Το Φεστιβάλ της  Άνοιξης στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Η Γιούλη Ζήκου μιλάει για «Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας»
29 Μαρτίου 2023
Πρόσκληση σε ακρόαση για τη θεατρική ομάδα The Young Quill
29 Μαρτίου 2023
Η Γιούλη Ζήκου μιλάει για «Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας»
29 Μαρτίου 2023
Πρόσκληση σε ακρόαση για τη θεατρική ομάδα The Young Quill
29 Μαρτίου 2023

 

Το Πολιτιστικό Πάρκο διοργανώνει το Φεστιβάλ της Άνοιξης – Spring Festival, από τη  Παρασκευή 28 Απριλίου έως και τη Tρίτη 2 Μάϊου στη Κερατέα, (Δήμος Λαυρεωτικής) στο θεματικό του Πάρκο. Τo Φεστιβάλ απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 4-14 ετών και παρουσιάζει μια σειρά Πολιτιστικών και εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών Εκδηλώσεων, για όλη την οικογένεια.

To Φεστιβάλ της Άνοιξης, που φέτος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής, έχει στόχο να καθιερωθεί ως η μεγάλη γιορτή της Άνοιξης, με ένα πλούσιο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Τα παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πάρκου, όπως στην Ξενάγηση της έκθεσης με τα εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, στην παραγωγή ψωμιού, να γίνουν μικροί παλαιοντολόγοι κάνοντας ανασκαφές, να ξεναγηθούν στα παλιά παιχνίδια και παλιά επαγγέλματα, να δουν τα ζωάκια της μικρής μας φάρμας και να πάνε βόλτα στο Πάρκο με το τρενάκι μας.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα γίνουν παραστάσεις κουκλοθέατρου με την Ιρίνα Μπόικο, μουσική συναυλία με τον Στέλιο Mac, Θεατρικό Παιχνίδι, Face painting, και πολλές άλλες δράσεις για να διασκεδάσει όλη η οικογένεια!

 

 

Το Πολιτιστικό Πάρκο είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα, με μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Μέσα στο Πάρκο εδρεύει το φημισμένο υπαίθριο Μουσείο ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην Πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα Εργαστήρια όλων των Παλιών Επαγγελμάτων. Στα “Περίχωρα” του Πάρκου, συναντά κανείς Αμπελώνες και Σπάνιες Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Εξαγωγής Ελαιολάδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, έναν αρχοντικό Νερόμυλο, έναν θολωτό Ξυλόφουρνο, Βοτανόκηπους και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα Σιτηρά και την Παραγωγή Ψωμιού.

 

 

Πληροφορίες για το Φεστιβάλ της Άνοιξης

 

Πού: Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας, 2ο χλµ. Νέας Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, (Ντάρδεζα) Κερατέα, 190 01, τηλ. 22990 67953 και 210 3637201, info@politistikoparko.com

Πότε: από Παρασκευή 28 Απριλίου έως και τη Tρίτη 2 Μάϊου 2023

Κεντρικά γραφεία, Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5, Λυκαβηττός, τηλ. 210 3637201 και 210 3647200

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων:
Givemetickets.gr (www.givemetickets.gr/product/springfestival/)
Viva.gr