Μιχάλης Βιρβιδάκης: «Η “Κασέτα” είχε εγγραφεί μέσα μου ως ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά έργα και πάντοτε ήθελα να ασχοληθώ εκτενέστερα μαζί του»
13 Απριλίου 2023
Σελήνα Διαμαντοπούλου: «Νομίζω ότι ο θεατής θα διαλέξει σαφώς στρατόπεδο σε αυτή τη παράσταση και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιο»
18 Απριλίου 2023
Μιχάλης Βιρβιδάκης: «Η “Κασέτα” είχε εγγραφεί μέσα μου ως ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά έργα και πάντοτε ήθελα να ασχοληθώ εκτενέστερα μαζί του»
13 Απριλίου 2023
Σελήνα Διαμαντοπούλου: «Νομίζω ότι ο θεατής θα διαλέξει σαφώς στρατόπεδο σε αυτή τη παράσταση και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιο»
18 Απριλίου 2023

Ο Χάρης Φραγκούλης και ο Κωνσταντίνος Γλύκαντζης σκηνοθετούν την παράσταση του έργου «Ο Ταξιδιώτης» του Ε.Χ Γονατά, η οποία ανεβαίνει στις 26 Απριλίου, στη σκηνή του Tempus Verum – Εν Αθήναις. Πρόκειται για τη σκηνική μεταφορά του πεζογραφήματος του Ε.Χ Γονατά, το οποίο παρότι γραμμένο το 1945, αιχμαλωτίζει με τη φρεσκάδα, την επινοητικότητά του, καθώς και με τον τρόπο που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας.

 

 

Ο νέος που σκότωσε τον Γίγαντα και μετά τραίνο και γεράκια και μια μεγάλη σάλα χορού για φαντάσματα και γενικώς θρίλερ, θρίλερ του Γονατά! Το πρώτο που έγραψε! Φορέστε τα πιο καλά σας ρούχα και ελάτε! Θέλουν δεκαετίες για να γίνουν οι κήποι. Σου λέει ο άλλος «αυτός έχει κήπο». Μα δεν έχω κήπο κατ’ αρχήν. Μετά, ο κήπος δεν είναι κάτι γραφικό, κατάλαβες τι εννοώ. Εδώ μέσα είναι είναι είναι – τάφος, έχει τάφους μέσα εδώ. Δεν είναι γραφικό ότι έχω ένα γατάκι εδώ. Γιατί δεν έχω ένα γατάκι πρώτα απ’ όλα. Έχω ένα γατάκι που είναι ετοιμοθάνατο. Να το, το βλέπεις εκεί; Ξεψυχάει. Από μέσα έχω το άλλο. Έβγαινε κι ένα τρίτο, η Χιόνα και ούρλιαζε όλη τη νύχτα, κατάλαβες; Πού να κλείσω μάτι; Σου λέει «περνάει καλά ο άλλος», αυτό το «τι ανάγκη έχεις εσύ». Μια ζωή αυτό. Με θεωρούν πλούσιο και με θεωρούν ότι δεν έχω ανάγκη τίποτα. Κατάλαβες; Και δεν ξέρουν ότι κι αυτά που έχω κάνει, τα έχω κάνει με τεράστιο κόπο. Τα ελάχιστα. Τίποτα δεν έχω κάνει.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο Ταξιδιώτης»

Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης, Κωστής Γλύκαντζης
Βοηθός σκηνοθέτρια: Σίλια Μπισιώτη
Επιμέλεια κίνησης: Μελίνα Κυρτάτα
Φωτισμοί: Γιάννης Κατσιμίχας

Παίζουν: Άχμεντ Αμπντελαζίζ, Στέφανος Βλάχος, Λίζα Γιαννακιτσίδου, Κωστής Γλύκαντζης, Ειρήνη Δάμπαση, Αντριάνα Ζαχαριάδου, Καλλιόπη Κουνιάδη, Μελίνα Κυρτάτα, Σάντυ Μακροπούλου, Κωνσταντίνος Μαναίος, Λήδα Μανούσου-Αλεξίου, Άντα Μπαϊρακτάρι, Σίλια Μπισιώτη, Γιώργος Μπουφίδης, Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος, Νέλλη Σιάρρου

 

Πού: Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 210 3425170

Πότε: από 26 Απριλίου 2023 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00

Εισιτήρια: από 12 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/o-taksidiotis/

 

Σημείωμα συντελεστών

Ευχαριστούμε την Εύα Στεφανή για την παραχώρηση του ντοκιμαντέρ Επισκέψεις στο σπίτι του Ε.Χ. Γονατά, τον Γιάννη Κατσιμίχα και όλη την ομάδα του Tempus Verum και της “μικρής ακαδημίας” για την παραχώρηση του χώρου, τη Δήμητρα Μερτζάνη και την Τασιάννα Κεχράκου για τη συμβολή τους στη δημιουργία της αφίσας, τον Στάθη Συμεωνίδη για την τεχνική υποστήριξη, τους Φάνη Φραγκούλη, Matteo Pizzocaro και Μάγδα Μπότσου για τις φωτογραφίες και τα βίντεο, τον Ιάσονα Στασινό και τη Σέτα Αστραίου-Καρύδη για την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλα.