«Στον λαβύρινθο: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ»

«Ο θησαυρός της Βαγίας» πάει περιοδεία
21 Ιουνίου 2023
Ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή ταινιών για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας
21 Ιουνίου 2023

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος με τον Χάινερ Μύλλερ.

 

Το βιβλίο «Στον λαβύρινθο: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κείμενα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο 2o Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, σε εκδήλωση με τη συμμετοχή του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του εκδότη Φοίβου Βλάχου, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, 19.00-20.00, στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα Γερμανικά από τον εκδοτικό οίκο του Βερολίνου Theater der zeit το 2009 (πρωτότυπος τίτλος Im Labyrinth: Theodoros Terzopoulos begegnet Heiner Müller), στα Πολωνικά από τις εκδόσεις του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι το 2012 και είναι υπό έκδοση στα Τουρκικά και Ιταλικά. Την επιμέλεια υπογράφει ο Frank Raddatz και την μετάφραση στα ελληνικά ο Γιάννης Καλιφατίδης.

 

 

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο:

«Η διεθνής πορεία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, σηματοδοτείται από τις σπουδές του στο Berliner Ensemble από το 1972 έως το 1976. Η γνωριμία του με τον Χάινερ Μύλλερ υπήρξε καθοριστική. “Στον Λαβύρινθο: ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ” οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί αναζητούν τον πυρήνα του θεάτρου, αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις του. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης ένα παράρτημα 48 αφορισμών σε μορφή διαλόγου για την Τραγωδία και τον μύθο, σκηνοθετικά σκίτσα και σημειώσεις του Θεόδωρου Τερζόπουλου και φωτογραφίες από τις παραστάσεις».

 

Πληροφορίες για το βιβλίο «Στον λαβύρινθο: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ»

Εικόνα εξωφύλλου: Μπάρτος Μπιελένια, «Μάουζερ»,
Βρότσλαβ 2012, Ινστιτούτο Γκροτόφσκι (φωτογραφίες Johanna Weber).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κείμενα

 

Παρουσίαση βιβλίου

Πού: Μεγάλο Αρσενάλι, Χανιά (στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων)

Πότε: Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, 19.00-20.00

2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
20-24 Ιουνίου 2023
Η καρδιά του βιβλίου χτυπάει και φέτος στα Χανιά!
https://www.chaniabookfestival.gr/about/

Το 2o Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων (20-24 Ιουνίου 2023) πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με τη σύμπραξη πολιτιστικών οργανισμών και φορέων, καθώς και βιβλιοπωλείων της πόλης.