Εργαστήριο Υποκριτικής με τον Γιάννη Σκουρλέτη στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα

Nataly Tolkunova: «Όταν η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία, είχα ένα συναίσθημα – να επιβιώσω, γιατί τότε ήμουν στο σπίτι μου στο Χάρκοβο»
24 Φεβρουαρίου 2023
5+1 ερωτήσεις για τους ηθοποιούς του «Ναπάλμ Χάσταγκ Φάμιλι: Μια οικογενειακή ιλαροτραγωδία»
24 Φεβρουαρίου 2023

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης πραγματοποιεί Εργαστήριο Υποκριτικής στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα.

Sharing is caring!

Ο Γιάννης Σκουρλέτης, πραγματοποιεί τον Μάρτιο του 2023, εργαστήριο υποκριτικής, το οποίο είναι εστιασμένο σε κείμενα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Το masterclass θα λάβει χώρα στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα.

Σε ποιον μιλάει ο ερμηνευτής στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο;
Πώς η απεύθυνση ενεργοποιεί την ερμηνευτική διαδικασία και αναζωογονεί τον νέο σκηνικό «ρεαλισμό»;

Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε κείμενα του Άκη Δήμου, όπως «Τα λουλούδια στην κυρία», «Μου θυμίζεις φιλιά», «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» κ.ά. Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και κάθε είδους performers, σπουδαστές δραματικών σχολών και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να καταλήξει σε μια παράσταση.

 

 

Πρόγραμμα Εργαστηρίου – Μάρτιος 2023

1η εβδομάδα: Τετάρτη 1/3 και Πέμπτη 2/3
2η εβδομάδα: Τρίτη 7/3, Τετάρτη 8/3 και Πέμπτη 9/3
3η εβδομάδα: Τρίτη 14/3, Τετάρτη 15/3 και Πέμπτη 16/3

Ώρες εργαστηρίου: 17.30 – 21.00

Δηλώσεις Συμμετοχής:

2611 810 983 & 6939 835 990
theatro.orofws@yahoo.com

Πού: Θέατρο «όροφως», Όθωνος Αμαλίας 112, Πάτρα

 

Ο Γιάννης Σκουρλέτης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται ως σκηνοθέτης θεάτρου και εικαστικός στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και ζωγραφική. Το 2010 ίδρυσε την καλλιτεχνική ομάδα bijoux de kant και την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν». Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, το Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και άλλες αθηναϊκές σκηνές.

Παρότι το θέατρο αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία της ομάδας, η bijoux de kant επιδιώκει να ξεπεράσει τους περιορισμούς που ορίζει η έννοια της θεατρικής ομάδας και να διαμορφώσει μια ερευνητική πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή διαφορετικά πεδία, εντός και εκτός της σφαίρας της δημιουργικής έκφρασης. Το θέατρο και η περφόρμανς, η σύγχρονη μουσική και τα νέα τεχνολογικά μέσα, η ιστορία της λογοτεχνίας και η θεωρία της τέχνης, το εικαστικό ιδίωμα και οι υποκριτικές τεχνικές είναι μερικά από τα στοιχεία τα οποία η bijoux de kant επιχειρεί να συνδέσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα οικουμενικό και διαχρονικό αποτύπωμα, που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινωνικό σώμα και ξεπερνά τα όρια της κυρίαρχης κουλτούρας, ενισχύοντας τη θέση της καλλιτεχνικής πράξης ως κριτικής στάσης.