Μυστήριο 182 Η Ελευσίς: Πόσο μακριά μπορούμε να ταξιδέψουμε μια Κυριακή;
22 Μαΐου 2023
Η Αρκαδία Ψάλτη σκηνοθετεί την παράσταση «Γυνή πλέουσα» 
23 Μαΐου 2023
Μυστήριο 182 Η Ελευσίς: Πόσο μακριά μπορούμε να ταξιδέψουμε μια Κυριακή;
22 Μαΐου 2023
Η Αρκαδία Ψάλτη σκηνοθετεί την παράσταση «Γυνή πλέουσα» 
23 Μαΐου 2023

 

Η απολαυστική επιθεώρηση, σε κείμενα Άγγελου Πυριόχου, με τον εξωτικό τίτλο «Διακοπές στο Porto Salta» παρουσιάζεται από τις 14 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου στην όμορφη και δροσερή αυλή του θεάτρου Από Κοινού. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου και Βάλια Τζιτζικάκη. Στο πιάνο επί σκηνής η Μαρίνα Ρούσσου.

 

Η Ελένη Γερασιμίδου. (Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Καλπακίδου).

 

Ο Αντώνης Ξένος. (Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Καλπακίδου).

 

H επιθεώρηση  «Διακοπές στο Porto Salta», έχει τη δομή της παλιάς επιθεώρησης αλλά είναι κάπως σαν new entry από την πίσω πόρτα. Έχει ζωντανή μουσική αλλά δεν έχει μπαλέτο. Ο Θίασος είναι από μόνος του τα Loli Bergere, αλλά λίγο πιο λωλοί. Έχει σκηνικά τεραστίων διαστάσεων, αλλά δυστυχώς δεν χώρεσαν στη σκηνή και τα έδωσαν σε άλλους πτωχούς θιάσους.

Η υπόθεση αυτής της επιθεώρησης είναι μια σκοτεινή υπόθεση. Τόσο σκοτεινή που ούτε τα κανάλια, ούτε η αντιτρομοκρατική, ούτε καν ο πρωθυπουργός που δεν θα ξέρουμε ακόμα ποιος εξελέγη… την αντελήφθησαν. Επίσης που είναι αυτό το εξωτικό Porto Salta; Είναι νησί; Είναι ευχή; Και γιατί πήγαν εκεί διακοπές; Πήγαν αυθορμήτως ή μήπως έπιασε η ευχή άλλων.  Είναι λίγο θρίλερ. Κάτι σαν το Ακρωτήρι του Φόβου, αλλά στο Από Κοινού Θέατρο δεν παίζει ο Ντε Νίρο. Παίζουν η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος, η Αγγελική Ξένου και η Βάλια Τζιτζικάκη με τη Μαρίνα Ρούσσου να τους συνοδεύει με το πιάνο της. Σαλταρισμένοι όλοι.

Τρία κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά ονειρεύονται μποστάνια στα μπαλκόνια αλλά απαγορεύονται. Και τα κρύα τα νερά πάνε σε ιδιώτες οπότε θα τους δίνουν water pass. Είναι συντετριμμένοι από τον θάνατο ενός τέως και θυμούνται τα βιβλιάρια προικός της Φρειδερίκης – ήταν όπως είναι το καλάθι της νοικοκυράς σήμερα. Τα δύο από τα τρία, σαν τα κρύα τα νερά, θέλουν να πάνε στη Μύκονο για δουλειά αλλά είναι πανάκριβη η δουλεία στα νησιά πλέον.

Η μία εκ των δύο είναι δασκάλα και αναγκάζεται να κάνει μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στη γενιά του τικ τοκ. Μια βέρα Αθηναία θυμάται τα παιδικά της χρόνια, τα σινεμά και τα θέατρα, περπατά στο σκοτεινό κέντρο και μονολογεί. Είναι πόλη η Αθήνα ή μήπως ξενοδοχείο. Και θα επιβιώνει πλέον ένας Έλληνας στο Athens Hotel. Μήπως πρέπει να μπει σε συμμορία; Να γίνει εκβιαστής; Να γίνει πολιτικός; Όλοι αυτοί εξορίζονται στο εξωτικό νησί Porto Salta για να μάθουν να φέρονται αλλά… πίσω έχει η κάλπη την ουρά. Αυτά και άλλα πολλά τραγούδια στην επιθεώρηση του Άγγελου Πυριόχου ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ PORTO SALTA… Από 14 Ιουνίου στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού!

 

 

Η Αγγελική Ξένου. (Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Καλπακίδου).

Η Μαρίνα Ρούσσου. (Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Καλπακίδου).

 

Η Βάλια Τζιτζικάκη. (Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Καλπακίδου).

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Διακοπές στο Porto Salta»

Κείμενα: Άγγελος Πυριόχος
Σκηνοθεσία: Ελένη Γερασιμίδου
Μουσική σύνθεση τραγουδιού παράστασης: Φίλιππος Παχνιστής (σε στίχους Άγγελου Πυριόχου)
Σκηνικά-Κοστούμια: Από Κοινού
Χορογραφίες: Από Κοινού
Πιάνο: Μαρίνα Ρούσσου
Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Καραγάνης
Γραφίστας: Κωνσταντίνος Καραγάνης
Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Καλπακίδου
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Βάλια Τζιτζικάκη
Social Media Θεάτρου Από Κοινού:

https://www.facebook.com/apokoinoutheatro
https://www.instagram.com/apokoinou4/?hl=el

 

Πού: Από Κοινού Θέατρο, Ευπατριδών 4, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός), Αθήνα, τηλ. 211 4057249

Πότε: από 14 Ιουνίου 2023 και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21.15.

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο). Πέμπτη: γενική είσοδος 10 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται μπύρα/αναψυκτικό

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr (Η ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής προπώλησης θα ανακοινωθεί).