«Έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης στη «Βότκα Μολότοφ»

Ο Σίμος Κακάλας σκηνοθετεί τον «Οιδίποδα Τύραννο»
7 Ιουνίου 2023
Οι «Πέρσες» από την Ομάδα Σημείο Μηδέν
9 Ιουνίου 2023
Ο Σίμος Κακάλας σκηνοθετεί τον «Οιδίποδα Τύραννο»
7 Ιουνίου 2023
Οι «Πέρσες» από την Ομάδα Σημείο Μηδέν
9 Ιουνίου 2023

 

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου με τίτλο «Βότκα Μολότοφ», βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, συντροφεύει από την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 τα καλοκαιρινά βράδια μας στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε μία ακόμα παραγωγή από την εταιρεία «Μέθεξις» του Χρήστου Τριπόδη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη και Χάρης Χιώτης. Στο ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».

Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ», κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική, από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα, άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ, μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

 

Στο ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Βότκα Μολότοφ»

Κείμενο: Νηλ Σάιμον – Ελένη Ράντου (βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ)
Διασκευή: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαθές
Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Σκαλκώτου – Λυδία Σγουράκη
Creative Agency: GRID FOX
Παραγωγή: Χρήστος Τριπόδης – «Μέθεξις»

Παίζουν(Αλφαβητικά): Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Χάρης Χιώτης

Στο ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς.

 

Πού: Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540300, www.theatron254.gr (Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης)

Πότε: από 16 Ιουνίου 2023 και κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Εισιτήρια: VIP Ζώνη 22 ευρώ – Ζώνη Α’ 18 ευρώ – Ζώνη Β’ 15 ευρώ (ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 20 ατόμων)

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/botka-molotof/

Τηλεφωνικές κρατήσεις:
⦁ Στα ταμεία του θεάτρου
⦁ Στο τηλεφωνικό κέντρο του «ΘΕΑΤΡΟΝ»: 212 2540300
⦁ Στο τηλ.: 2107622034

 

Παραγωγή: Εταιρεία Θεατρικών Παραγωγών «ΜΕΘΕΞΙΣ» – Χρήστος Τριπόδης
Επικοινωνία: 210 7622034, 6943290294
Email: methexis.productions@gmail.com