«Μπες στα παπούτσια μου» στο θέατρο «όροφως»

Η ιστορία του «Hikaru» στο θέατρο Καλλιρόης
24 Μαΐου 2023
Οι Tiger Lillies στο Faliro Summer Theater
24 Μαΐου 2023
Η ιστορία του «Hikaru» στο θέατρο Καλλιρόης
24 Μαΐου 2023
Οι Tiger Lillies στο Faliro Summer Theater
24 Μαΐου 2023

Η Χριστίνα Μουδάτσου και ο Γιώργος Μενεδιάτης ερμηνεύουν στην παράσταση για παιδιά «Μπες στα παπούτσια μου». (Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός).

 

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση – βιωματικό εργαστήρι «Μπες στα παπούτσια μου» για την ενσυναίσθηση, τη διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό (για 2η χρονιά στην Αθήνα) συνεχίζει με μια σειρά από παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στο Λονδίνο στην “Greek Library of London” και τη συμμετοχή της στο project “Let’s the children talk” έρχεται στην Πάτρα και στο θέατρο «όροφως» για μια μία μόνο παράσταση, το Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, στις 17.30.

Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κατανοώντας έννοιες όπως διαφορετικότητα και σχολικός εκφοβισμός.

 

 

Η παράσταση – εργαστήριο έχει τρεις ενότητες:

Α’ ενότητα
Αποτελείται από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά θα αντιληφθούν τη θέση θύμα – θύτη.

Β’ ενότητα
Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουν «Τα Δέντρα των Συναισθημάτων». Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης θα αποκτήσουν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

Γ’ ενότητα
Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Προτείνουν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και εξωτερικεύουν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

Η παράσταση – εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

Βιογραφικό της θεατρικής ομάδας

«Ονειρόδραμα» είναι η παιδική σκηνή της ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ. Μια ομάδα καλλιτεχνών (ηθοποιών, μουσικών, εικαστικών) με στόχο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων για παιδιά στο χώρο του σχολείου.

Δημιουργεί παραστάσεις για παιδιά με κοινωνικό χαρακτήρα από το 2007. Περισσότερα από 300 σχολεία παρακολουθούν τις παραστάσεις αυτές και παίρνουν μέρος στις δράσεις κάθε χρόνο. Κύριος στόχος η ενεργή συμμετοχή του παιδιού μέσω της θεατρικής δράσης για την κατανόηση και αποδοχή κοινωνικών θεμάτων όπως συμπεριληπτικότητα, διαφορετικότητα, πολυπολιτισμικότητα, σχολικός εκφοβισμός, ενσυναίσθηση…

Δημιουργώντας παραστάσεις για παιδιά, από την συγγραφή κειμένων, την δημιουργία πρωτότυπης μουσικής, τον σκηνικό χώρο και τα κοστούμια, ως την παρουσίαση της παράστασης ο στόχος παραμένει η ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας στα παιδιά χρόνο και χώρο ώστε να εκφράσουν τη γνώμη τους σε σχέση με την παράσταση και να αλλάξουν πολλές φορές την ιστορία. Η θεματολογία τις περισσότερες φορές είναι κοινωνική και σύγχρονη μέσα από το πρίσμα του παραμυθιού βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν τις παραστάσεις στο μάθημα.

Από το 2007 έως σήμερα έχει παρουσιάσει περισσότερες από 25 παραγωγές για παιδιά στο χώρο του σχολείου και σε θεατρικές σκηνές.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα oneirodrama.gr

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου»

Συγγραφέας – Κείμενο: Γιώργος Μενδρινός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ειδική Παιδαγωγός: Στέλλα Μουδάτσου
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Στίχοι – Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου
Ενορχήστρωση: Roman Gomez
Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός

Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης

Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

Για παιδιά 5-10 ετών

 

Πού: θέατρο «όροφως», Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

Πότε: για μία μόνο παράσταση Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 17.30

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: viva.gr
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου
Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Πληροφορίες: 2611 810 983 και 6939 835 990

Διάρκεια παράστασης – εργαστηρίου: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)