Οι Έλληνες σκηνογράφοι από την Πράγα στην Πειραιώς 260

Για δεύτερη χρονιά «Το Πάρτυ της ζωής μου»
7 Ιουλίου 2023
Οι μουσικόφιλοι συναντιούνται στο 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
10 Ιουλίου 2023
Για δεύτερη χρονιά «Το Πάρτυ της ζωής μου»
7 Ιουλίου 2023
Οι μουσικόφιλοι συναντιούνται στο 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
10 Ιουλίου 2023

 

Την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 19.30 πραγματοποιούνται στην Πειραιώς 260 τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης των Ελλήνων καλλιτεχνών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Prague Quadrennial of Performance Design and Space (PQ).

Έπειτα από πρωτοβουλία της κοινότητας των σκηνογράφων/ενδυματολόγων και ανοιχτό κάλεσμα από την εξαμελή επιμελητική ομάδα, που αποτελείται από τους: Αντώνη Βολανάκη, Κωνσταντίνο Ζαμάνη, Μαρία Κονομή, Εύα Νάθενα, Σοφία Παντουβάκη και Ανδρέα Σκούρτη, στη μεγαλύτερη έως τώρα ελληνική αποστολή στη σπουδαία διεθνή έκθεση, συμμετείχαν 60 δημιουργοί και 10 πανεπιστημιακά τμήματα, αποσπώντας τα θετικά σχόλια των ειδικών και του κοινού.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρίσταται η διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και εκπρόσωποι των ΕΛΤΑ.

Στην Πειραιώς 260, και συγκεκριμένα στο φουαγιέ του Χώρου Ε και την Πλατεία, έχουν τοποθετηθεί δύο περίπτερα το ένα με τους επαγγελματίες καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Πράγα και το δεύτερο με τη φοιτητική συμμετοχή, και στα οποία οι φίλοι του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν δείγμα της δουλειάς των 60 δημιουργών – όλων όσων ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα.

 

 

Η συμμετοχή των Ελλήνων καλλιτεχνών στη διεθνή έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και υλοποιήθηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και είχε τη δυναμική υποστήριξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Η Κουαντριενάλε της Πράγας αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση προβολής της πρόσφατης καλλιτεχνικής δημιουργίας στο Θέατρο, το Χορό, την Όπερα, την Περφόρμανς. Η ελληνική σκηνογραφία στάλθηκε από την Πράγα σε όλο τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης επέλεξαν και πήραν μαζί τους από το ελληνικό περίπτερο περισσότερες από 30.000 καρτ ποστάλ που απεικονίζουν έργα των Ελλήνων σκηνογραφών και ενδυματολόγων.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο της συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.greeceatpq.gr