«Περάστε απόψε για καφέ» στον  Μικρό Κεραμεικό

«Ακούμε τους Νέους»: Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης
3 Ιουλίου 2023
Η Αφροδίτη Κατσαρού και η Στεφανία Ζώρα μιλούν για τις «Νεφέλες»
3 Ιουλίου 2023

Ο Νίκος Καρδώνης σκηνοθετεί την παράσταση «Περάστε απόψε για καφέ» που θα ανέβει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός.

 

 

Με την επιτυχία της «Αρκούδας» του Αντον Τσέχωφ, που έγινε talk of the town,  ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Καρδώνης αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει την παράσταση του έργου «Περάστε απόψε για καφέ» του Πιέρο Κιάρα. Πρόκειται για μια νουβέλα που διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Marco Filatori με τεράστια επιτυχία στην Ιταλία. Το βιβλίο που είχε τον αρχικό τίτλο «La Spartizzione», είχε και την διασκευή του για τον κινηματογράφο από τον Alberto Lattuada και πρωταγωνιστή τον Ugo Tognazzi στο ρόλο ενός αριβίστα Ιταλού εραστή, εφοριακού στην εποχή της μουσολινικής Νάπολη, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τρεις ορφανές, πλην πλούσιες αδερφές, ανύπαντρες και μεγαλωμένες συντηρητικά  ξεχασμένες από τον χρόνο αλλά και με τα κρυφά τους μυστικά η κάθε μια. Το βιβλίο τοποθετείται στην εποχή του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι με τον ήρωα να είναι μέλος του κόμματος.

Μεγάλη η πρόκληση, αλλά και έργο που είναι η χαρά του ηθοποιού, όπως είπε ο Νίκος Καρδώνης, αναλαμβάνοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να αναπλάσει την εποχή του Ιταλικού Νότου και των ηθών της στην περίοδο της φασιστικής Ιταλίας.

Το έργο θα είναι παραγωγή της RM LIGHT και θα φιλοξενηθεί στον  «Μικρό Κεραμεικό», που αρχίζει να μας ξεδιπλώνει σιγά σιγά το χειμερινό του πρόγραμμα. Τη σκηνή μοιράζονται ο Δημήτρης Καλαντζής στο ρόλο του εραστή Εμερζιάνο, ενώ τις τρεις αδερφές προς εκμετάλλευση, ερμηνεύουν η Νικολέτα Βλαβιανού, η Ντόρα Ζαχαροπούλου και η Μαίρη Σαουσοπούλου. Σε χαρακτηριστικούς ρόλους ο Χάρης Φλέουρας, ο Νάσος Φριγγής και η Λούλα Τριανταφύλλου.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Περάστε απόψε για καφέ»

Σκηνοθεσία: Νίκος Καρδώνης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Καλαντζής, Νικολέτα Βλαβιανού, Ντόρα Ζαχαροπούλου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Χάρης Φλέουρας, Νάσος Φριγγής και Λούλα Τριανταφύλλου

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Πού: Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 6982 121385

E-mail: mikroskerameikos@gmail.com