναι ο χώρος που αναπαύονται οι ψυχές των ανθρώπων από τα ταξίδια της φαντασίας».

 

Έργο του Λάκη Λαζόπουλου.

 

Αναλύοντας από την πλευρά του ο Λάκης Λαζόπουλος το περιεχόμενο της δουλειάς του, στο πλαίσιο της έκθεσης σημειώνει: «Έχουμε μπει σε μία εποχή απρόσωπη. Βλέπουμε πρόσωπα τα οποία δεν τα θυμόμαστε μετά. Μπορεί να μοιάζει ότι η αιτία είναι η πλαστικοποίηση των προσώπων και η επανάληψη ίδιων χαρακτηριστικών στα πρόσωπα, αλλά ίσως αυτή η απροσωπία σημαίνει κάτι βαθύτερο. Ότι ο άνθρωπος αποχωριζόμενος την ίδια του την εικόνα με μη φυσικό τρόπο, αποστασιοποιείται και πνευματικά, διότι καταργείται η φυσική συνεννόηση του εαυτού μας προς την εικόνα του. Σαν αποτέλεσμα αυτής της καινούργιας απρόσωπης κοινωνίας είναι ότι τα δύο μάτια του ανθρώπου, έχουν ενσωματωμένα δύο διαφορετικά βλέμματα. Είναι πλήρως διαχωρισμένα.

Δύο μάτια χωριστά τα οποία ενώνονται σε κοινό βλέμμα μόνο σε υλικές επιθυμίες και σαρκικές απολαύσεις. Έτσι, βλέποντας τους ανθρώπους στην νέα αυτή εποχή της απρόσωπης κυνικότητας, προσπαθώ να διερευνήσω και το ένα βλέμμα και το άλλο. Όταν λοιπόν βλέπετε έναν πίνακα, άλλα θέλει να σας πει το ένα βλέμμα και άλλα το άλλο. Αν εσείς τα συντονίζετε σημαίνει ότι ζείτε μέσα σας αρμονικά. Αν τα πρόσωπα είναι απρόσωπα σκεφτείτε πόσους ανθρώπους βλέπετε και προσπαθείτε να θυμηθείτε ποιοι είναι».

Να σημειώσουμε ότι και η πρώτη έκθεση του Λάκη Λαζόπουλου, πριν δύο χρόνια, είχε επίσης φιλοξενηθεί στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάρο και ήταν μια εικαστική συνάντηση με τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά.

 

Έργο του Γιώργου Σταθόπουλου.

 

Έργο του Λάκη Λαζόπουλου.

 

Πληροφορίες για την έκθεση «Μάτια χωριστά κλειστά»

Πού: Kapopoulos Fine Arts, Ποτάμι Νάουσα, Πάρος, 84 401, τηλ. +30 2284028874, +30 698 205 5343, paros@kapopoulosart.gr, www.kapopoulowart.com

Εγκαίνια έκθεσης: 14 Ιουλίου 2023, ώρα 21.00-1.00

Διάρκεια έκθεσης: από 14 έως 27 Ιουλίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 11.00-14.00, 19.00-24.00

 

 

Έργο του Λάκη Λαζόπουλου.