«Constellations»: Μια παράσταση με ελεύθερη είσοδο από τον θίασο Freεk

«Το πάρτυ» στο θέατρο Άνεσις
13 Φεβρουαρίου 2023
«Κάποιος να με προσέχει» στο Σύγχρονο Θέατρο
13 Φεβρουαρίου 2023

Sharing is caring!

Ο θίασος Freεk, μια θεατρική ομάδα της FONACT, παρουσιάζει την παράσταση του έργου «Constellations» του Νικ Πέιν, από τις 20 Φεβρουαρίου, στο θέατρο 104 με ελεύθερη είσοδο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Laurent de Montalembert.

 

Λίγα λόγια για το έργο «Constellations»

«Every choice, every decision you’ve ever and never made exists in an unimaginably vast ensemble of parallel universes».

Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ενα BBQ και από την πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’ αστέρια; Το έργο Αστερισμοί (Constellations) του Νικ Πέιν, ακολουθεί την πορεία δύο ανθρώπων, που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους, θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης, αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα, αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα, κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.
Σε αυτήν την μοναδική εκδοχή του Constellations από τον θίασο Freεk, έξι ηθοποιοί ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω από τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Πρόκειται για την τρίτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες: fonact.com
Facebook: https://www.facebook.com/fonact
Instagram: https://www.instagram.com/fonact_international/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoavvO4AFR7YFBPFPFNmPFQ
The Fontainebleau School of Acting (Fonact) is an international school of excellence in the performing arts. We deliver world-class conservatoire training in the heart of the Fontainebleau forest in France.

 

 

Σημείωμα του σκηνοθέτη Laurent de Montalembert

Το Constellations είναι ένα θεατρικό έργο, που φιλοδοξεί να γεφυρώσει το κενό μεταξύ ζωής και θανάτου. Σκοπός του συγγραφέα, ήταν να προστατέψει τους άλλους, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, από το αναπάντεχο συναίσθημα του πένθους και της απώλειας.
Ήταν ο τρόπος του να διαχειριστεί την απώλεια του πατέρα του. Το έργο, πραγματεύεται το θάνατο, στο πλαίσιο μίας ιστορίας έρωτα και αγάπης δύο ανθρώπων, που θα μπορούσαν να’ ναι ο καθένας από εμάς. Ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει σε πολλά παράλληλα σύμπαντα, προκειμένου να νιώσουμε πώς έχουμε όλο τον χρόνο, που κάποτε στερηθήκαμε με κάποιον που αγαπήσαμε και χάσαμε. Το έργο, θέτει ένα σημάντικο ζήτημα που μας αφορά όλους, είτε μας αρέσει είτε όχι: ποιό είναι το δικαίωμα μας σε ένα αξιοπρεπές τέλος; Τί θα συνέβαινε αν είχε κανείς την επιλογή να τελειώσει την ζωή του; Θα έβρισκε ελπίδα μέσα σε αυτήν την επιλογή;
Ως δημιουργός και σκηνοθέτης, το πάθος μου και ο στόχος μου, είναι να ενώνω τους ανθρώπους μέσα από μία συλλογική εμπειρία, η οποία, ίσως μας σπρώξει ένα βήμα πιο κοντά στην ανθρωπιά μας. Το Constellations είναι ένα μοναδικό θεατρικό κείμενο, που μπορεί να το καταφέρει.

 

 

Σημείωμα της Isabella Covelli

Πέρα από τις εμφανείς διαφορές μεταξύ των δύο κλάδων, τόσο η φυσική όσο και το θέατρο, προσπαθούν να κατανοήσουν την ανθρώπινη φύση και τα άλυτα μυστήρια της ζωής – χωρίς όμως πάντα να καταλήγουν σε κάποιο συμπέρασμα. Το συγκεκριμένο έργο, αποκαλύπτει αυτήν την ομοιότητα με ένα τρόπο διαφωτιστικό. Ο απώτερος στόχος της ομάδας Freεk, μέσα από το Constellations είναι να θέσει ερωτήματα, όχι να προσφέρει απαντήσεις. Τί σημαίνει ερωτεύομαι παρά τις συνθήκες; Ποιά είναι η πιο ηθική επιλογή όταν σε καταδικάζει μια ανίατη ασθένεια; Μπορούμε να ελέγξουμε εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας ή είμαστε μέρος, μιας φυσικής πραγματικότητας που έχει προκαθορισμένο μέλλον;
Κάθε νέος καλλιτέχνης, πρέπει σε κάποια φάση της ζωής του να αποδεχτεί, πως κάποια ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Την ιδέα αυτήν, έχω προσπαθήσει να αφομοιώσω έναντια στους φόβους μου, ούσα βοηθός σκηνοθέτη για πρώτη φορά, σε αυτήν την παραγωγή. Στην προσπάθεια μου, ανακάλυψα πως όταν υπάρχει περιθώριο για αμφιβολία, υπάρχει περιθώριο και για εξέλιξη.

 

 

H Ομάδα Freεk

Οι Freεk είναι ένας διεθνής θίασος που ιδρύθηκε το 2022. Επτά νεαροί απόφοιτοι της σχολής FONACT της Γαλλίας, ξανασυναντιούνται στην Αθήνα, για να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν μαζί ένα νέο κοινό όραμα. Στόχος τους, είναι να ερμηνεύσουν έργα με αυθεντικότητα και να πειραματιστούν με νέες δημιουργικές και συνεργατικές μεθόδους.
Website: freektheatre.com
Facebook: Freek Theatre
Instagram: @freektheatreco

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Constellations»

Σκηνοθεσία: Laurent de Montalembert
Βοηθός σκηνοθέτη: Isabella Covelli
Σκηνογραφία: Κατερίνα Χάρου
Sound Design: Κάλλια Γερακιανάκη
Παραγωγή: FONACT – Fontainebleau School of Acting
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Αφίσα: Léa Riggi

Ηθοποιοί: Alexander Perez Buchanan, Margherita Morchio, Amalie Macnaughtan, William Medland, Αμαλία Σγουμποπούλου, Annie Utzschneider

 

Πού: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι, τηλ. 6951 269828

Πότε: 20, 21, 22, 23, 27, και 28 Φεβρουαρίου και 1, 2 Μαρτίου 2023 στις 19.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ