Ο Τόλης Παπαδημητρίου και ο Αντώνης Στάμος κερνούν «Μαύρη Σαμπούκα»
14 Ιουνίου 2023
Animasyros 2023: Animation Agora Days και Υποβολή προτάσεων για το Pitching Forum Agora
14 Ιουνίου 2023

 

Ακορντεονίστας, παίκτης της φυσαρμόνικας της Στυρίας, συνθέτης και αντισυμβατικός καλλιτέχνης ο αυστριακός δεξιοτέχνης Jakob Steinkellner παρουσιάζει μια και μοναδική συναυλία με τίτλο «Change of Mind» στην Κύθνο, στο Θεατράκι της Δρυοπίδας στις 17 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ελληνοαυστριακής Φιλίας και των εκδηλώσεων που διοργανώνει η AMKE kythniale Γέφυρες πολιτισμού.

Ο Jakob Steinkellner θα χαρίσει στο κοινό, μια ιδιαίτερη σε τεχνική και ύφος συναυλία, η οποία συνδυάζει παραδοσιακά ηχητικά μοτίβα με μοντέρνους ήχους και ρυθμούς και τις επιρροές του από τις μουσικές του κόσμου με το παιχνίδι των ήχων της σύγχρονης μουσικής.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός, γιατί ο Jakob Steinkellner είναι ένας βιρτουόζος του ακορντεόν ο οποίος σε κάθε συναυλία του στον κόσμο, ταξιδεύει το κοινό του με το προσωπικό του ύφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η kythniale – Γέφυρες Πολιτισμού, η οποία διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρόνια στο νησί της Κύθνου, είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές & μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, artresidencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον Κόσμο.

Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, ανοιχτές στο κοινό, διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου, διατηρώντας την δική τους ταυτότητα, ενώ εντάσσονται και στο ετήσιο Φεστιβάλ του νησιού, σηματοδοτώντας το «διάλογο» ανάμεσα στην παράδοση του νησιού και των Κυκλάδων με τους λαούς του Κόσμου. Η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Κύθνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της πολιτιστικής πρωτοβουλίας AMKE kythniale, στο πλαίσιο του προγράμματος Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2023, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο Jakob Steinkellner, ακορντεονίστας, παίκτης της φυσαρμόνικας της Στυρίας, συνθέτης και αντισυμβατικός καλλιτέχνης, στις συναυλίες του τοποθετεί πάνω απ’ όλα τα όργανα, τη διατονική φυσαρμόνικα. Έτσι, συνθέτει μία ασυνήθιστη συναυλιακή ατμόσφαιρα. Ειδικά στις πειραματικές του συνθέσεις, ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί παραδοσιακά ηχητικά μοτίβα της αλπικής λαϊκής μουσικής, σε συνδυασμό με μοντέρνους ήχους ή ρυθμούς, ωθώντας τα στα όρια με ελαφρότητα, πολύχρωμες επιρροές από την μουσική του κόσμου και την μεγάλη χαρά του ορχηστρικού παιχνιδιού.

Ο Steinkellner έχει ήδη περιοδεύσει σε χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Αγγλία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Ουκρανία, το Βιετνάμ, το Ισραήλ, η Τανζανία, το Περού, ο Καναδάς κ.α. Με τις συναυλίες τους διασχίζει κυριολεκτικά και νοητά τα σύνορα με εύγλωττο μουσικό πνεύμα, καλλιτεχνική επιτήδευση και στιλιστική ποικιλομορφία, εμβυθίζοντας το κοινό σε διαφορετικούς συναισθηματικούς κόσμους και δημιουργώντας με τη μουσική του καλλιτεχνικά και ψυχικά σημεία επαφής.

 

 

Πληροφορίες για τη συναυλία «Change of Mind»

Ακορντεόν: Jakob Steinkellner
Φιλική συμμετοχή στη συναυλία: Στέφανος Λαρεντζάκης – κρουστά και μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κύθνου.
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Εύα Γκολέτσου, 210 7292288

 

Πού: Θεατράκι Δρυοπίδας, Κύθνος

Πότε: 17 Ιουνίου 2023, στις 21.00

www.kythniale.gr
www.jakobsteinkellner.com

 

Συντελεστές

Jakob Steinkellner
Ο Jakob Steinkellner, ακορντεονίστας, παίκτης της φυσαρμόνικας της Στυρίας, συνθέτης και αντισυμβατικός καλλιτέχνης, στις συναυλίες του τοποθετεί πάνω απ’ όλα τα όργανα, τη διατονική φυσαρμόνικα. Έτσι, συνθέτει μία ασυνήθιστη συναυλιακή ατμόσφαιρα. Ειδικά στις πειραματικές του συνθέσεις, ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί παραδοσιακά ηχητικά μοτίβα της αλπικής λαϊκής μουσικής, σε συνδυασμό με μοντέρνους ήχους ή ρυθμούς, ωθώντας τα στα όρια με ελαφρότητα, πολύχρωμες επιρροές από την μουσική του κόσμου και την μεγάλη χαρά του ορχηστρικού παιχνιδιού.

Ο Steinkellner έχει ήδη περιοδεύσει σε χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Αγγλία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Ουκρανία, το Βιετνάμ, το Ισραήλ, η Τανζανία, το Περού, ο Καναδάς κ.α. Με τις συναυλίες τους διασχίζει κυριολεκτικά και νοητά τα σύνορα με εύγλωττο μουσικό πνεύμα, καλλιτεχνική επιτήδευση και στυλιστική ποικιλομορφία, εμβυθίζοντας το κοινό σε διαφορετικούς συναισθηματικούς κόσμους και δημιουργώντας με τη μουσική του καλλιτεχνικά και ψυχικά σημεία επαφής. Περισσότερες πληροφορίες www.jakobsteinkellner.com

 

Στέφανος Λαρεντζάκης

Ασχολείται κυρίως με την μουσική, τα τύμπανα και γενικότερα τα κρουστά, επαγγελματικά συμμετέχει σε ορχήστρες, συναυλίες, video clips και συγκροτήματα. Στην δισκογραφία έχει εργαστεί ως μουσικός και παραγωγός, ενώ έχει επιμεληθεί την έκδοση και παραγωγή cd (Κερτσόπουλος Aesthetics), εντύπων και διοργάνωσης συναυλιών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων (Λύραυλος) κ.α. Συνιδρυτής και βασικό μέλος της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Αυτό το διάστημα διδάσκει ρυθμολογία και κρουστά σε παιδιά και ενήλικες, ενώ μελετά λαούτο και την παραδοσιακή μουσική της Κύθνου.