Καλοκαιρινές στιγμές στον Κήπο του Μεγάρου
19 Μαΐου 2023
Μπαλόνια, πεταλούδες και ποδήλατα στα ζωγραφικά έργα του Απόστολου Λάβδα
19 Μαΐου 2023

 

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους η ομάδα Sotterraneo, που φιλοξενείται με την παράσταση «L’ Angelo Della Storia» στις 26 και 27 Μαΐου στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, πραγματοποιεί εργαστήριο για το σύγχρονο θέατρο, με τίτλο «Theatre-Fit». Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς καθώς και σε σπουδαστές δραματικών σχολών.

Η Sotterraneo είναι μια θεατρική κολεκτίβα που δημιουργήθηκε στη Φλωρεντία το 2005. Η έρευνα της ομάδας ακολουθεί μια μέθοδο συλλογικής και επιτόπιας δημιουργίας. Στα εργαστήριά τους ανοίγουν αυτή τη μέθοδο σε όλα τα συμμετέχοντα άτομα, δημιουργώντας έτσι ένα είδος ταυτόχρονα σωματικού και διανοητικού θεατρικού γυμναστηρίου: ασκήσεις, λεκτικοί και σωματικοί αυτοσχεδιασμοί, συγχρονισμός της ομάδας και σώματα σε δράση. Έτσι, διάφορα σκηνικά επίπεδα εναλλάσσονται διαρκώς, ωθώντας τους συμμετέχοντες να είναι δυναμικοί ηθοποιοί και να εξελίξουν την εκφραστική τους ετοιμότητα προς κάθε τι που συμβαίνει οποιαδήποτε στιγμή.

 

Πληροφορίες για το εργαστήριο «Theatre-Fit»

Πού: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Πότε: Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 10.00

Διάρκεια: 180 λεπτά

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα

Απαραίτητα υλικά: άνετα ρούχα

Μέχρι 15 άτομα

Προθεσμία και διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την ΑΙΤΗΣΗ στο email: drama@ntng.gr με την ένδειξη «THEATRE FIT» μέχρι τις 25/5.

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής από την ιστοσελίδα: on.ntng.gr και ntng.gr

Πληροφορίες: 2315200023

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες για το 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ στο on.ntng.gr

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020» με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.