Κωνσταντίνε Ραβνιωτόπουλε, τι θα δούμε στη «Βλακεία παράσταση»;

Δημήτρης Μπούρας: «Το θέμα του έργου “Ιππόκαμπος” είναι ο έρωτας και η απώλεια»
28 Φεβρουαρίου 2023
«Ψηφιακά Εργαλεία στις Παραστατικές Τέχνες» στο Από Μηχανής θέατρο
2 Μαρτίου 2023
Δημήτρης Μπούρας: «Το θέμα του έργου “Ιππόκαμπος” είναι ο έρωτας και η απώλεια»
28 Φεβρουαρίου 2023
«Ψηφιακά Εργαλεία στις Παραστατικές Τέχνες» στο Από Μηχανής θέατρο
2 Μαρτίου 2023

Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος παρουσιάζει την stand up παράσταση με τίτλο «Βλακεία παράσταση».

 

Συνέντευξη στη Μαριλένα Θεοδωράκου

 

«Βλακεία παράσταση». Τίτλος προφητικός; Αυτοσαρκαστικός; Ή… απλά ρεαλιστικός; Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος μιλάει στο theatermag για τον τίτλο της καινούργιας Stand Up Comedy παράστασης του, που αποτελεί και το 5ο του solo special, καθώς είναι από τους πρώτους και πιο έμπειρους κωμικούς της χώρας, με πραγματικά χιλιάδες παραστάσεις στο ενεργητικό του.

 

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη «Βλακεία παράσταση» και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο;

Την έγραψα μέσα στην καραντίνα, όπου ταυτόχρονα παρατηρούσα και πόσο έχει αλλάξει η συμπεριφορά των ανθρώπων, αλλά και πόσο παραπληροφόρηση υπήρχε για όλα. Έβλεπα τότε, πολύ περισσότερο τηλεόραση –που είναι απίστευτη πηγή βλακείας- κάπου αγανάκτησα και είπα: Όχι άλλη βλακεία! Αυτός ήταν και ο αρχικός τίτλος! Με ένα μικρό γκάλοπ μέσω φίλων επιλέχθηκε το: ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, γιατί με την αγανάκτηση δε κερδίζεις το θεατή! «Ενώ με τη βλακεία;» σαν να σας ακούω να ρωτάτε… Θα δείξει! Άλλωστε σκοπός της παράστασης είναι να γελάσουμε με τη βλακεία. Άλλωστε ποιος δε κάνει βλακείες;

 

 

Πρόκειται για το 5ο solospecial. Με ποια θέματα καταπιάνεστε αυτή τη φορά;

Με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων τύπων και καταστάσεων, που δημιουργούν τη βλακεία ή την εμπεριέχουν εκ… φύσεως! Αυτό μπορεί να είναι από μια κουβέντα καφενείου, από σοβαρές υποδείξεις, από τον έρωτα (καλά από αυτόν και ποιος δεν έχει αποβλακωθεί), από τις ραδιοφωνικές διαφημίσεις που είναι όλες παρόμοιες, από τις απαντήσεις των παικτών στα τηλεπαιχνίδια, από το πόσες πιθαμές ανεβαίνει ο ήλιος, σύμφωνα με τον πανεπιστήμονα που λέγεται μάνα, από τον πολύξερο θείο που όλοι έχουμε, ακόμα και από μια εισαγωγή σε νοσοκομείο, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ακόμη και από μια ατίθαση τρίχα που βρέθηκε στο στόμα μας!!!

 

Ποια είναι η σχέση σας με το stand up comedy;

Μα το stand up είναι η σχέση μου, με επίσημη ερωμένη το θέατρο! Ξεκίνησα το μακρινό 1991, όχι ως παιδί θαύμα, περισσότερο ως παιδί – βιολί! Πέρασαν 30 χρόνια, από τα οποία τα 8 έπαιζα στις «Νύχτες Κωμωδίας» της Λουκίας Ρικάκη. Μετά, ακολούθησα το μοναχικό δρόμο. Έχω παίξει σε απομακρυσμένα μέρη, όπου κανείς δεν έχει πάει ακόμα, στις ομαδικές παραστάσεις που διοργάνωσα έχουν παίξει, σχεδόν όλοι, οι σημερινοί και ευρέως γνωστοί κωμικοί. Είμαι ο πρώτος, που άρχισα να πληρώνω και την μικρότερη συμμετοχή των κωμικών που έπαιζαν για 5 λεπτά στις παραστάσεις μου. Από το 2016, άρχισα να βάζω τίτλο σε αυτές, όπως πολύ σωστά έκαναν όλοι οι νεότεροι συνάδελφοί μου, από τους οποίους είδα τη σύγχρονη πλέον, οπτική της κωμωδίας και ακόμα συνεχίζω να ανοίγω δρόμους. Ακόμα και σε μένα, φαίνεται παράξενο πως μόλις πέρσι το 2022, ενώ βραβεύτηκα από το φεστιβάλ κωμωδίας Κρήτης για τα 30 μου χρόνια στη σκηνή, έγινα ο πρώτος κωμικός που έδωσε παράσταση στο Πολύκαστρο! Και τώρα στις 5 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο Αθήναιον ετοιμάζομαι να δώσω ξανά εξετάσεις ενώπιον του κοινού.

 

Πώς νιώθετε κάθε φορά που βρίσκεστε στη σκηνή;

Πριν βγω, νιώθω τρομαγμένος και γεμάτος άγχος, Στα πρώτα λεπτά προσπαθώ να αφουγκραστώ το κοινό, μέχρι να… αφεθώ και αν όλα παν καλά να νιώσω υπέροχα, γεμάτος ενέργεια!

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Βλακεία παράσταση»

Με τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο

 

Πού: Κινηματοθέατρο Αθήναιον / Αίθουσα 2, Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη

Πότε: Κυριακές: 5, 12, 19 και 26 Μαρτίου 2023

Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ τις ημέρες των παραστάσεων και από τη Viva.gr

Προπώληση: 8 ευρώ από το ταμείο του θεάτρου (μόνο απόγευμα) και από το Goldmall

Tηλ. Κρατήσεων: 690 646 7283 και 693 256 2129