Η Μαρία Παπαγεωργίου «γεμίζει» τον Κήπο του Μεγάρου με πουλιά

Animasyros 2023: Animation Agora Days και Υποβολή προτάσεων για το Pitching Forum Agora
14 Ιουνίου 2023
Τα «Αποδημητικά Φιλιά» στο θέατρο «όροφως»
14 Ιουνίου 2023

Η Μαρία Παπαγεωργίου παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο «Γέμισε ο κήπος με πουλιά» στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. (Φωτογραφίες-video: Βάσια Αναγνωστοπούλου).

 

Μετά την πρώτη μαγική βραδιά της στον Κήπο, τον Ιούλιο του 2019, η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει φέτος στην υπαίθρια σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 21.00 το βράδυ, με την καινούργια συναυλία της που τιτλοφορείται «Γέμισε ο κήπος με πουλιά».

Ύστερα από έναν επιτυχημένο χειμώνα, με ένα νέο δίσκο στις αποσκευές της και τραγούδια που έχουν ήδη κατακτήσει τις ραδιοφωνικές συχνότητες, η συναρπαστική ερμηνεύτρια, πλαισιωμένη από την εξαιρετική μπάντα της, μεταφέρει το πάθος και τη συγκίνηση της ερμηνείας της σε ένα από τα πιο όμορφα καλοκαιρινά στέκια της πόλης. Στο φετινό μουσικό ταξίδι της στον Κήπο τη συντροφεύουν ο Ευριπίδης Ζεμενίδης (κιθάρες), ο Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα), ο Γιώργος Ντάνης (μπάσο) και η Werra Kijewska (τσέλο). Μαζί της επί σκηνής, η Ειρήνη Ζούτσου και η Αιμιλία Παπαπέτρου (φωνητικά).

 

 

Η ίδια γράφει: «Το 2019 πραγμάτωσα μία από τις πιο σημαντικές και όμορφες συναυλίες της ζωής μου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σε αυτή την παράσταση που είχε τον τίτλο “Αυτό που βλέπουν τα πουλιά”, μέσα στο ανθηρό κέντρο της Αθήνας και ταυτόχρονα ανάμεσα σε μεγάλα νοσοκομεία και πολύβουους δρόμους, όλοι μας σταθήκαμε ως παρατηρητές των “παρατηρητικών” πουλιών, σαν κάτι να θέλαμε να εκκινήσουμε, να ωθήσουμε, σαν δρομείς που κάνουν το μεγάλο βήμα πίσω, παίρνοντας φόρα να τρέξουν τον μεγάλο αγώνα.

Η φετινή παράσταση “Γέμισε ο κήπος με πουλιά” είναι η διαδρομή μας που έχει ήδη ξεκινήσει, το πέταγμα, η δίνη της αγάπης και της σύμπνοιας που μας κράτησε ενωμένους σε μια κοινή πίστη μέσα σε ανεμοστροβιλικές αλλαγές και που μας προσγείωσε εδώ, τέσσερα χρόνια μετά. Μέσα στου Κήπου την ανθοπλημμύρα. Εδώ που όλα τα χαμένα πουλιά βρίσκουν ένα χέρι να τα χωρεί».

 

Πληροφορίες για τη συναυλία «Γέμισε ο κήπος με πουλιά»

Τραγούδι: Μαρία Παπαγεωργίου
Ευριπίδης Ζεμενίδης (κιθάρες)
Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα)
Γιώργος Ντάνης (μπάσο)
Werra Kijewska (τσέλο)
Ειρήνη Ζούτσου και Αιμιλία Παπαπέτρου (φωνητικά)

Ηχοληψία: Σωτήρης Παπάκος
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Φωτογραφίες-video: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Συμπαραγωγή: Prospero – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι εκδηλώσεις του Κήπου πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Motoroil

 

Πού: Κήπος Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr

Πότε: Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, στις 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (γενική είσοδος)