Ημέρα της Μουσικής με Rap & Classic στο Μέγαρο

Διαγωνισμός για την παράσταση «Διακοπές στο Porto Salta»
12 Ιουνίου 2023
Ο Ρένος Ρώτας, η Ιωάννα Παππά, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Κάτια Δανδουλάκη ερμηνεύουν στην παράσταση «Γυάλινος Κόσμος». (Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή).
Ο «Γυάλινος Κόσμος» σε περιοδεία
12 Ιουνίου 2023

Η μουσικός Μαρία Μιχαλοπούλου, ο ράπερ MCYinca και η performer Μάγδα Μαυρογιάννη συμπράττουν στη συναυλία Rap & Classic.

Με αφορμή την ημέρα της Μουσικής, η κλασσική μουσική ραπάρει όταν έχει κέφια. Ο ράπερ MCYinca, η performer Μάγδα Μαυρογιάννη και η μουσικός Μαρία Μιχαλοπούλου, συναντιούνται την Τετάρτη 21 Ιουνίου στη Βιβλιοθήκη  του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος.

Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη performance για την ξεχωριστή ημέρα της Μουσικής, όχι μόνο γιατί σηματοδοτεί την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, αλλά γιατί γιορτάζει ολόκληρη η Ευρώπη, με συναυλίες και πλούσιες εκδηλώσεις σε ιδέες και θέματα. Η ιδέα έχει θέμα το Rap και την Κλασσική Μουσική. Ένα ιδιαίτερο ανατρεπτικό πάντρεμα μελωδιών ήχων και λόγου, που δίνει έμφαση στο ρυθμό.

Οι νεαροί μουσικοί παίζουν τα κομμάτια τους στα κλασσικά όργανα και ο Ράπερ σπάει τη φόρμα … ραπάρει με το μπάσο του με νότες και στίχους που μιλούν για την αγάπη της μουσικής και τον ερχομό του καλοκαιριού, που σηματοδοτεί την ελευθερία κυρίως για τα παιδιά και τους νέους που κατεβάζουν τα ρολά, κλείνουν τα βιβλία και ανοίγουν ένα παράθυρο στον ήλιο και στη θάλασσα. Μέσα από το συναίσθημα της γιορτής, θα ελευθερώσουμε την Κλασσική Μουσική, θα δώσουμε έμφαση στους στίχους και στις ρίμες με την rap μουσική, τον αυτοσχεδιασμό, μια γκράφιτι προβολή και την διαδραστική συμμετοχή του κοινού.

 

Η Μάγδα Μαυρογιάννη.

 

Ο ράπερ και performer, MC Yinca.

 

Πληροφορίες για τη συναυλία Rap & Classic

MC Yinca: Ράπερ, Performer
Μάγδα Μαυρογιάννη: Iδέα, Κείμενο, Σκηνική Επιμέλεια, Παρουσίαση
Μαρία Μιχαλόπουλου: Μουσική παρουσίαση και διδασκαλία με το φωνητικό σύνολο «Καλλιτεχνήματα» και νέους πιανίστες, κιθαρίστες, τραγουδιστές

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

 

Πού: Βιβλιοθήκη Μεγάρου Μουσικής Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210 7282333

Πότε: Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, στις 18.00

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.megaron.gr/event/rap-and-classic-international-language-mia-monterna-mousiki-diadromi-sto-chrono/