Οι «Μνήμες» της Χριστίνα Τασκαδαπίδου στο Bios
13 Μαΐου 2023
Bazaar με μοναδικές προσφορές στα βιβλιοπωλεία του Εθνικού Θεάτρου
15 Μαΐου 2023
Οι «Μνήμες» της Χριστίνα Τασκαδαπίδου στο Bios
13 Μαΐου 2023
Bazaar με μοναδικές προσφορές στα βιβλιοπωλεία του Εθνικού Θεάτρου
15 Μαΐου 2023

 

Η Rolex γιορτάζει την 20η επέτειο του Προγράμματος Rolex για την Καλλιτεχνική Καθοδήγηση και τη δέσμευσή της στις τέχνες ανά τον κόσμο και με την πάροδο των ετών, φιλοξενώντας το πρώτο στον κόσμο Φεστιβάλ Τεχνών Rolex. Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα από τις 26 έως τις 28 Μαΐου, περιλαμβάνουν τη συμμετοχή ορισμένων από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες στον κόσμο που διαπρέπουν στην τέχνη τους.
Γεμίζοντας καλλιτεχνικές σκηνές, γκαλερί και δημόσιους χώρους σε εννέα χώρους στην Αθήνα– το λίκνο των τεχνών και της γνώσης – για μια ολόκληρη εβδομάδα, με περισσότερες από 18 παραστάσεις και εκδηλώσεις, το Φεστιβάλ Τεχνών Rolex θα αποτίσει φόρο τιμής στο Πρόγραμμα Rolex για την Καλλιτεχνική Καθοδήγηση, καθώς γιορτάζει την 20η επέτειό του.

 

Για πάνω από μισό αιώνα, η Rolex έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες στον κόσμο, καθώς και με κορυφαίους θεσμούς του πολιτισμού, ώστε να τιμήσει την αριστεία και να συνεισφέρει στη συνεχή καλλιτεχνική κληρονομιά, δημιουργώντας σύνδεσμο ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Μέσα από την Πρωτοβουλία της Rolex Perpetual Arts, μια ευρεία γκάμα τεχνών που καλύπτει τη μουσική, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο και το πρόγραμμα καθοδήγησης της Rolex, η επωνυμία επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στον πολιτισμό ανά τον κόσμο. Σε όλα αυτά τα εγχειρήματα, η Rolex υποστηρίζει την καλλιτεχνική αριστεία και τη μεταλαμπάδευση της γνώσης σε μελλοντικές γενιές, πραγματοποιώντας συμβολή διαρκείας στον πολιτισμό ανά τον κόσμο.

 

 

Το Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative κατέχει ξεχωριστή θέση στην Πρωτοβουλία «Αέναες τέχνες». Περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό και μοναδικό όραμα καλλιτεχνικής καθοδήγησης – γενναιόδωρο και παγκόσμιο – που παίζει ενεργό ρόλο στην προαγωγή της αριστείας και στο μέλλον των τεχνών. To πρόγραμμα mentoring της Rolex προσφέρει σε ιδιαίτερα υποσχόμενους νεότερους καλλιτέχνες από τον χορό, το θέατρο, τη μουσική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική, τις εικαστικές τέχνες, τη λογοτεχνία, τη σπάνια ευκαιρία να περάσουν σημαντικό χρόνο σε δημιουργική αλληλεπίδραση με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης στον τομέα τους. Για πρώτη φορά, η Rolex θα φέρει αυτό το πρόγραμμα και δεκάδες από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του κόσμου τους στην Αθήνα, γιορτάζοντας την κληρονομιά 20 ετών mentoring.

Δια-τομεακές παραστάσεις, εκθέσεις, αναγνώσεις, προβολές, εγκαταστάσεις και συζητήσεις θα μεταφέρουν τα επιτεύγματα και τις δημιουργικές σχέσεις των προστατευομένων και των μεντόρων της Rolex, που ξεπερνούν τους 60. Παράλληλα, ένα ειδικό προ-φεστιβαλικό πρόγραμμα με εργαστήρια συζητήσεις, το οποίο είναι αφιερωμένο στους κατοίκους της Αθήνας και διαρθρωμένο έτσι ώστε να προωθήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των Ελλήνων καλλιτεχνών, των επαγγελματιών των τεχνών και των νέων ανθρώπων, θα παρουσιαστεί από 22 έως 25 Μαΐου.

 

 

Η Lloyd Phyllida (Mentor) © Rolex Bart Michiels

 

Ο Lepage Robert (Mentor) © Rolex Thomas Laisné

 

Πληροφορίες για το Rolex Arts Festival

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους εξής χώρους:

Μουσείο Μπενάκη | Πειραιώς 138
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου – Πειραιώς 260, Χώρος Ε
ΚΠΙΣΝ – Εθνική Λυρική Σκηνή, Εναλλακτική Σκηνή
Κινηματογράφος Άστορ
ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Πύργος Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος
Ωδείο Αθηνών (πολλαπλοί χώροι)
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Δείτε το πρόγραμμα του Rolex Arts Festival: https://www.rolex.org/el/rolex-mentor-protege/rolex-arts-festival/programme

Δείτε το πρόγραμμα των προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων: https://www.rolex.org/el/rolex-mentor-protege/rolex-arts-festival/pre-festival-programme

Η προπώληση των εισιτηρίων και η κράτηση θέσεων έχει ξεκινήσει, μέσω των παραπάνω ηλεκτρονικών συνδέσμων.

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ, 15 ευρώ και δωρεάν (με κράτηση θέσης)

 

Για το «The Rolex Arts Festival – Celebtaring 20 Years Of Mentoring»
Μάρθα Κοσκινά | Martha Koskina
Υπεύθυνη Επικοινωνίας | Head of Communications
Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας | Marianna Papaki, Nondas Douzinas
Γραφείο Τύπου | Press Office