Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. παρουσιάζει τον «Ιππόκαμπο» στο Χώρο Κ4

Θρίλερ και μυστήριο στην Αθήνα; Το theatermag προτείνει 6 παραστάσεις που θα σας κόψουν την ανάσα!
20 Φεβρουαρίου 2023
Βασίλης Τσικάρας: «Το “Σουτζούκ Λουκούμ” είναι μια λαϊκή κωμωδία με απλούς χαρακτήρες, αλλά και αρκετούς συμβολισμούς για τον Έλληνα του χθες και του σήμερα»
21 Φεβρουαρίου 2023

Sharing is caring!

Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. (Ελεύθεροι Αυτοσχέδιοι Ναυαγοί) παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Ιππόκαμπος» από τις 13 Μαρτίου, στο Χώρο Κ4. Ο ιππόκαμπος του εγκεφάλου ονομάστηκε έτσι επειδή το σχήμα του μοιάζει αόριστα με τον αντίστοιχο θαλάσσιο οργανισμό. Είναι υπεύθυνος για την κωδικοποίηση της μακροπρόθεσμης μνήμης του ανθρώπου. Ο ιππόκαμπος είναι αυτός που βοηθά τον άνθρωπο να «πλοηγείται» στο χώρο. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φυλογενετικά τμήματα του εγκεφάλου και αποτελεί μέρος του μεταιχμιακού συστήματος. Ελέγχει το κέντρο της μνήμης. Μεταφέρει πληροφορίες όσο μακρινές κι αν είναι. Αλλά και κοντινές. Άνθρωποι με εκτεταμένες βλάβες στον εγκέφαλο δεν συγκρατούν μνήμες.

 

 

Ο Δημήτρης και η Βερόνικα χώρισαν. Και από κοινού αποφάσισαν να διαγράψουν κάθε κοινή τους μνήμη. Ένας αστροναύτης που… βρίσκεται στον δρόμο τους βοηθά να ανακαλύψουν κάτι πολύ βαθύ και κρυμμένο από καιρό. Εμείς αφηγούμαστε μια ιστορία για τον Δημήτρη, την Βερόνικα, τις αναμνήσεις τους και τον Ιππόκαμπο. Μια ιστορία τόσο παλιά, όσο ο και ο κόσμος.

Ο έρωτας και η μνήμη είναι το θέμα του θεατρικού έργου «Ιππόκαμπος» που ξεκινά στις 6 Μαρτίου στον Χώρο Κ4 από την Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν., και θα παίζεται για οκτώ μόνο παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Η παράσταση βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στον αυτοσχεδιασμό.

 

Σημείωμα της Ομάδας Θεάτρου Ε.Α.Ν.

«Συνεχίζοντας τη λογική που χτίσαμε και την παράσταση το “Σπίτι με τα Κόκκινα Γιασεμιά”, μέσω δηλαδή του αυτοσχεδιασμού πάνω σε ελεύθερα θέματα, καταλήξαμε να ασχολούμαστε αυτή τη φορά με τον έρωτα.

Τί θα γινόταν αν από τον πολύ πόνο αποφάσιζες να διαγράψεις τον άλλο για πάντα από την μνήμη σου ώστε να μην πονάς πια; Με αυτό ασχοληθήκαμε και μαζεύοντας κομμάτια από ταινίες, βιβλία και τη φαντασία μας, δημιουργήσαμε έναν κόσμο “μέσα στο κεφάλι των χαρακτήρων” όπου οι δυο τους θα βιώσουν τη λήθη από επιλογή, συνειδητοποιώντας όμως στην πορεία πως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις επιλογές και την ζωή του.

Οι επιλογές μας αυτές θα εμφανιστούν ξανά μπροστά μας, ίσως με άλλη μορφή, ίσως καλύτερη, ίσως χειρότερη και μένει σε εμάς να την διαχειριστούμε και να ζήσουμε μ’ αυτήν μαθαίνοντας από τα λάθη μας.

Ο κόσμος της παράστασης θα μπορούσε να είναι ένας σουρεαλιστικός, διαστημικός κόσμος, όπως και η σχέση μας με το σύμπαν, είμαστε όπως λέει και ο Moby “όλοι φτιαγμένοι από αστέρια” και μέσα στο μυαλό μας είναι σίγουρο πως υπάρχουν μαύρες τρύπες αλλά και φωτεινοί γαλαξίες».

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ιππόκαμπος»

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θύμιος Διαμάντης, Κώστας Κουτρούλης
Πρωτότυπη Μουσική – Μουσικός επί Σκηνής: Βασίλης Ράλλης
Επιμέλεια κίνησης: Εύη Τσακλάνου
Φωτογραφίες: Σίμος Πράσινος

Teaser
Video: Γιώργος Διάκος Λομνιός
Montage: Παντελής Πέτρου
Μουσική: Βασίλης Ράλλης – Tέλος (από το δίσκο χωρίς εισιτήριο)
Βeat: Δίχως Χρώμα
Μίξη: Δίχως Χρώμα
Mastering: Δίχως Χρώμα, Πάνος Μπόθος

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Γραφιστικά αφίσας: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Παίζουν: Βερόνικα Μπακόλα, Δημήτρης Μπούρας

Ιδιαίτερες ευχαριστίες: Ράνια Αντύπα

 

Πού: Χώρος Κ4 (Οι Άνθρωποι που Ακολουθούν τη Γη), Βεΐκου 28, Κουκάκι, πλησίον μετρό Ακρόπολης και Συγγρού-Φιξ

Πότε: από 13 Μαρτίου 2023 και κάθε Δευτέρα και στις 21.00, για 8 παραστάσεις (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 4234814

Τιμές εισιτηρίων
Ταμείο: 14 ευρώ
Προπώληση: 12 ευρώ στο Ιππόκαμπος | Εισιτήρια online! | Viva.gr

Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑμΕΑ, άνω των 65): 7 ευρώ