«Απόλλυμι» από την Όλγα Σπυράκη στο ΠΛΥΦΑ

Χάρης Δήμος: «Η παράσταση “Δίψα” καταπιάνεται με το ζήτημα της δίψας και μας φανερώνει μια τελετουργία, που συνέβαινε όχι πολύ μακριά από το σήμερα, σε διάφορα νησιά του Αιγαίου»
9 Μαρτίου 2023
«Το Κλουβί με τις Τρελές» στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη
10 Μαρτίου 2023

Η Όλγα Σπυράκη στο χορευτικό σόλο με τίτλο «Απόλλυμι» που παρουσιάζεται στο Χώρο ΠΛΥΦΑ. (Κινηματογράφηση/Μοντάζ-Φωτογραφίες: Ζέτα Σπυράκη, Χρήστος Μπουρελιάς και Αλέκος Μπουρελιάς).

Sharing is caring!

 

ένα σόλο για τη διαπραγμάτευση της απώλειας ως γεγονός των καιρών μας

«Απόλλυμι». Το χορευτικό σόλο της Όλγας Σπυράκη έρχεται από τις 15 Μαρτίου και μόνο για 4 παραστάσεις στον Χώρο ΠΛΥΦΑ. Ένα σόλο αυτό που επιζητά τη διαπραγμάτευση της απώλειας ως γεγονός των καιρών μας, ως φαινόμενο πολιτικό και κοινωνικό που καθιστά την ύπαρξη μας a priori σε μια συνθήκη ήττας, σε μια συνθήκη όπου έχουμε απωλέσει ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

 

Η εικόνα που αποτελεί την αφετηρία του σόλο, είναι η είσοδος μιας γυναίκας στο σπίτι της, ενώ έχει μόλις ενημερωθεί για μια απώλεια που έχει υποστεί. Δεν διευκρινίζεται ποτέ τί είναι αυτό που έχει απωλέσει, τί είναι αυτό που πενθεί. Όσο το σόλο εξελίσσεται, η γυναίκα σταδιακά βιώνει κάθε ένα από τα πέντε στάδια του πένθους για την απώλεια (όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από την ψυχολόγο Elisabeth Kübler-Ross και είναι η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η θλίψη και η αποδοχή). Για κάθε στάδιο που βιώνει, η ρεαλιστική της δράση μεταποιείται σε χορό, ενώ ο χώρος γύρω της σταδιακά αποδομείται.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Απόλλυμι»

Χορογραφία/ ερμηνεία Όλγα Σπυράκη
Βοηθός χορογράφου: Μίνα Ανανιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Βάρσου
Σύμβουλος δραματουργίας: Στεριανή Τσιτζιλιώνη
Μουσική/ σύνθεση : Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά Χρήστος Μπουρελιάς & Αλέκος Μπουρελιάς
Κοστούμια Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός Φωτισμού Ζέτα Σπυράκη
Διδασκαλία τραγουδιού Αρετή Μίγγου
Κινηματογράφηση/Μοντάζ-Φωτογραφίες: Ζέτα Σπυράκη, Χρήστος Μπουρελιάς & Αλέκος Μπουρελιάς
Οργάνωση παραγωγής: (για τον κύκλο παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)DELTA PI ΑΜΚΕ ΣΙΝΚ ΑΠ ΠΡΟΝΤΑΞΙΟΝΣ
Υπεύθυνος παραγωγής Χρήστος Ξυραφάκης.
ΑΜΚΕ Saltiagos
Social media επικοινωνία: Μαριάννα Σιδηροπούλου

Το έργο υλοποιείται με την οικονομική χορηγία του ΥΠΠΟΑ 2020, ως έργο χορού.
Το έργο αποτελεί συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών.

Άλλοι συνεργάτες : Ψυχοθεραπευτής Χρήστος Καραπιπέρης με την επίβλεψη του οποίου έγινε και το εργαστήριο σωματικής έρευνας με θέμα την Απώλεια με συμμετοχή φοιτητών του Α έτους της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών, Παυλίνα Γιοντσάρη, Θάνος Τριανταφύλλου, Σταύρος Παπαδόπουλος , Θάνος Δημόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου, Μαριαλένα Σκαρώνη.

Θερμές Ευχαριστίες στους: Χριστίνα Σπηλιωτοπούλου, Γεωργία Λεμπέση, Ειρήνη Αποστολάτου, Μάγδα Κορπη, Σαλτιμπάγκους, Νίκο Γαρόζη, Κώστα Γούγα, Σάββα Στρούμπο, Παρθενόπη Μπουζούρη, Μαvώλη Πέππα ,Μαρία Καρτάvου, Σοφία Μαυρίδη.

 

Πού: Χώρος ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39 , Βοτανικός

Πότε: από 15 Μαρτίου 2023 και τις Τετάρτες 15 και 22 Μαρτίου και 5 και 12 Απριλίου, στις 21.00

Κόστος εισιτηρίου: Κανονικό: 10 ευρώ. Φοιτητικό, Ανέργων, άνω των 65, ατέλειες, “Συντροφικό”(επαγγελματίες και φοιτητές στο χώρο του χορού, θεάτρου, μουσικής, εικαστικών τεχνών): 5 ευρώ.
* Κράτηση εισιτηρίων γίνεται τηλεφωνικά ή μέσω email, και απευθείας αγορά στο θέατρο, από τις 8μμ ως την έναρξη της παράστασης, τις ημέρες παράστασης.
*Κρατήσεις, Στοιχεία επικοινωνίας: 6937179947, olga_spy@yahoo.gr