Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Flux Laboratory Athens: «In anticipation | Σε αναμονή»
16 Μαΐου 2023
Έλενα Μουδίρη Χασιώτου, τι γίνεται στον «Άτακτο Κόσμο»;
16 Μαΐου 2023

 

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και δωρεάν είσοδο στις περιοδικές εκθέσεις. Ειδικότερα, την Πέμπτη 18 Μαΐου το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 22.00 και το κοινό θα μπορεί να επισκεφτεί με ελεύθερη είσοδο την περιοδική έκθεση «Γυρισμός.
Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» καθώς και τη νέα έκθεση «ReThinking-Κοινωνικές Συγκρούσεις» που ξεκινά την Πέμπτη. Ανοιχτά θα παραμείνουν έως τις 22.00 και τo Cycladic Shop και τo Cycladic Café.

 

 

Το θέμα εορτασμού της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Μουσεία, Αειφορία, και Ποιότητα Ζωής», ένα θέμα άμεσα συνδεδεμένο με το όραμα και τους στόχους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει δράσεις σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες τους εντός και εκτός του Μουσείου. Βασικός στρατηγικός στόχος του Μουσείου είναι να καταστεί ένας πολιτιστικός φορέας ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Προγραμμάτων οργανώνει και υλοποιεί προγράμματα για άτομα άνω των 65 ετών, άτομα με αναπηρίες, παιδιά και εφήβους από διαφορετικές εθνικότητες. Επίσης, από το 2022 έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «Προσωπικής Ανάπτυξης Ευ Ζην» που προσφέρει δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας σε εφήβους και το ευρύ κοινό, το πρόγραμμα «ΣΕ ΕΠΑΦΗ» για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες (οπτικές βλάβες, κώφωση, βαρηκοΐα) καθώς και ειδικευμένες δράσεις όπως μηνιαίες ξεναγήσεις στην Ελληνική νοηματική γλώσσα.

 

 

Πληροφορίες

Πού: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7228321-3, cycladic.gr

Πότε: Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 έως τις 22.00

Facebook.com/CycladicArtMuseum
Instagram: @Cycladic_museum
LinkedIn: The Museum of Cycladic Art