Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης στο 5ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»

«Δώσε μου λιγάκι ουρανό» λέει ο Γιάννης Πάριος
20 Ιουνίου 2023
Θα γίνετε ένορκος στον «Μάρτυρα κατηγορίας»;
20 Ιουνίου 2023

 

Με τη συναυλία «Από τον σκοτεινό έρωτα στον Ερωτόκριτο» ανοίγει την αυλαία του, το 5ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» σε σύμπραξη με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Θοδωρής Βουτσικάκης με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς, μέρη από τα σημαντικότερα μουσικά έργα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή σε μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, με το συνθέτη στο πιάνο. Η συγκεκριμένη σύμπραξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ», υλοποιείται με την αποκλειστική χορηγία της Eταιρείας IMERYS Βωξίτες. Ο Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών συμπράττει με το μήνυμα κοινωνικής προσφοράς: Δωρεά οργάνων προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας – Μεταμόσχευση ως Γέφυρας Ζωής.

 

Ο Μάριος Φραγκούλης.

 

Ο Μάριος Φραγκούλης, ήταν ο ερμηνευτής που ηχογράφησε ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και απόδοση στα ελληνικά του Σωτήρη Τριβιζά, στη Sony Classical το 2007. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης από την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την Αισθηματική Ηλικία κύκλο τραγουδιών του Δημήτρη Μαραμή, συνδέθηκε με το συνθέτη καλλιτεχνικά και κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα μουσικοθεατρικά του έργα: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι και Καπετάν Μιχάλης. Οι ερμηνευτές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, συνεργάζονται σταθερά με το συνθέτη, δίνοντας με το εξαιρετικό τους ταλέντο μοναδικές ερμηνείες στα έργα του.

 

Ο Δημήτρης Μαραμής.

 

Ο Δημήτρης Μαραμής συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», αλλά και ο δημιουργός του λαϊκού ορατορίου Παλιγγενεσία ανάθεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που περιόδευσε ολόκληρη του Ρούμελη το 2021, έχοντας στην εργογραφία του την όπερα Ελευθέριος Βενιζέλος, τα δύο ελληνικά μιούζικαλς Ερωτόκριτος και Στοιχειωμένοι, τη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης και τους κύκλους τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία και άλλα, μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες έρχεται στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς με τις καλύτερες στιγμές από τα πιο όμορφα έργα του.

Μια μουσική διαδρομή του συνθέτη με πρώτη ύλη τον πλούτο των συνθέσεών του και των διαχρονικών στίχων ποιητών που έχει μελοποιήσει, όπως: Βιτσέντζος Κορνάρος, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Λάμπρος Πορφύρας, Μιχάλης Γκανάς και Σωτήρης Τριβιζάς. Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

 

 

Πληροφορίες για τη συναυλία «Από τον σκοτεινό έρωτα στον Ερωτόκριτο»

Δημήτρης Μαραμής: Σύνθεση, Πιάνο
Θοδωρής Παπαδημητρίου: Ενορχήστρωση, Μουσική διεύθυνση
Ερμηνευτές:
Μάριος Φραγκούλης
Θοδωρής Βουτσικάκης
Ελένη Δημοπούλου
Μέλα Γεροφώτη
Νίκος Κύρτσος

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

Πού: Θέατρο Φρύνιχος (Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών) Δελφοί

Πότε: Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, στις 21.15

Τιμές εισιτήριων: κάτω διάζωμα 20 ευρώ, άνω διάζωμα 15 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων:
https://www.ticketservices.gr/event/apo-ton-skoteino-erota-ston-erotokrito-delphi-festival/?lang=en