«Ψηφιακά Εργαλεία στις Παραστατικές Τέχνες» στο Από Μηχανής θέατρο

Κωνσταντίνε Ραβνιωτόπουλε, τι θα δούμε στη «Βλακεία παράσταση»;
2 Μαρτίου 2023
Δημήτρης Μάριζας: «Η παράσταση ανοίγει ένα πλαίσιο για να δουλέψει κανείς τον βαθύτατα εγωκεντρικό κόσμο του»
2 Μαρτίου 2023
Κωνσταντίνε Ραβνιωτόπουλε, τι θα δούμε στη «Βλακεία παράσταση»;
2 Μαρτίου 2023
Δημήτρης Μάριζας: «Η παράσταση ανοίγει ένα πλαίσιο για να δουλέψει κανείς τον βαθύτατα εγωκεντρικό κόσμο του»
2 Μαρτίου 2023

Στα πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «DigitACT: Αναπτύσσοντας Ψηφιακές Δεξιότητες για Νέους/ες Ηθοποιούς και Νέους/ες Τεχνικούς των παραστατικών τεχνών εν μέσω πανδημίας» (digitactproject.eu), η ΡΕΟΝ ΑΜΚΕ διοργανώνει εργαστήρια με θέμα «Ψηφιακά Εργαλεία στις Παραστατικές Τέχνες», στο Από Μηχανής θέατρο, (Ακαδήμου 13, Αθήνα) στις 4 και 5 Μαρτίου, 11.00-16.00 με δωρεάν συμμετοχή.

Προσκαλούμε νέους/νέες επαγγελματίες ή και σπουδαστές/ριες των παραστατικών τεχνών και των ψηφιακών μέσων (ηθοποιούς, χορευτές, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες, ενδυματολόγους, σκηνογράφους, φωτιστές, μουσικούς κ.ά.) σε ένα πολυεπίπεδο εργαστήριο εξοικείωσης με τις ψηφιακές τεχνικές στις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός κ.ά.) και τις νέες τάσεις όπως αυτές προέκυψαν ιδίως μέσα στα τελευταία 2-3 πανδημικά χρόνια.

 

 

Μέσα από παραδείγματα και άγνωστες πτυχές της ιστορίας των παραστατικών τεχνών, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εφαρμογές-ορόσημα των τεχνολογικών και ψηφιακών μέσων στις παραστατικές τέχνες, να προσεγγίσουν τη νέα μορφή τέχνης του «Digital Performance+», να ανακαλύψουν την νέα σχέση καλλιτέχνη και κοινού στο πλαίσιο της νέας αυτής τάσης και να πειραματιστούν μέσα από την επιτόπια κινηματογράφηση σκηνικής δράσης με σκοπό τη δημιουργία δείγματος ψηφιακής performance. Τέλος, μέσα από τα εργαστήρια θα επιλεγούν άτομα για να συμπληρώσουν την ομάδα των Υoung Αmbassadors που θα συμμετέχουν σε δημιουργικές δράσεις στο Τελικό Συμπόσιο του DigitΑCT τον Απρίλιο του 2023 στην Κύπρο.

H συμμετοχή στο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται μέσω αποστολή δήλωσης συμμετοχής στο reonamke@gmail.com μέχρι την 28/2/2023 (περιορισμένος αριθμός θέσεων). Στο mail σας πρέπει να αναφέρονται: Όνομα, Επίθετο, mail, τηλέφωνο και ιδιότητα (ηθοποιός, εικονολήπτης, ηχολήπτης κτλ). Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να μάθουν περισσότερα στα τηλέφωνα 6974375004.

 

 

Πληροφορίες Σεμιναρίου «Ψηφιακά Εργαλεία στις Παραστατικές Τέχνες»

Πού: Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα

Πότε: Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Μαρτίου 11:00 με 16:00

Εισηγητές
Ορέστης Τάτσης (σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της ΡΕΟΝ)
Παναγιώτης Ανδριανός (κινηματογραφιστής, designer)
Δημήτρης Κακαβούλας (ηθοποιός, project manager DigitACT)

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οργάνωση
ΡΕΟΝ ΑΜΚΕ https://reon.productions/
reonamke@gmail.com
6974375004