Χρίστο Μοδέστου, τι είναι ο «Περιπλανώμενος»;
6 Μαρτίου 2023
«Αντίο, Βερολίνο» στο Αγγέλων Βήμα
6 Μαρτίου 2023
Χρίστο Μοδέστου, τι είναι ο «Περιπλανώμενος»;
6 Μαρτίου 2023
«Αντίο, Βερολίνο» στο Αγγέλων Βήμα
6 Μαρτίου 2023

Η ερμηνεύτρια Ελένη Αντωνίου στη μουσική παράσταση «Πρωτοβρόχια on tour…».

 

Η μουσική παράσταση της ερμηνεύτριας Ελένης Αντωνίου, με τίτλο «Πρωτοβρόχια on tour…», με τον Κωνσταντίνο Βουρλή στο πιάνο και τον Στέργιο Μπαλαμώτη στο βιολί, παρουσιάζεται στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στις 21.30.

Τα Πρωτοβρόχια rewind είναι…

…το πρώτο θρόισμα των φύλλων…
…οι πρώτες σταγόνες της βροχής…
…οι έρωτες που στράγγιξαν στην αιχμή του φεγγαριού…
…τα δάκρυα που στέρεψαν στον απόηχο του καλοκαιριού…
…οι φόβοι που δεν ξορκίσαμε…
…οι αλήθειες που αθέατες αφήσαμε…

 

 

Τα «Πρωτοβρόχια» αποτελούν την πρώτη στη σειρά παράσταση, ενός κύκλου παραστάσεων της νέας ερμηνεύτριας.

Πρόκειται για ένα ongoing project, το οποίο απαρτίζεται συνολικά από περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Κάθε παράσταση παρουσιάζεται μια φορά και η μουσική στελέχωση της εμπλουτίζεται κάθε φορά από έναν νέο, ανερχόμενο, βιρτουόζο μουσικό.

Η Ελένη Αντωνίου έχοντας στο πλευρό της, αυτή τη φορά, τον Κωνσταντίνο Βουρλή στο πιάνο και τον Στέργιο Μπαλαμώτη στο βιολί, αφηγείται τραγουδώντας ανομολόγητα μυστικά, πάθη, λάθη και χάρες, ανάμεσα σε μινόρε τζαζ κλίμακες, αγαπημένα έντεχνα κομμάτια αλλιώς και ράστ – χιτζάζ ρεμπέτικους τόνους.

Η νέα ερμηνεύτρια επιστρέφει στην καλλιτεχνική της γενέτειρα, προσκαλώντας το πατρινό κοινό σε μια παράσταση που στοχεύει να απαλύνει τον αποδέκτη της, όπως τα πρωτοβρόχια ανακουφίζουν τα αφυδατωμένα εδάφη από την έξαψη του καλοκαιριού.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Πρωτοβρόχια on tour…»

Ελένη Αντωνίου, τραγούδι

Στέργιος Μπαλαμώτης, βιολί

Κωνσταντίνος Βουρλής, πιάνο]

 

Πού: θέατρο «όροφως», Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

Πότε: Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στις 21.30

Προπώληση εισιτηρίων viva.gr: 10 ευρώ Ταμείο θεάτρου: 13 ευρώ

Πληροφορίες: 2611 810 983 και 6939 835 990

 

Ελένη Αντωνίου, τραγούδι
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι τραγουδίστρια (αριστούχος του Πατραϊκού Ωδείου, τάξη Βασιλικής Κεφάλα), πτυχιούχος θεατρολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΕΚΠΑ με αντικείμενο το Παγκόσμιο και Ελληνικό Θέατρο και κατεύθυνση Δραματουργία/Παράσταση. Τραγουδάει απ’ όταν θυμάται τον εαυτό της τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Σταμάτη Κραουνάκη. Αγαπάει τη jazz για την ελευθερία και την αυτάρκειά της και ταξιδεύει συχνά μέσα σε ανατολίτικα μακάμια, χιτζάζ δρόμους, ουσάκ και σαμπάχ. Έχει παρακολουθήσει συστηματικά κλασικό και σύγχρονο τραγούδι με τις Αλίκη Ζαφείρη, Μίνα Γιαννοπούλου και Φωτεινή Κωστοπούλου, σμυρναίικο και πολίτικο τραγούδι και τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη μελέτη της jazz και του jazz αυτοσχεδιασμού υπό την καθοδήγηση της Αγγελικής Τουμπανάκη. Κύρια ενδιαφέροντά της είναι η εξέλιξη από την κλασική φόρμα στη σύγχρονη, η θεατρικότητα στην ερμηνεία, ο φωνητικός αυτοσχεδιασμός και η δημιουργία ενός ειλικρινούς επικοινωνιακού κώδικα με το κοινό.

Στέργιος Μπαλαμώτης, βιολί
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού́ σε ηλικία 7 ετών με τη μέθοδο Suzuki και τον Ιούνιο του 2019 πήρε δίπλωμα βιολιού́ με άριστα, στο Ορφείο Ωδείο με καθηγητή́ τον Δημήτρη Σέμση. Σήμερα, επεκτείνει τις σπουδές του κοντά́ στον Γιώργο Δεμερτζή. Έχει αποσπάσει δύο βραβεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό́ “ΦΙΛΩΝ” (2013 και 2015) καθώς και δύο πρώτα βραβεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό́ “Χ.Ο.Ν.” ως μέλος του Trio Primavera (2014 και 2015). Υπήρξε μέλος της Camerata Junior Orchestra από́ το 2012 μέχρι το 2019, και είναι μέλος της ΑΣΟΝ από́ το 2018 μέχρι και σήμερα. Επίσης, συμμετείχε στη Sistema Europe Youth Orchestra το 2017. Τα έτη 2016 και 2017 ήταν μέλος της OLFM (Orchestre de Lycées Français du Monde) με συναυλίες στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Πολωνία και στο Βιετνάμ. Από́ τον Ιούλιο του 2020 και μέχρι σήμερα είναι έξαρχων στην ορχήστρα Filii Notas. Έχει συμμετάσχει επίσης σε συναυλίες με την συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ καθώς και με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με μεγάλους δεξιοτέχνες. Από́ το 2017 σπουδάζει στο Τμήμα Μαθηματικών στο Εθνικό́ και Καποδιστριακό́ Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κωνσταντίνος Βουρλής, πιάνο
Ασχολείται με το πιάνο από 6 ετών. Απέκτησε Δίπλωμα και Πτυχίο από το Εθνικό Ωδείο και έκτοτε είναι ενεργός πιανίστας, καθηγητής, χορωδός και συνθέτης. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει σολιστικές εμφανίσεις, καθώς και συμπράξεις με ορχηστρικά σχήματα σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, με ένα ευρύ ρεπερτόριο που απλώνεται από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη δημοφιλή και έντεχνη μουσική. Είναι μέλος της χορωδίας «GraduArti» των αποφοίτων των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων με πλήθος εμφανίσεων σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο, Κ.Π.Ι.Σ.Ν. και αλλού. Έχει συνεργαστεί με δημοφιλείς καλλιτέχνες και εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο ωδείο Φίλιππος Νάκας και στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία. Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.