Ο Sergei Okunev σκηνοθετεί το «Garamond 12» στο θέατρο Πορεία

Οι «Φανταστικές Γυναίκες» της Αντιγόνης Γύρα στο Θέατρο Ροές
7 Απριλίου 2023
Τρεις ηθοποιοί μιλούν για την «Πλαστελίνη» που ανεβαίνει στο Θέατρο Σφενδόνη
10 Απριλίου 2023
Οι «Φανταστικές Γυναίκες» της Αντιγόνης Γύρα στο Θέατρο Ροές
7 Απριλίου 2023
Τρεις ηθοποιοί μιλούν για την «Πλαστελίνη» που ανεβαίνει στο Θέατρο Σφενδόνη
10 Απριλίου 2023

 

 

 

«Θα φτάσω μέχρι εσένα. Θα γράψω για τον ρόλο σου στη ζωή μου.
Ή… για τη ζωή μου σαν ρόλο σου…»

 

Η παράσταση του έργου «Garamond 12» της Μαρίας Δριμή, ανεβαίνει από τις 24 Απριλίου στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Sergei Okunev. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μαρία Ζορμπά, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χάρης Τζωρτζάκης και Σίλια Μπισιώτη.

Μετά το «Νυχιάνγκ» και το «Labor» που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό, ένα ακόμη νέο έργο, ένα δείγμα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Πορεία. Το «Garamond 12» της Μαρίας Δριμή, που πήρε τον τίτλο του από μια… γραμματοσειρά, προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία και πραγματεύεται τα θέματα της ταυτότητας, του απογαλακτισμού και της δειλίας απέναντι στη ζωή, της υποστηρικτικής και ενίοτε πνιγηρής σχέσης μητέρας-παιδιού, της αποδοχής του εαυτού, της άρνησης παραδοχής της πραγματικότητας, των ζωτικών προτύπων, της έκθεσης του καλλιτέχνη, της αδυναμίας να ακολουθήσουμε έναν «ενδεδειγμένο» τρόπο ζωής, της φιλίας, της ερωτικής επιθυμίας

 

Η Μαρία Ζορμπά.

 

Ο Χάρης Τζωρτζάκης.

 

Ο Μαρκ Χάντερ, ένας ταλαντούχος ανερχόμενος συγγραφέας, πάσχει από αγοραφοβία και ζει διαρκώς κλεισμένος στο σπίτι, μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα του και προσκολλημένος στην ανάμνηση του πρόωρα χαμένου θείου του. Αν και κάθε μυθιστόρημά του δημιουργεί αίσθηση στους κριτικούς και βρίσκει μεγάλη απήχηση στο κοινό, ο ίδιος αδυνατεί να εκτεθεί ως καλλιτέχνης, με τους όρους του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων.

Όταν η πίεση από τον εκδότη του, τα ΜΜΕ και το κοινό γίνεται αφόρητη, προσλαμβάνει τον Τζέικ, ένα εξωστρεφές alter ego του, για να παρουσιάζεται ως Μαρκ στο κοινό, πλάθοντας έναν «ιδανικό» εαυτό και ένα γοητευτικό αντικείμενο πόθου. H εμφάνιση μιας νεαρής επίδοξης συγγραφέως στη ζωή του Τζέικ, φέρνει τον Μαρκ σε αδιέξοδο, αφού είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα. Το τέλος είναι τραγικό αλλά και λυτρωτικό.

Όπως με την Έμιλυ Λουΐζου για το «Labor, έτσι και τώρα το θέατρο Πορεία απευθύνθηκε σε έναν νεαρό σκηνοθέτη, τον Ρώσο Sergei Okunev, απόφοιτο της περίφημης σχολής GITIS, που υπογράφει την πρώτη σκηνοθεσία του στην Ελλάδα.

 

Η Σίλια Μπισιώτη.

 

Ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Garamond 12»

Συγγραφέας: Μαρία Δριμή
Σκηνοθεσία: Sergei Okunev
Συνεργάτις στη δραματουργία: Ελένη Κουτσιούμπα
Σκηνικά – κοστούμια: Αλέγια Παπαγεωργίου
Μουσική/ηχητικός σχεδιασμός: Panú
Χορογραφία: Κατερίνα Φώτη
Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Ρεμεδιάκη
Βοηθός Ενδυματολόγου: Αλεξάνδρα – Αναστασία Φτούλη
Κατασκευή μαριονέτας: Βασιλική Τσιλιγκρού
Φωτογραφίες – Trailer: Χρήστος Συμεωνίδης

Διανομή
Μπεθ: Μαρία Ζορμπά
Μαρκ: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος
Τζέικ: Χάρης Τζωρτζάκης
Κάρεν: Σίλια Μπισιώτη

 

Πού: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210 8210991, 210 8210082, www.poreiatheatre.com

Πότε: από 24 Απριλίου 2023 και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Προσφορά προπώλησης: Όλα τα εισιτήρια στην τιμή των 10€ έως την ημέρα της πρεμιέρας

Τιμές Εισιτηρίων: A’, Β’ ζώνη: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 12 ευρώ.
Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, εισιτήριο συνοδού ΑΜΕΑ: 12 ευρώ.
Κάθε Δευτέρα: Νεανικό (κάτω των 22), παρέα 5 – 9 άτομα, κάτοικος γειτονιάς: 10 ευρώ

*Σε συγκεκριμένες θέσεις με σειρά προτεραιότητας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία με το ταμείο του θεάτρου για τα εισιτήρια ΑΜΕΑ.
** Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Site & αγορά εισιτηρίων: https://poreiatheatre.com/plays/garamond-12/

Προπώληση εισιτηρίων: www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, WIND, Public, MediaMarkt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολη, YOLENI’S